Home Ενημερώσεις Κάλιο αργά παρά αργότερα… Σύσκεψη στο παλιό Δημαρχείο Πλωμαρίου για τον τουρισμό

Κάλιο αργά παρά αργότερα… Σύσκεψη στο παλιό Δημαρχείο Πλωμαρίου για τον τουρισμό

426
0

Κάλιο αργά παρά ποτέ, έλεγε και λέει ο λαός, κάποιοι στην πορεία το αλλάξαν λίγο και λένε “κάλιο αργά παρά αργότερα”. Από την Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου έγινε γνωστό ότι καλούνται την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 2:00 το μεσημέρι, όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, δηλαδή μαγαζάτορες, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και αυτοκινήτων(rent a car) για να συζητηθεί η λήψη μέτρων για το Πλωμάρι λόγω του ότι η Λέσβος γενικά έχει πληγεί από το προσφυγικό-μεταναστευτικού και ήδη οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και υπάρχει πτώση στις κρατήσεις που φτάνει το 80%.

Ευχόμαστε έστω και στο παρά 5′, διότι ήδη το ημερολόγιο γράφει “Τρίτη 8 Μαρτίου”, να βρεθούν τρόποι να στηριχτεί το τουριστικό προφίλ του Πλωμαρίου και να γίνουν κινήσεις που θα το ενισχύσουν. Όλα αυτά έπρεπε να συζητηθούν 2-3 μήνες πριν.

Εμείς από την πλευρά μας στα πλαίσια της προώθησης του Πλωμαρίου, ετοιμάζουμε την νέα έκδοση του τουριστικού οδηγού Plomaricity.gr που στα πλαίσια της ανανέωσης, αναβαθμίζουμε εκτός από το σχεδιαστικό κομμάτι και τις διαθέσιμες γλώσσες, αφού το επόμενο διάστημα η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη και στα Τούρκικα. Μπορούμε να συνεργαστούμε με όλους τους επιχειρηματίες, φορείς και δημοτικούς συμβούλους του Πλωμαρίου, εκτός από αυτούς που μας θεωρούν ανεπιθύμητους και κατά καιρούς νομίζουν ότι ο Δήμος και η περιοχή τους ανήκει.

Επίσης πριν λίγες μέρες έστω και καθυστερημένα, έβγαλε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Πλωμαρίου για τις επιπτώσεις του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού στον τουρισμό της Λέσβου, αλλά δεν ξεκαθάρισε το εάν τελικά αυτό ήταν η άποψη συνολικά του συλλόγου ή μεμονωμένα αφορούσα δυο μέλη του Δ.Σ. που είναι ξενοδόχοι.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here