Home Ενημερώσεις Οι αναγνώστες ρωτάνε, οι υποψήφιοι βουλευτές απαντάνε! Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας

Οι αναγνώστες ρωτάνε, οι υποψήφιοι βουλευτές απαντάνε! Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας

969
24

Εν΄όψη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα απευθύνουμε ερωτήσεις στους υποψήφιους βουλευτές του Νομού Λέσβου. Θα θέλαμε με σχόλιο εδώ ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@plomarinews.gr να μας στείλετε την ερώτηση ή τις ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στους υποψηφίους.

Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και θα πρέπει άμεσα να λάβουμε τις πιθανές ερωτήσεις. Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, έχουν εκδηλώσει ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιους, κ. Γιάννης Ζερδελής, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου-Αγιάσου και υποψήφιους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ. Μανώλης Αρμενάκας και ο Γιώργος Γιαννουλέλης ο οποίος είναι υποψήφιος με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας, με την ένδειξη αν απευθύνονται σε συγκεκριμένο υποψήφιο ή σε όλους. Είτε με σχόλιο είτε με μήνυμα στο info@plomarinews.gr

Facebook comments:

24 COMMENTS

  1. Προς κ. Ζερδελή

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών στα μεγάλα προβλήματα που έφερε ο Καλλικράτης και μετά από τέτοια συγκυρία δυσμενή για εμάς αλλά μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πείσει και να κερδίσει έδαφος όλα δείχνουν ότι απέτυχε. Ουσιαστικά δίνει την εικόνα ενός κόμματος που απευθύνεται κυρίως στα αστικά κέντρα, η Ελλάδα όμως έχει και τα προβλήματα της επαρχίας της, και στη δική μας περίπτωση μιας επαρχίας ακριτικής και μαραζωμένης. Πώς θα μας πείσουν λοιπόν ότι όντως θα σκύψουν και στα δικά μας προβλήματα ως κυβέρνηση όταν ως αντιπολίτευση μας αγνόησαν;

  2. Προς M.V.,

    Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως αντιπολίτευση έχει πιέσει το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα του Καλλικρατη. Σας παραθέτω εδώ επερώτηση που κατέθεσα στον Υπουργό σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο νησί μας η εφαρμογή του ενός Καλλικρατικού Δήμου. Εκτός από αυτή, εχω υποβάλει επερωτήσεις στα πλαισια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για επιμέρους προβλήματα, όπως η κατάργηση τοπικών Δ.Ο.Υ., κέντρων υγείας κ.α. Μπορείτε να ενημερωθείτε από το
    http://www.parliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?type=&SessionPeriod=&partyId=&mpId=0509aa82-8a3e-4c19-ae21-4f82d9d66af2&ministry=04a8b7e2-db0c-4490-87fa-d0a00ed99252&datefrom=&dateto=&pageNo=2.
    Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, στη διάθεσή σας.
    (https://www.facebook.com/izerdelis και http://www.zerdelis.gr)

  3. Βρε ανθρωποι όλοι σας δεν μας νιαζή τι ερώτησης και τι επερώτησης κάνατε στην Βούλη και ποσες άλλες θα κάνετε. 1 και 1 κάνουν δυο όλα τα αλλα είναι πολιτικάντηκες κουβεντες. Και που ερωτήσατε? και που θα ερωτάται? λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο τι δεν καταλαβαίνετε? Τι αραδιάζεστε link να διαβάσουμε τι? τα ξεροyμε τα ζούμε. Κύριοι εάν δεν βλέπετε 20 χρονια μπροστά να σταματήσετε επιτέλους να λέγεστε πολιτικοί επιτέλους και να ασχολιθητε με τις δικες σας δουλειες. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα του στιλ να κάτσω στην καρεκλα και όσα μπορέσω να αρπάξω που ξέρεις ίσος και να ξαναβγώ να έχω και την σύνταξη μου.

  4. Τι θα κάνουν οι υποψήφιοι για να γίνει αυτό το κράτος μπάχαλο σωστό κράτος και να σταματήσει να επιβραβεύει τους κομπιναδόρους.Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δικαιώματα με την νέα ΚΑΠ. Οι δενδρώδεις καλλιέργειες όπως η ελιά θα η επιδότηση θα είναι περίπου 50€ το στρέμμα. Όσοι όμως έπαιρναν λιγότερα θα ανέβουν το πολύ στο 60% άρα στα 30€ το στρέμμα. Όσοι έπαιρναν περισσότερα θα μειωθούν το πολύ στο 30%. Άρα οι Κρητικοί με τα γνωστά πανωγραψήματα που έπαιρναν 150€ κατά Μ.Ο. το στέμμα ( όπως λένε οι ίδιοι) θα μειωθούν κατά 45€ το πολύ το στέμμα και θα πάνε στα 100€ περίπου και οι Μυτιληνιοί που έπαιρναν πολύ λιγότερα θα πάνε μεταξύ 30-50€. Κράτος δικαίου!!!!!!!!!!!!

