Home Δελτία Τύπου Επανεκκίνηση εργασιών στο Γεφύρι της Άρτας(Φράγμα Σεδούντα)

Επανεκκίνηση εργασιών στο Γεφύρι της Άρτας(Φράγμα Σεδούντα)

710
0

Την παρακάτω ενημέρωση λάβαμε από το γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας, κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, για την επανεκκίνηση των εργασιών στο φράγμα του Σεδούντα, το οποίο κανονικά έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι του 2015 σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες όμως είχαν διακοπεί λόγω έλλειψης ενός ποσού της τάξεως των 33 χιλιάδων ευρώ. Μαζί λάβαμε και την υπέροχη φωτογραφία που βλέπετε, με το φράγμα χιονισμένο.

Πάντως, οι κάτοικοι του Πλωμαρίου εκτός το ότι έχουν αγανακτήσει όλα αυτά τα χρόνια με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, υπάρχουν και κάποιοι που πλέον αμφισβητούν της χρησιμότητα του.

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Επανεκκίνηση του έργου για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα.. Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Οι εργασίες είχαν διακοπεί από τον περασμένο Μάρτιο λόγω προβλημάτων που υπήρχαν στη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τα οποία αντιμετωπίστηκαν στο τέλος του έτους με την πληρωμή των οφειλών στην ανάδοχο εταιρεία και την εξασφάλιση πιστώσεων για τη συνέχιση του έργου.
Το έργο επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και συζητήθηκε με την ανάδοχο εταιρεία το χρονοδιάγραμμα για τις υπολειπόμενες εργασίες.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα χωρητικότητας 210.000 κ.μ. νερού, περιλαμβάνουν την κατασκευή του υπερχειλιστή, την τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης σε τμήματα του φράγματος και των πρανών και την κατασκευή διαφόρων τεχνικών έργων για την ασφάλιση του έργου έναντι των κατολισθήσεων. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του υπερχειλιστή.
Το έργο είναι συνολικού Π/Υ 1.600.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here