Home Ενημερώσεις Συνεχίζονται οι διαρρήξεις, ανάστατοι οι πολίτες – Κίνδυνος κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος

Συνεχίζονται οι διαρρήξεις, ανάστατοι οι πολίτες – Κίνδυνος κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος

529
2

Συνεχίζονται οι διαρήξεις τις τελευταίες εβδομάδες στο Πλωμάρι. Μετά το περιστατικό ληστείας στο Κινέζικο πολυκατάστημα, έγιναν πριν και μετά διάφορα περιστατικά διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις στο Πλωμάρι και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Οι στόχοι συνήθως είναι σπίτια, ξωκλήσια, αγροκτήματα και ντάμια σε αγροτικές περιοχές, λεία των διαρρηκτών είναι συνήθως εργαλεία, ζώα, τσουβάλια με ελιές και χρήματα αν υπάρχουν. Πρόσφατα έγινε διάρρηξη σε πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο Πλωμάρι, αλλά και σε σπίτι σε χωριό του Πλωμαρίου.

Το σοβαρό αυτό θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία με τους πολίτες να έχουν αναστατωθεί. Η ανησυχία τους γίνεται πιο έντονη και λόγω του υπαρκτού σεναρίου, της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου. Ο Δήμος Λέσβο σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει χώρο με συμβολικό μίσθωμα, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου στο Πλωμάρι, αλλά απαιτούνται και έξοδα της τάξης των 30 χιλιάδων ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, κάτι το οποίο δημιουργεί πρόβλημα προς το παρόν. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το Αστυνομικό Τμήμα Γέρα με το οποίο θα συγχωνευτεί αυτό του Πλωμαρίου, έχει ενοίκιο περίπου στα 2 χιλιάδες ευρώ.

Οι περισσότερες περιπτώσεις των διαρρήξεων και κλοπών, δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και μαθαίνονται από στόμα σε στόμα.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. πέφτεις στη λούμπα τους. Υποβαθμίζουν το αστυνομικό τμήμα διατηρώντας το με λιγότερους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί, έτσι σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν προσφαίρει τίποτα. Το ίδιο θέλουν να πεις και για το κέντρο υγείας. Το ίδιο είπες για την εφορία, το ικα, το Δήμο Πλωμαρίου, αλλά και το τάγμα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here