  5. Προς κ.Ζερδελή

    Τι θα γίνει φέτος με τους δυσβάσταχτους φόρους που περιμένουν τους αγρότες από το 1ο ευρώ και μάλιστα
    με προκαταβολή για το επόμενο έτος.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτεινει αφορολόγητο 12 000.Θα ισχύσει από τις φετινές δηλώσεις ή οι αγρότες πρέπει να προετοιμαστούν να βρούν το Μάιο από τα λεφτά που δεν έχουν γιατι ο νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ;

  6. το ίδιο ως άνω ερώτημα ισχύει και για τον κ.ΑΡΜΕΝΑΚΑ σε περίπτωση που βρίσκεται στην κυβέρνηση και το κόμμα των ΑΝΕΛ μέσω συνεργασιών..

  7. Υ.Γ Για το κ.Αρμενάκα το ερώτημα από υποθετικό γίνεται βέβαιο και θέλουμε να ξέρουμε τωρα που οι ANEΛ πέρασαν το 3% και κατά πάσα πιθανότητα θα συγκυβερνήσουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα..

  8. Ακράδαντα πιστεύω ότι οι «εγκέφαλοι» που αποφάσισαν να καταργήσουν -με γελοία επιχειρήματα- την ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ, έκαναν το χειρότερο, που μπορούσαν, στους εργατικούς και τίμιους αγρότες μας! Κι ενθάρρυναν τους επαγγελματίες κλέφτες στο … έργο τους!!!!
    Έτσι, ελιές κλέβονται καθημερινά από τα ελαιόδιχτα κι όχι μόνο, τσουβάλια με ελαιόκαρπο εξαφανίζονται, ντάμια ανοίγονται για ν’ αφαιρέσουν με το έτσι θέλω ό,τι υπάρχει σ’ αυτά, κυρίως ζώα, που έχει ο ταλαίπωρος χωρικός . Ακόμη δεν διστάζουν, προκειμένου να περιφράξουν τα ελαιοκτήματά τους, να χρησιμοποιούν υλικά (πασσάλους, πλέγματα) από ξένα χωράφια !!!

    • Κι οι ερωτήσεις μου, που απευθύνονται και στους τρεις υποψηφίους:
    Έχουν πληροφορηθεί για την α σ υ δ ο σ ί α, που υπάρχει στα ελαιοκτήματα , τουλάχιστον στη Γέρα ;
    Κι αν ναι, τι προτίθενται να κάνουν από τις 26 Ιανουαρίου; Αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο, της ανασύστασης και του εκσυγχρονισμού τής Αγροφυλακής ;

  9. Έχω στείλει ήδη το πρώτο ερωτηματολόγιο στο κ. Ζερδελή και θα στείλουμε και στου άλλους δυο υποψήφιους. Η ερώτηση για τους αγροφύλακες δεν πρόλαβα να την υποβάλω τουλάχιστον στον κ. Ζερδελή, αν είναι ίσως απαντηθεί εδώ ξεχωριστά. Υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου και ελπίζω να προλάβουμε να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις απ’ όλους.

  10. Προς Me: Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος πίεσης για τα προβλήματα των συμπολιτών μας από την αντιπολίτευση, είναι οι επερωτήσεις στα αρμοδια Υπουργεια. Δυστυχώς ο Καλλικράτης, καθώς και άλλα πολλά επώδυνα μέτρα που αφορούν το Πλωμάρι. ψηφίστηκαν από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.) και όχι από εμένα.Θα μπορουσατε λοιπόν να απευθύνετε την απολύτως κατανοητή αγανάκτισή σας σε αυτούς.

  11. Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο να απαν΄τησω σε όλες τις ερωτήσεις. Σε περίπτωση που δεν προλάβω, θα είμαι σήμερα το απόγευμα στο Πλωμάρι και σας περιμένω να συζητήσουμε από κοντά.

  12. προς Α.Κ.: Συμφωνώ ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974, δεν έφτιαξαν ποτέ ελεγκτικό μηχανισμό για τις επιδοτήσεις που έδιναν, σε όλους του τομείς. Αυτό ήταν πάντα σκόπιμο, διότι καλλιεργούσε τη λεγόμενη “κομματική πελατεία”. Η λέξη-κλειδί ειναι : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Τόσο από τον πολιτικό, αλλά και άλλο τόσο από τον ψηφοφόρο και με τη βοήθεια των ψηφοφόρων, σκοπεύουμε να κυβερνήσουμε αξιοπρεπώς και αξιοκρατικά.

