Home Δελτία Τύπου Σύσκεψη για την δημιουργία Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι

Σύσκεψη για την δημιουργία Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι

733
0

Σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνας Καλογήρου, με θέμα τη δημιουργία Πύλης Σένγκεν στο Πλωμάρι, με παρόντες τους Σπύρο Γαληνό(Δήμαρχος Λέσβου), Μανώλη Αρμενάκα(Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου-Αγιάσου), Κυριάκο Πετρέλη(Περιφερειακός Σύμβουλος), Θεόδωρο Βαλσαμίδη(Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας), Σωτήρη Ζαμτράκη(Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου), Παναγιώτη Πιτό(Μηχανικό Λιμενικού Ταμείου), Ευάγγελο Μυρσινιά(Πρόεδρος Επιμελητηρίου), Γιώργο Εγγλέζο(Γενικός Γραμματέας Επιμελητήριου) και ο Γαβριήλ Χαλδέζος(Πρόεδρος Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου) και φυσικά την κα. Καλογήρου.

Η σύσκεψη ήταν κλειστή και είναι άγνωστο το εάν εκλήθησαν Δημοτικοί ή Περιφερειακοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. Ο κ. Αρμενάκας, μας είχε ήδη ενημερώσει από εχτές για τη σύσκεψη και για το ότι θα είναι κλειστή για πολίτες και για δημοσιογράφους. Άρα εμείς δεν είχαμε το δικαίωμα να είμαστε παρόν και φυσικά δε μπορούμε να ξέρουμε τι ειπώθηκε στη σύσκεψη, αλλά οι σχετιζόμενοι με το Πλωμάρι αιρετοί και φορείς, οφείλουν να πουν την αλήθεια στους πολίτες του Πλωμαρίου για το θέμα της Πύλης Εισόδου. Φαινομενικά όλοι θέλουν να γίνει η Πύλη, όλοι στηρίζουν, που κολλάει όμως το έργο; Ποια είναι τα συμφέροντα που μας βάζουν τρικλοποδιές; Γιατί ήταν παρόν μόνο ο κ. Χαλδέζος και όχι άλλοι πρόεδροι συλλόγων και φορέων του Πλωμαρίου; Οι άλλοι δεν νοιάζονται ή δεν τους κάλεσε κανείς;

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Με πρωτοβουλία της Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την Πύλη Εισόδου στο Πλωμάρι

Το θέμα της δημιουργίας Πύλης Εισόδου στο Πλωμάρι συζητήθηκε σε σύσκεψη αρμοδίων φορέων που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου κ. Σωτήρης Ζαμτράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Λέσβου κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητήριου Λέσβου κ. Γιώργος Εγγλέζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Μανώλης Αρμενάκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λέσβου κ. Κυριάκος Πετρέλλης, ο Πολιτικός Μηχανικός του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτης Πιτός και ο Πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου κ. Γαβριήλ Χαλδέζος.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η ομόθυμη στήριξη προς το αρμόδιο όργανο, δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο, για το συντονισμό και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών της πολυδαίδαλης διαδικασίας που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να δημιουργηθεί η Πύλη Εισόδου στο Πλωμάρι.

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, σε δήλωσή του επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας της Πύλης, κάτι που όπως είπε, καθημερινά διαπιστώνεται και από το έντονο ενδιαφέρον φορέων και της γειτονικής χώρας.

Πλωμάρι
Πλωμάρι

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here