Home Ενημερώσεις Έκτακτη επίσκεψη Γαληνού στο Πλωμάρι για τα μηχανήματα, σε κρίση οι σχέσεις...

Έκτακτη επίσκεψη Γαληνού στο Πλωμάρι για τα μηχανήματα, σε κρίση οι σχέσεις με την Αντιδημαρχία

536
0

Έκτακτη επίσκεψη στο Πλωμάρι πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, την Τετάρτη 14/10/2015, για να δοθεί λύση στο θέμα που προέκυψε με την άρνηση του Αντιδημάρχου και κάποιων εκ των τοπικών συμβούλων, να συναινέσουν στο να φύγουν τα μηχανήματα της αγροτικής οδοποιίας στη Γέρα. Για το θέμα σας είχαμε ήδη ενημερώσει από την Τρίτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Σπύρος Γαληνός μετέβη στο Πλωμάρι, διότι αρχικά ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου και στη συνέχεια Τοπικός Σύμβουλος δεν δέχονταν να δοθούν τα κλειδιά, ενώ υπήρχε έγγραφο που καλούσε τις δημοτικές ενότητες να δώσουν τα μηχανήματα. Υπήρξαν και προειδοποιήσεις για παραιτήσεις. Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, ο οποίος απουσίαζε κατά την άφιξη του Δημάρχου, είχε αναφέρει ότι τα μηχανήματα ανήκουν στον πρώην Δήμο Πλωμαρίου και κατ’ επέκταση στη Δημοτική Ενότητα , συμβούλεψε στη συνέχεια τον Τοπικό Σύμβουλο να παραδώσει τα κλειδιά, διαφορετικά θα έχει νομικό πρόβλημα λόγω και του εγγράφου. Εν κατακλείδι οι σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τη Δημοτικής Ενότητα Πλωμαρίου δεν είναι καλές.

Ο λόγος που ο τοπικός σύμβουλος δεν δεχόταν να φύγουν τα μηχανήματα, είναι για το φόβο σε περιπτώσεις πλημμυρών, σεισμών ή άλλων φυσικών καταστροφών, αν αυτά δεν υπάρχουν, θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Τελικά ο Τοπικός Σύμβουλος πείστηκε να παραδώσει τα κλειδιά και τα μηχανήματα θα μεταφερθούν στη Γέρα για να συνεχιστούν σε όλη τη Λέσβο τα έργα της αγροτικής οδοποιίας.

Από τους κύκλους της Δημοτικής Ενότητας και Τοπικής ενότητας Πλωμαρίου, γίνεται λόγος ότι αν διαπιστώσουμε ότι πάνε “να ρίξουνε” το Πλωμάρι, αν χρειαστεί θα καλέσουμε τους κατοίκους του σε κινητοποιήσεις.

Ο κ. Αρμενάκας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook έκανε την παρακάτω δήλωση: Επειδή πολλοί αναρωτιέστε αν παραιτήθηκα ή όχι, σας λέω ότι δεν έχω παραιτηθεί γιατί δεν νιώθω ότι πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο, μιας και αυτό που συντελείται στο Πλωμάρι, που αποτελεί το τελευταίο προγεφύρωμα της ολικής ερήμωσης της περιοχής και άρα εκεί πρέπει να αμυνθούμε, το παραδέχονται και οι πολιτικοί μου αντίπαλοι. Άλλωστε έχουμε μάχες ακόμη μπροστά μας μέχρι να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα αν θέλει ο Δήμαρχος να με παραιτήσει δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δήμαρχος είναι ότι θέλει κάνει. Γι’ αυτό άλλωστε κάναμε αγώνα να τον βγάλουμε Δήμαρχο. Όσο για τις ψήφους στις Εθνικές εκλογές, αναφέρω δύο πράγματα πρώτον ότι στη Λέσβο χωρίς καμία στήριξη (τέσσερα άτομα κάναμε εκλογές) φέραμε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ελλάδα (4,3), στο δε Πλωμάρι φέραμε το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα (10,50) όταν ο Ζερδελής στο χωριό του το Νεοχώρι δεν πήρε καν μια ψήφο.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Υπό παραίτηση ο Μ. Αρμενάκας για τα μηχανήματα. Μείον 3 ο Γαληνός;

Με το ένα πόδι εκτός Δημοτικής Αρχής βρίσκεται ο Μανώλης Αρμενάκας, που ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο για τα μηχανήματα που έχει στην περιοχή του και τα οποία αρνείται να μεταφερθούν σε άλλες Δημοτικές Ενότητες για τις ανάγκες της αγροτικής οδοποιίας.
Σε σημείο μάλιστα που χθες, ενώ επισκέφτηκε το Πλωμάρι ο Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος ήταν άφαντος και δεν συναντήθηκαν καν για να συζητήσουν τόσο αυτό όσο και άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Ο Δήμαρχος, πάντως δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει οργανωμένα στην αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, σε όλο το νησί, που αποτελούν και το μεγάλο “αγκάθι” για τον Δήμο, ενώ ο κ. Αρμενάκας διαμηνύει ότι βρίσκεται υπό παραίτηση.

