Home Εκδηλώσεις Θεατρική παράσταση: “Το σωματίδιο του Θεού” 3 & 4 Μαΐου στη Μυτιλήνη

Θεατρική παράσταση: “Το σωματίδιο του Θεού” 3 & 4 Μαΐου στη Μυτιλήνη

522
0

E-mail από αναγνώστρια: Την Κυριακή και Δευτέρα 3 και 4 Μάη, θα παιχτεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η χοροθεατική παράσταση “το σωματίδιο του Θεού” που έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας ,στο ίδρυμα Μιχ. Κακογιάννη και όπου αλλού όπου παρουσιάστηκε στο παρελθόν.

Το θέμα, παρόλο που μπορεί να θεωρηθεί επιστημονικά δυσνόητο (αναφέρεται στο πείραμα CERN της Φυσικής που γίνεται στην Ελβετία), αποδίδεται από την ομάδα “κι όμΩς κινείται” , πολύ παραστατικά, διασκεδαστικά και καλλιτεχνικά, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο…

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη και αξιόλογη παράσταση, τόσο από καλλιτεχνική όσο και από εκπαιδευτική άποψη.

Στόχος της ομάδας, είναι η διήγηση του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της Φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο πρότυπο, οι χορδές, η υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, η αντιύλη, η ενοποίηση των δυνάμεων, η σκοτεινή ενέργεια και ύλη, οι μαύρες τρύπες.

Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Η παράσταση αυτή είναι μια απρόσμενη ματιά στο εγχείρημα του CERN, ένα έργο συνθετικό, επίκαιρο, καλοστημένο, σε συναρπαστική εκτέλεση από τους χορευτές – ακροβάτες – ηθοποιούς που συμμετέχουν σε αυτήν.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here