Home Βιβλία Η Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” για τους Νέους Φοιτητές

Η Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” για τους Νέους Φοιτητές

745
0

Η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, θα τιμήσει σε ειδική τελετή τους Πλωμαρίτες μαθητές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων στην αίθουσα της Λέσχης, στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν οι τιμώμενοι, οι γονείς τους και οι δάσκαλοί τους. Η ακριβής ημερομηνία θα ορισθεί, με συνεννόηση μαζί τους, ώστε να μπορέσουν να παραστούν όλοι, εάν είναι δυνατόν.
Διαβάστε επίσης: ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ» ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ και ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Του ΑΝΤΩΝΗ Ν. ΑΝΔΡΙΩΤΗ

1. ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ» ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ« Ο Μ. φροντίζει μέσω της δεξιοτεχνικής αφήγησής του, των όμορφων περιγραφών, του μικροπερίοδου λόγου και της ανεπιτείδευτης, αλλά ευφρόσυνης γλώσσας του, να μη μετατρέπει τα κείμενά του σε μελό, να μη βουλιάζει τις μνήμες του σε νοσταλγικές λιμνοθάλασσες, να μην αγιοποιεί και να μη γελοιοποιεί, να μην υπαγορεύει στον αναγνώστη του τι θα σκεφθεί, αλλά αντιθέτως μ’ έναν έμμεσο και γι’ αυτό δραστικό τρόπο. περί ποίου πράγματος να σκεφθεί.
Αξίζει να διαβαστεί αυτό το βιβλίο, που φανερώνει ένα συγγραφέα ευαίσθητο και ανήσυχο, νοσταλγικό με το χθες αλλά και διαστοχαστικό με το σήμερα και το αύριο».
Παναγιώτης Σκορδάς «Εμπρός» 8 Αυγούστου 2009
« Σκιαγραφεί με θαυμαστή ζωντάνια και παραστατικότητα σκηνές από το ΠΛΩΜΑΡΙ του χτες, διασώζοντας πολύτιμες μνήμες… Πέρα απ’ τη λογοτεχνική τους αξία, τα διηγήματα αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την ίδια την ιστορική συνέχεια του τόπου μας, μιας και αναδεικνύουν την αλληλουχία και την αιτιώδη σύνδεση και συνάφεια που είχαν για τις παλιότερες γενιές η διατροφή, οι καλλιέργειες, η εναλλαγή των εποχών, το εορτολόγιο, η χωροθέτηση των δραστηριοτήτων».
Χριστίνα Βογιάννη, «Αιολικά Νέα» 26 Απριλίου 2009

«Αντλεί και διυλίζει και διηγείται τόσο όμορφα, τόσο γλαφυρά, τόσο παραστατικά, με ένα ύφος απλό, αλλά απόλυτα κατανοητό. Με ένα λόγο όχι εξεζητημένο, όχι με φτιασίδια περιττά, αλλά σαν το λόγο του παραμυθιού μιας γιαγιάς, που έχει έμφυτο το λογοτεχνικό ταλέντο.
Το βασικό σκηνικό του είναι το ΠΛΩΜΑΡΙ».
Δημήτρης Κίνδερλης «Δημοκράτης Μυτιλήνης» 8 Μαϊου 2009
«Τα κείμενα που παίρνουν χαρακτήρα ηθογραφικών παπαδιαμαντικών κειμένων».
Πρόδρομος Μάρκογλου
Ποιητής
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΊΑ.

2. ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Του ΑΝΤΩΝΗ Ν. ΑΝΔΡΙΩΤΗΑναφέρεται σ’ ένα πρότυπο (μοντέλο) Φυσικής που προτάθηκε γύρω στα 1790-1800 από τον φυσικό και φιλόσοφο Βενιαμίν τον Λέσβιο. Περιέχει αυτούσια κείμενα του χειρογράφου της Φυσικής του Βενιαμίν καθώς σχόλια και παρατηρήσεις. Ίσως το βρείτε ενδιαφέρον.
Σελίδες 192, Αθήνα 2009

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here