Home Δελτία Τύπου Ο Άλλος Δρόμος – Καταγραφή προβλημάτων του Πλωμαρίου και συγκρότηση τοπικής γραμματείας

Ο Άλλος Δρόμος – Καταγραφή προβλημάτων του Πλωμαρίου και συγκρότηση τοπικής γραμματείας

746
9

Δελτίο τύπου από τη Δημοτική Παράταξη “Ο Άλλος Δρόμος”. Ο Άλλος Δρόμος, συνεχίζει να οργανώνεται και να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή καταγραφής των τοπικών προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.Την Πέμπτη 30 Απριλίου, συγκροτήθηκε και τυπικά η τοπική γραμματεία και το συντονιστικό της δημοτικής παράταξης στη δημοτική ενότητα Πλωμαρίου και στη συνέχεια καταγράφηκαν από τα μέλη της παράταξης τα προβλήματα της περιοχής που χρονίζουν και αναδεικνύουν την έλλειψη ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής.

Ενδεικτικά αναφέρουμε

– προβλήματα βατότητας αγροτικής οδοποιίας
– άμεση επίλυση προβλήματος βιολογικού
– καθαρισμός ημιονικών δρόμων, καθαρισμός χόρτων εν όψη καλοκαιρινής περιόδου
– ελλείψεις σε δημοτικο φωτισμό
– αδύνατη πρόσβαση δημοτών στους αθλητικούς χώρους (γήπεδο)
– σκουριασμένες, παρατημένες παιδικές χαρές
– προβληματικό εσωτερικό οδικό δίκτυο στο Παλαιοχώρι και ανάγκη και πρόσληψη εργάτη καθαρισμού για τις δημόσιες τουαλέτες στο χωριό.
– αποδυτήρια, τουαλέτα ΑΜΕΑ στον Αγ. Ισίδωρο
– κτιριακά προβλήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου (μόνωση, κουφώματα, βάψιμο, περίφραξη αύλειου χώρου)
– για ποιο λόγο σταμάτησε το έργο της ανάπλασης της χωματερής Πλωμαρίου;
– ποια τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την ανακαίνιση του καφενείου Αθανασιάδειον;

Καλούμε την δημοτική αρχή και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δώσει άμεσα απάντηση στα παραπάνω προβλήματα. Ο Άλλος Δρόμος, θα ελέγχει την πορεία επίλυσης των συγκεκριμένων προβλημάτων και θα συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης και κινητοποίησης των κατοίκων του Πλωμαρίου το επόμενο διάστημα.

Δημοτική παράταξη Λέσβου “ο Άλλος Δρόμος”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook comments:

9 COMMENTS

  1. Γιατί αυτές οι συναντήσεις δεν είναι ανοικτές και γίνονται μεταξύ “συγγενών και φίλων”; Διόρθωσε και την ημερομηνία Δημήτρη (Παρασκευή είναι 1 Μαΐου).

  2. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση για συγκρότηση γραμματείας. Η δεύτερη φορά που θα έρθει ο Άλλος Δρόμος στο Πλώμάρι θα γίνει μια ανοιχτή λαϊκή συνέλευση και αυτό πιθανόν θα συμβεί σύντομα.

  3. αυτός με το μούσι δεν ήταν αυτός που δεν έδινε τα κλειδιά της δημαρχίας;

  4. Ενα μεγάλο πρόβλημα είναι και ότι δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης και η δημοτική αρχή περιορίζει ακόμη τους ελεύθερους χώρους με νέες πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης χωρίς όμως να μπορεί να δώσει χώρους γι’αυτό και πιέζει την αστυνομία και το λιμενικό να κόβουν κλήσεις. Καθημερινά βλέπουμε ότι οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση συνεχώς να αυξάνονται και ουδείς νοιάζεται για το που θα σταθμεύσει ο πολίτης για να κάνει τα ψώνια του ή τυχόν άλλες εργασίες του. Που είναι ο εμπορικός σύλλογος; Αν συνεχιστεί αυτό φοβάμαι ότι ο κόσμος θα σταματήσει να κάνει τα απαραίτητα ψώνια του από το Πλωμάρι και θα πηγαίνει στη Μυτιλήνη και οι συνέπειες για την τοπική οικονομία θα είναι μεγάλες . Είναι λυπηρό ο πολίτης να πληρώνει τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό της δημοτικής αρχής αλλά και να βλέπει τα ”στραβά μάτια” των αρχών σε άλλες παραβάσεις που δεν παρατηρούνται,για παράδειγμα στο κάτω μέρος της πλατείας που υποτίθεται ότι παρκάρουν μόνο μηχανάκια΄, γιατί εκεί δεν επιβάλλεται ο νόμος και καθημερινά σταθμεύουν ΙΧ αυτοκίνητα και δεν κόβονται κλήσεις σ’αυτά; και κάτι άλλο,είναι νόμιμες οι πινακίδες της απαγόρευσης στάθμευσης στο Πλωμάρι και ιδιαίτερα αυτή η κινητή πινακίδα της πλατείας; ποιος κανονίζει το που επιτρέπεται η στάθμευση και που όχι;γιατί η δημοτική αρχή δεν δείχνει ευαισθησία στις τροχαίες παραβάσεις που πιθανότατα θα κοστίσουν ζωές και ενδιαφέρεται μόνο για τη στάθμευση; πόσες φορές δεν βλέπουμε μικρά παιδιά να οδηγούν μηχανάκια χωρίς δίπλωμα και να τρέχουν στον παραλιακό δρόμο;πόσες φορές βλέπουμε ”τρικάβαλο” με το η τα παιδιά πίσω ή τα μωρά στην αγκαλιά του οδηγού και όλοι χωρίς κράνος;
    Ας σοβαρευτούμε όλοι και η δημοτική αρχή να φτιάξει το χώρο στο ” εσσο παπππας ” για να παρκάρουν εκεί τα μεγάλα οχήματα ,πούλμαν λεωφορεία και φορτηγά και να αφήσει τα ΙΧ και τον κόσμο να μπορεί να ψωνίσει και να σταθμεύσει χωρίς το άγχος της κλήσης από τα μαγαζιά της πόλης μας .
    Η εξυπνάδα της απαγόρευσης στάθμευσης στο πλακόστρωτο δρόμο παράλληλα με τον παραλιακό ήταν φοβερή ιδέα αφού εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα αλλά η δικαιολογία ήταν τα σκουπίδια, αλλού είναι το πρόβλημα ,εκεί δεν σέβονται ότι είναι μονόδρομος και τα μηχανάκια κινούνται αντίθετα.
    Και κάτι άλλο γνωρίζει η δημοτική αρχή ότι δεν υπάρχει σήμανση ΣΤΟΠ στους ελάχιστους κάθετους στον παραλιακό δρόμους, που σημαίνει ότι έχουν προτεραιότητα αυτοί οι κάθετοι δρόμοι και όχι ο παραλιακός;
    Ενέργειες που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επιβαρύνουν οικονομικά πρέπει να σταματήσουν ο κόσμος τους ψήφισε για να δει βελτίωση στη καθημερινότητα του και βελτίωση της ποιότητας ζωής του….αλλά..έχει ο καιρός γυρίσματα…. ουδείς μόνιμος στη καρέκλα της εξουσίας και ο λαός τιμωρεί.