“Αγκάθι” η αγροτική οδοποιία

Μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, από διάφορα χωριά, για την μη συντήρηση των αγροτικών δρόμων, όπως είχε υποσχεθεί από πέρυσι η Δημοτική Αρχή, ο Σπύρος Γαληνός αποφάσισε να ορίσει υπεύθυνους γι’ αυτό τον τομέα τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Ταξιάρχη Βέρρο και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αυτεπιστασίας, Γιάννη Αμπουλό. Σοβαρό πρόβλημα με την κατάσταση της αγροτικής οδοποιίας αντιμετωπίζουν και τα χωριά του Πλωμαρίου, με τις διααρτυρίες να έχουν φθάσει στα αφτιά του Δημάρχου, κι ενώ υπήρχαν μηχανήματα στην περιοχή που όμως δεν είχαν μεταβεί μέχρι τώρα στα χωριά.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες κι ενώ τον επόμενο μήνα ξεκινά η ελαιοκομική περίοδος, ο κ. Γαληνός αποφάσισε να ορίσει και τρίτο υπεύθυνο για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων στην Γέρα, τον Ευεργέτουλα, το Πλωμάρι και την Αγιάσο, τον Αντιδήμαρχο, Νίκο Ψωμά. Με αυτή την απόφαση, όλα τα μηχανήματα των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων θα έπρεπε να μεταφερθούν στη Γέρα κι από εκεί, οργανωμένα συνεργεία να ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις ανά χωριό. Μόλις ενημερώθηκε γι αυτή την εξέλιξη ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, αρνήθηκε την μετακίνηση των μηχανημάτων, υποστηρίζοντας ότι ανήκουν στην περιοχή και άρχισαν οι προειδοποιήσεις ότι θα παραιτηθεί.

“Απέναντι” οι Πρόεδροι των χωριών του Πλωμαρίου

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Αρμενάκας κάλεσε σε σύσκεψη τους Προέδρους των χωριών, αλλά παρέστη μόνο ο Πρόεδροςτου Αμπελικού, Ραφαήλ Μελιγωνίτης, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου έχει έρθει σε σύγκρουση αρκετές φορές με τους Κοινοτάρχες. Χθες το πρωί, μηχανήματα του Δήμου ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων στο Αμπελικό, αλλά η κόντρας συνεχίζεται.
Ο Σπύρος Γαληνός επισκέφτηκε το Πλωμάρι για να λυθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από κοντά οι διαφορές με τον Αντιδήμαρχο, αλλά εκείνος δεν εμφανίστηκε πουθενά. “Δεν με κάλεσε κανείς σε συνάντηση και δεν είδα τον Δήμαρχο”, είπε στα “Νέα Της Λέσβου” ο κ. Αρμενάκας και συνέχισε: “Τα μηχανήματα παραμένουν στο Πλωμάρι και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να παραιτηθώ, γιατί παραιτούνται όσοι είναι αποτυχημένοι και δεν παράγουν έργο. Αν ο Δήμαρχος κρίνει ότι πρέπει να με απομακρύνει, είναι δική του απόφαση”.

Ο Δήμαρχος

Μετά από την επίσκεψη του στο Πλωμάρι, ο κ. Γαληνός μετέβη στην Γέρα, όπου είχε σύσκεψη για το ίδιο θέμα, την συντήρηση των αγροτικών δρόμων, με τον Αντιδήμαρχο, κ. Ψωμά και Προέδρους Κοινοτήτων. Ο Δήμαρχος απέφυγενα κάνει δηλώσεις για τη νέα ρήξη στην παράταξη του, αλλά τόνισε με νόημα: “Εγώ προσωπικά και όλη η Δημοτική Αρχή έχουμε ρίξει το βάρος στην αγροτική οδοποιία, συνολικά όλου του νησιού γιατί πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε κάθε χωριό, υπεύθυνα και συντονισμένα. Αποφάσισα να ορίσω συνεργάτες μου που θα συντονίζουν αυτή την δουλειά με οργανωμένα συνεργεία, που αποτελούνται από τα αναγκαία μηχανήματα και το κατάλληλο προσωπικό. Έτσι θα πορευθούμε από δω και πέρα κι πιστεύω ότι θα έχουμε ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα”.

Άρθρο της Ντίνας Βερβέρη από την εφημερίδα “Τα Νέα Της Λέσβου”

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here