Home Επιστολές Ανοχύρωτη Πόλη 3 – Απάντηση

Ανοχύρωτη Πόλη 3 – Απάντηση

591
2

Κύριε Ξενοφών, είναι γνωστή η κόντρα σου με το Δήμαρχο, τα αίτια της οποίας ούτε γνωρίζω ούτε με απασχολούν. Αναφαίρετο δικαίωμά σου είναι να τον αντιπαθείς, όμως θεωρώ ότι δεν ήταν ιδιαίτερα έντιμη η ενέργειά σου να με εμπλέξεις στη διαμάχη σας. Επειδή στα γραφόμενά σου διέκρινα αρκετές ανακρίβειες – ακούσιες θέλω να πιστεύω – είμαι υποχρεωμένος για αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνω τα ακόλουθα:
1. Την επιχορήγηση που ζήτησες απέρριψε το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι η πλειοψηφούσα παράταξη, όπως κακώς ισχυρίζεσαι, δεδομένου ότι τα «ναι» και τα «όχι» προήλθαν και από την πλειοψηφούσα και από τη μειοψηφούσα παράταξη. Πάντως τις ρηξικέλευθες απόψεις σου περί «τιμητικής εξαίρεσης» δεν τις πολυκαταλαβαίνω.
2. Από την περίοδο του Πάσχα είχα προσκομίσει στους «Πλωμαρίτικους Αντίλαλους» το σχετικό μου δημοσίευμα και εν πάση περιπτώσει δεν περίμενα να προηγηθεί η φωνή κανενός αλέκτορα.
3. Στο δημοσίευμά μου σαφέστατα αναφέρομαι αποκλειστικά στην κακή οδική συμπεριφορά και μόνο. Η χρήση ή όχι κράνους ποσώς με ενδιαφέρει, άλλωστε είναι τελείως άσχετη με το θέμα. Όσο για τους χαριεντισμούς του Δημάρχου μην ανησυχείς, θα του συστήσω να οδηγεί στο εξής ….. βλοσυρός.
4. Το θέμα της ηχορύπανσης το έχω θέσει προσωπικά στο Δημοτικό Συμβούλιο προ καιρού καταθέτοντας μάλιστα σχετική πρόταση.
Κύριε Ξενοφών
Με το δημοσίευμά σου αδικείς τον ίδιο σου τον εαυτό για δύο λόγους: πρώτον με «χρησιμοποιείς» ως ελατήριο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στις σχέσεις μου με συναδέλφους, ενέργεια που προδίδει κυνισμό και μικροψυχία. Δεύτερον διαστρεβλώνοντας και γενικεύοντας αυθαίρετα την κριτική μου για το συγκεκριμένο θέμα των ασυνείδητων οδηγών στρεψοδικείς εμφανίζοντας παραπλανητικά τον Καζάζη ως κατήγορο της Δημοτικής Αρχής.
Δημήτρης Γ. Καζάζης

Comments Closed

2 COMMENTS

  1. ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ – ΟΧΥΡΟΜΕΝΑ “ΕΓΩ”
    Δυστυχώς εδώ στο Πλωμάρι περισσεύουν τα “ΕΓΩ” δεν γνωρίζουμε τίποτα από “ΕΜΕΙΣ” θάπρεπε να λέμε
    Γιατί εμείς δεν γράφουμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απο τον κόσμο. Γιατί εμείς γράφουμε για να σμίξουμε το κόσμο!” για να παραφράσω λίγο τον Ποιητή.

  2. Φίλε Δημήτρη Καζάζη,
    διάβασα τήν απάντηση-διαμαρτυρία στο άρθρο μου για την κατάσταση που επικρατεί στο Πλωμάρι.
    Κατ’ αρχάς την αντιδικία μου με τον Δήμαρχο, δεν μπορεί να μην τη γνωρίζεις ούτε ως δηγμοτικός σύμβουλος, ούτε ως μέλος της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέβιος. Διότι αυτή ανάγεται στις οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ των δύο οργανισμών, που έπρεπε από πολύν καιρό να έχουν τακτοποιηθεί, αφού η Λέσχη, ως μισθώτρια του κτιρίου, προέβη σε μεγάλες δαπάνες συντήρησης και ανακαίνισης, που παγίως βαρύνουν τον εκμισθωτή. Στην προκείμενη δηλ. περίπτωση τον Δήμο.
    Και δεν μπορεί να μη σε ενδιαφέρει αφού και με τη δική σου ψήφο, διαμορφώνονται οι αποφάσεις.
    Άρα η αντιδικία δεν ηταν (τ’ωρα έληξε) αλλά θεσμική.
    θα ήθελα πάντως να σου θυμίσω ότι και την πρώτη φορά Μάρτιος του 2009 ήρθε για πρώτη φορά το θέμα στο Δ.Σ., εσύ ψήφισες λευκό.
    Από τον κατ’αλογο της ψηφοφορίας που τέθηκε υπ’ όψη μου, δεν διαπίστωσα ονόματα της μειοψηφίας, που να ψήφισαν αρνητικά. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.
    Στο επίμαχο άρθρο μου, δε3ν έκανα τίποτα άλλο από το να επισημάνω ότι ένας σύμβουλος της π[λειοψηφίας επικαλείτι τον τύπο, για να διορθώσει κάποια κακώςκείμενα. Που βρίσκεται ο κυνισμός και η μοκροψυχία.
    Το Πλωμάρι έχει ανάγκη από μεγάλες διορθωτικές αλλαγές και επεμβάσεις για να επιβιώσει. Ο Καλλικράτης, μπορεί να το δολοφονήσει. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν κατάλαβε το μεγάλο έργο που είχε και μπορούσε να κάνει. Ο όποιος δήμαρχος Λέσβου, θα βρίσκει πολύ κου7ραστικό να ασχολείται με ένα βράχο στη νότια πλευρά της επικράτειάς του.
    γεια χαρά
    Ξενοφών Μαυραγάνης

Comments are closed.