  5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ (PAP) Επειδή τυχαίνει να είμαι και γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και αναφερθείκατε στο τι κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος, δεν νομίζω όταν κατεβείτε στην Μυτιλήνη να παρκάρετε το όχημα σας δίπλα από το κάθε κατάστημα που ψωνίζετε αλλά στο πάρκιν. Και αν βρείτε θέση και μετά να περπατήσετε 20 λεπτά με τα πόδια. Ενώ σε μας μπορούνε να παρκάρουνε στο δρόμο προς το αμμουδέλι 1 έως 5 λεπτά από ταα καταστήματα μας και συγχρώνος μετά το γεφύρι συνήθως υπάρχουν πάντα θέσεις.Όσων αφορά για τα υπόλοιπα από ότι γνωρίζω η δημοτική αρχή έχει κάνει ενεργειες. Και μπορώ να πω πως κάνει πολύ περισσότερες ενέργειες από την προηγούμενη την παντελώς ανύπαρκτη. Μην είμαστε τελείως αρνητικοί – κακοπροαίρετοι σε όλα.
    Υ.Γ. Είναι ένας από τους λόγους που δεν θα με δείτε να ασχολούμαι καθόλου με εργασίες στην αγορά.

  6. Εάν πιστεύετε ότι τα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα ;;;;;στη πλατεία θα χωρούσαν στο δρόμο που λέτε τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα,αλλά όπως φαίνεται δεν έχετε χρόνο να το εξακριβώσετε,όσο για τη Μυτιλήνη υπάρχουν δημοτικοί χώροι στάθμευσης αλλά και βέβαια μπορώ να παρκάρω έξω από πολλά καταστήματα ιδιαίτερα παρκάρω σίγουρα έξω ή δίπλα από σούπερ μάρκετ,οι δικοί μας χώροι που είναι;;μήπως η μαρίνα που είναι γεμάτη σκάφη;;;για τη δημοτική αρχή έχετε δίκιο στη σύγκριση που κάνατε,αλλά αν δεν λέμε τα προβλήματα και τα παράπονα μας ,θα νομίζουν ότι όλα είναι καλά στη πόλη,οι δημότες είναι ευχαριστημένοι και ίσως έτσι να γίνουν χειρότεροι από τους προηγούμενους,η δημοτική αρχή έχει καθήκον να εξυπηρετεί και όχι να ταλαιπωρεί τους δημότες.Και ένα ερώτημα,εσείς δεν θέλετε οι πελάτες σας να βρίσκουν χώρο στάθμευσης για να κάνουν με άνεση τα ψώνια τους χωρίς τον κίνδυνο της κλήσης και μάλιστα όταν πολλές φορές η εφαρμογή του σχετικών διατάξεων γίνεται συγκυριακά και επιλεκτικά;;Ευχαριστώ

  7. Επανέρχομαι με το ερώτημα ”Ο Άλλος δρόμος” δεν έχει άποψη;; Δεν θεωρεί το θέμα parking σοβαρό πρόβλημα για το Πλωμάρι; Ευχαριστώ.

  8. Ρε συ …pαρ θα κουραστείς ρε πάνε έλα πάνε ελα. Για τis κλεψιές και τις Δoλioφθoρεs που γίνονται στο parkin τις Μυτιλήνης έχεις ακούσει ποτε, η αγναντεύεις? Όσο για τον άλλο δρόμο αυτός στον κόσμο του eee στο δρόμο του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here