Home Δελτία Τύπου Καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Πλωμαρίου & Καλλονής; Επιστολή Γαληνού στον Υπουργό

Καταργούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Πλωμαρίου & Καλλονής; Επιστολή Γαληνού στον Υπουργό

737
0

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει κίνδυνος κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, λόγω κεντρικών αποφάσεων. Σήμερα λάβαμε ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Λέσβου, κ. Σπύρου Γαληνού, την επιστολή που έστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα και τον Αναπληρωτή Γ.Γ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, για τη φημολογούμενη κατάργηση όχι μόνο του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου αλλά και αυτού της καλλονής

Το δελτίο τύπου και ακολουθεί η επιστολή:

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα και στον Αναπληρωτή Γ.Γ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, την παρακάτω επιστολή, στην οποία δηλώνει την κάθετη αντίθεση του στη φημολογούμενη κατάργηση των Α.Τ. Πλωμαρίου & Καλλονής.

Η σχετική επιστολή:

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα
Αναπληρωτή Γ.Γ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την φημολογούμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Πλωμαρίου και Καλλονής, και να εκφράσω την κάθετη διαφωνία μου σε μια τέτοια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη.
Η επαρχίες Πλωμαρίου και Καλλονής, είναι πολυπληθείς περιοχές, σε μεγάλη απόσταση από το κέντρο του Δήμου και με κακό οδικό δίκτυο.
Οι Δημοτικές Κοινότητες Πλωμαρίου και Καλλονής, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του νησιού με πολλές και μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και πλήθος ενοικιαζομένων δωματίων και κέντρων νεανικής διασκέδασης.
Στην ευρύτερη περιοχή Πλωμαρίου και Καλλονής, συγκεντρώνονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες, ξένοι και ντόπιοι με αποτέλεσμα να προκύπτουν και πολλά φλέγοντα θέματα αστυνόμευσης που απαιτούν την άμεση παρέμβαση των Αστυνομικών Αρχών.
Επίσης, η μεγάλη αγροτική περιοχή απαιτεί την έγκαιρη αστυνόμευση για να αποτρέπονται περιπτώσεις φθορών της αγροτικής περιουσίας.
Το τελευταίο διάστημα, έχει παρατηρηθεί μια αύξηση κρουσμάτων κλοπών και μικροδιαρρήξεων, τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα αυξηθούν αν δεν υπάρχει η επιτόπια αστυνόμευση.
Σε κάθε περίπτωση, η απομάκρυνση των Α.Τ. Πλωμαρίου και Καλλονής, θα θέσει σε αμφισβήτηση το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και θα προκαλέσει σειρά σοβαρών προβλημάτων που θα διαταράξουν την κοινωνική συμβίωση και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Για τους παραπάνω λόγους είμαι κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο δυσμενές ενδεχόμενο.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here