Home Άρθρα Αυξάνονται τα κρούσματα εγκατάλειψης ζώων

Αυξάνονται τα κρούσματα εγκατάλειψης ζώων

422
0

Παρατηρείται όλο και πιο συχνά όχι μόνο στο Πλωμάρι αλλά και στη Λέσβο γενικότερα, η εγκατάλειψη κυρίως σκυλιών νεογέννητων ή μεγαλύτερων σε ηλικία. Σε κάποιες περιπτώσεις, κάποιος έχει ένα θηλυκό που γέννησε και επειδή δε θέλει να αναλάβει αυτή την ευθύνη τα πετάει στο δρόμο ή στα σκουπίδια, δεν φρόντισε να στειρώσει το ζώο νωρίτερα ή σε άλλες περιπτώσεις έχει κάποιος έναν σκύλο, που κάποια στιγμή τον βαριέται και τον πάει κάπου μακριά και τον αφήνει ελεύθερο.

Εχτές βρέθηκαν τα δυο σκυλάκια της φωτογραφίας, πεταμένα στα σκουπίδια κάπου στο Πλωμάρι. Ευτυχώς βρέθηκαν άνθρωποι να τα μαζέψουν πριν καταλήξουν στο απορριμματοφόρο. Όποιος ενδιαφέρετε να “υιοθετήσει” κάποιο μπορεί να επικοινωνήσει με το blog, είναι και τα δυο αρσενικά.

Είναι γνωστό ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις εγκατάλειψης, τιμωρούνται από το νόμο. Σήμερα λάβαμε από την αστυνομία ενημερωτικό δελτίο για μια περίπτωση εγκατάλειψης σκύλου στη Μυτιλήνη, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών πολιτών.

Το σχετικό δελτίο τύπου:

Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση της νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων συντροφιάς»

Χθες (12-03-2015) το βράδυ, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης, περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων συντροφιάς». Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, την 04-03-2015 τρεις ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), εγκατέλειψαν ένα σκύλο στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Διενεργείται προανάκριση.

skylakia-2

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here