Home Δελτία Τύπου Η Επιστολή για το Προσφυγικό απηχούσε στις θέσεις δυο Ξενοδόχων και όχι...

Η Επιστολή για το Προσφυγικό απηχούσε στις θέσεις δυο Ξενοδόχων και όχι σύσωμου του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου

692
0
Άγιος Ισίδωρος

Με επιστολή-απάντηση οι Γαβριήλ Χαλδέζος, Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου και Γεώργιος Σαρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου, διευκρινίζουν ότι η επιστολή του Συλλόγου Ξενοδόχων με τίτλο “Οι πρόσφυγες φέρνουν την καταστροφή του τουρισμού στο νησί της Λέσβου” που δημοσιεύτηκε από το Plomnarinews.gr στις 22/2/2016, δεν απηχούσε στις θέσεις σύσσωμου του Συλλόγου, αλλά αφορούσε μόνο τις απόψεις δυο μόνο ξενοδόχων που είναι μέλη και δεν ακολούθησαν τις καταστατικές διαδικασίες και να ληφθεί σχετική απόφαση από το Δ.Σ. για να αποσταλεί η επιστολή ως δελτίο τύπου του Συλλόγου.

Είναι προφανές ότι η αρχική επιστολή ενδεχομένως να προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις.

Το κείμενο που διευκρινίζει τα της επιστολής αναφέρει τα παρακάτω:

Αναφερόμαστε στην επιστολή που αναρτήθηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο-Μπλογκς στις 22/2/2016 με τίτλο «Οι πρόσφυγες φέρνουν την καταστροφή του τουρισμού στο νησί της Λέσβου», σαν προερχόμενη από τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου.

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες σας ότι στην πραγματικότητα η παραπάνω επιστολή ήταν πρωτοβουλία
δύο μεμονωμένων επαγγελματιών-μελών του Συλλόγου, χωρίς να τηρηθούν οι καταστατικές διαδικασίες και να ληφθεί σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως θα γνωρίζετε ο Σύλλογος Ξενοδόχων είναι μέλος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου, που προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατό για το τόπο μας και το νησί μας, παρά την έλλειψη συλλογικότητας και συνέργειας από πολλούς επαγγελματίες της περιοχής μας.

Φυσικά κανείς δεν αμφισβητεί τις αρνητικές συνέπειες της ροής των προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στη χώρα μας. Οι συντάκτες της επιστολής κατηγορούν όλους και όλα για τα προβλήματα της περιοχής μας και γενικά του νησιού μας, αλλά θα αναφερθούμε μόνο σε 2 σημεία.

Είναι τουλάχιστον ανακριβές ότι οι συγχωριανοί μας, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους, δεν κινητοποιήθηκαν για την κατάργηση των διάφορων υπηρεσιών στην πόλη μας.

Επίσης οι κατηγορίες εναντίον των επαγγελματιών της Βόρειας Λέσβου είναι τουλάχιστον άδικες, γιατί ήταν από τους πρώτους, που εναντιώθηκαν σε σχέδια δημιουργίας HOT SPOT μέσα ή κοντά στις τουριστικές περιοχές και η στάση τους αυτή τους έφερε σε ρήξη με άλλους Φορείς.

Όσοι δεν προσπαθούν να δημιουργούν ενόχους για όλα τα κακώς κείμενα, συμφωνούν ότι τον τουρισμό τον είχε το Πλωμάρι και τον έχασε δεκαετίες πριν, από έλλειψη επαγγελματισμού και συλλογικότητας, που εξακολουθεί να «διαφεντεύει» στη περιοχή μας με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει ο τόπος μας προς το καλλίτερο, όσο το επιτρέπουν οι σημερινές δύσκολες συνθήκες, πρέπει να δράσουμε άμεσα και συλλογικά πριν απογοητευτούν και αυτοί οι λίγοι που ακόμη προσπαθούν να βοηθήσουν τις συλλογικές δράσεις και αγαπούν τον τόπο μας.

Με εκτίμηση

Γαβριήλ Χαλδέζος, Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου.
Γεώργιος Σαρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλωμαρίου.

Πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αρχική επιστολή.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here