Home Άρθρα Τι γίνεται με το υποτιθέμενο parking στο παλιό εργοστάσιο; Μπήκε περίφραξη και...

Τι γίνεται με το υποτιθέμενο parking στο παλιό εργοστάσιο; Μπήκε περίφραξη και πωλητήριο

1119
4

Την 1η Ιουνίου του 2015 είχαμε αναρτήσει ένα κείμενο σχετικά με την παραχώρηση δυο χώρων από ιδιώτες στο Δήμο Λέσβου που θα τους εκμεταλευόταν για δημιουργία parking(χώροι στάθμευσης οχημάτων). Το ένα σημείο βρίσκεται δίπλα από το κτήριο που είναι γνωστό ως “Ραφινερί” πάνω από την παραλία Eso Papas και το δεύτερο σημείο, είναι ο χώρος δίπλα από το παλιό εργοστάσιο στην κήτη του ποταμού Σεδούντα όπου υπήρχαν κάποιες παλιές εγκαταστάσεις και κάποια πετρόκτιστα τοιχία. Στον δεύτερο χώρο είχαν ήδη ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις. Τότε είχαμε αναρωτηθεί για τους όρους της παραχώρησης των δυο χώρων, διότι δεν είχαν ανακοινωθεί λεπτομέρειες επίσημα από το Δήμο Λέσβου.

Εδώ και αρκετές ημέρες, αρχικά πληροφορηθήκαμε μετά από παράπονα πολιτών, λόγω του ότι τοποθετήθηκε πλέγμα περίφραξης, δεν μπορούν να περάσουν για να πετάξουν τα σκουπίδια, τελικά διαπιστώσαμε ότι όντως έχει περιφραχτεί ο χώρος που έχει μετατραπεί σε αλάνα και μάλιστα μετά από λίγες μέρες τοποθετήθηκε και ταμπέλα-πωλητήριο(Όπως φαίνεται και στην πάνω φωτογραφία). Επίσης από άλλους συμπολίτες μας, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει πρόθεση από ανθρώπους που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας δίπλα από το σημείο που έγιναν οι κατεδαφίσεις, να κινηθούν νομικά.

Τι άλλαξε και ο χώρος που προοριζόταν για Parking, τελικά περιφράχτηκε και τώρα πωλείται;

Γεννιούνται επίσης και άλλα πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο Δήμος Λέσβου, η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και η Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου, που είχαν ανακοινώσει την δημιουργία parking. Γιατί δεν βγήκε επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για αυτή την εξέλιξη από το Δήμο, την Δημοτική Ενότητα ή την Τοπική Κοινότητα; Γνωρίζει ο Δήμαρχος την υπόθεση; Οι εργασίες έγιναν με τις απαραίτητες άδειες κατεδαφίσεως; Ποιος πλήρωσε για τα μηχανήματα και τους χειριστές, ο Δήμος Λέσβου ή ο ιδιώτης; Είχε ο Δήμος πάρει γραπτή δέσμευση για την παραχώρηση του χώρου με υπογραφή του ιδιοκτήτη; Που βρίσκονται οι πέτρες, τα σίδερα και τα πυρότουβλα που προέκυψαν από την κατεδάφιση; Θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να προχωρήσει σε κατεδάφιση χωρίς να εμπλέκεται ο Δήμος;  Ήταν ότι υπήρχε εκεί διατηρητέο ή όχι; Είναι ο ιδιοκτήτης πελάτης του δικηγόρου και Αντιδήμαρχου, Μανώλη Αρμενάκα, όπως ο ίδιος μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία;

Ο Δήμος οφείλει λοιπόν, να δώσει εξηγήσεις και να μη περάσει το θέμα στα ψιλά. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης φαίνεται δυστυχώς, ότι μάλλον για ακόμα μια φορά δεν ασχολούνται με το τι συμβαίνει στο Πλωμάρι και μας θυμούνται μόνο στις εκλογές και ξεχνάνε το ρόλο τους.

Περιμένουμε απαντήσεις.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αρχική δημοσίευση που κάναμε την 1η Ιουνίου 2015

Ο χώρος λίγες μέρες μετά την έναρξη των κατεδαφίσεων, πριν τοποθετηθεί πλέγμα περίφραξης και πωλητήριο.

elaiotriveio-parking3

elaiotriveio-parking2

elaiotriveio-parking1

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Παιδιά προσοχή στα σχόλια. Δε χρειάζεται να δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να κινηθεί νομικά εναντίων μας και του blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here