Home Ενημερώσεις “Λεσβιακό ημερολόγιο 2016” με αναφορές στο Πλωμάρι

“Λεσβιακό ημερολόγιο 2016” με αναφορές στο Πλωμάρι

484
0

​Με τρία θέματα που αφορούν το Πλωμάρι κυκλοφόρησε και βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία τ﨔Λεσβιακό ημερολόγιο 2016″ που επιμελείται και διευθύνει ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς” Στην πρώτη ενότητα “Πρώτη γραφή-πρώτη ανάγνωση” δημοσιεύεται το διήγημα του Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη “Ακούραστος οδοιπόρος” ενώ στην ενότητα “Πρόσωπα” περιλαμβάνεται η έρευνα της Κωνσταντίνας Βακκά-Κυριαζή “Η ευρεσιτεχνία του Πλωμαρίτη Ευστρατίου Ι. Αθανασιάδη το 1907, στη Νέα Υόρκη”.

Στην ίδια επίσης ενότητα δημοσιεύεται το κείμενο του Αθανασίου Φραγκούλη με θέμα “Ο Πάνος Χαλδέζος και η Εστία Νέας Σμύρνης” στο οποίο εξειδικεύεται ο ρόλος και η δράση του Πλωμαρίτη Πάνου Χαλδέζου στην εξέλιξη της Εστίας Νέας Σμύρνης σε σημαντικό πνευματικό ίδρυμα.

Στις 290 σελίδες του “Λεσβιακού Ημερολογίου” μπορεί ο αναγνώστης να βρει λεσβιακές φωτογραφίες του Στρατή Τσουλέλλη, καθώς και ενδιαφέροντα κείμενα των Νίκου Παπαδέλλη, Μάκη και Στρατή Αξιώτη, Αριστείδη Κυριαζή, Νίκου Σαραντάκου, Δημήτρη Λαμπρέλλη, Αριστείδη Καλάργαλη και πολλών άλλων λεσβίων δημιουργών.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here