  13. Σήμερα έχουν γενέθλια οι δυο από τους υποψήφιους βουλευτές από το Πλωμάρι, ο Γιώργος Γιαννουλέλης και ο Γιάννης Ζερδελής, τους εύχομαι χρόνια πολλά!

  14. Σε προηγούμενες εκλογές ήταν συχνό το ερώτημα σε που έχουν δουλέψει οι αρχηγοί των κομμάτων και πόσα ένσημα έχουν βάλει στη ζωή τους.
    Καλό θα είναι κάθε υποψήφιος βουλευτής να απαντήσει που έχει δουλέψει ο πρόεδρος του κόμματος του.

  15. Κύριε μην το παίρνετε προσωπικά ξεκίνησα με ένα ανθρωποι…Όλοι σας. Εκτος και αν εσείς βλέπετε όντως 20χρονια μπρωστα οποτε θα βλέπετε και το γεγονός ότι σε 20 χρονια θα είμαστε μειονότητα στον τόπο μας.Αληθεία με την λαθρομεταναστευση που γίνετε και αυτούς τους έρμους που
    θαλασπνιγονται κάθε ημερα στο Αιγαίο τι σκοποβεται να κάνατε?

  16. Να τονίσω ότι δεν έχει γίνει καμία ιδιαίτερη πρόσκληση σε κανέναν υποψήφιο βουλευτή. Είχαν δείξει ενδιαφέρον από μόνοι τους οι κ. Γιάννης Ζερδελής και Μανώλης Αρμενάκας και στη συνέχεια και ο κ. Γιώργος Γιαννουλέλης. Μέχρι το Σάββατο πιστεύω να έχουμε προλάβει να δώσουμε τις τελικές ερωτήσεις στους δυο τελευταίους, στον κ. Ζερδελή και στους υπόλοιπους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε δώσει ήδη 50 ερωτήσεις, ελπίζω θα απαντηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες. Το ενδιαφέρον των αναγνωστών είναι σημαντικό, γίνεται μια άκρως δημοκρατική διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ρωτήσουν άμεσα τους υποψήφιους βουλευτές.

  17. Δυστυχώς δεν θα απαντιθουν η ερώτησης διότι τώρα μια ημερα πριν τις εκλογές κόπτονται για το καθησμα και μετά τα γνωστά ότι πει το κόμμα.Το κάθε κόμμα η γραμμή του κόμματος.Που ναι μερικές φορες και οι ίδιοι δεν συμφωνούν….Μα και κανένας δεν έχει την αξιοπρέπεια και το θάρρος έστω και ένα μηνα μετά η οπόταν χρειαστεί να περάσουν κάποιο νομοσχέδιο να σήκωση ανάστημα και να πει ΟΧΙ εγώ δεν σύμφωνο αλλα λέγαμε και αλλα κάνετε οποτε παραχωρώ τι θέση μου φεύγω από το κόμμα.Μονο όταν θα υπάρξουν τέτοιες συνείδησης ίσος κάτι να γινη.Μα είπαμε τόσος κόπος για το καθησμα να μην πάει χαμένος.Εθνοσωτιρες της καρελας για να μιν πω κατη αλλο.Ας παραθεσω και εγω ενα λινκ που ειναι τις μοδας………https://www.youtube.com/watch?v=a42-l-bb9oM

  18. προς politis: Οι φόροι από το πρώτο ευρώ, υπερψηφίστηκαν μέσα στη βουλή και από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νησιού μας, αλλά από κανέναν βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα νομοθετήσει ως αφορολόγητο τις 12.000 ευρώ, το οποίο όμως δυστυχώς, δεν έχει αναδρομική ισχύ, όπως πολύ σωστά είπατε.

  19. προς Κ. ΣΤΕΛΙΟΣ Ε. ΠΑΠΠΑΣ : Γνωρίζω το θέμα της αγροφυλακής και τα προβλήματα που προέκυψαν από την κατάργησή της. Θα πρέπει να δούμε μετεκλογικά, πώς μπορεί να διευθετηθεί. Επικοινωνήστε όποτε θέλετε μαζί μου, να το συζητήσουμε.

  20. Προς tasos: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και έχει συστήσει τεχνική εταιρεία με τον αδερφό του, επίσης μηχανικό. Εκεί εργάζεται με το λεγόμενο “μπλοκακι”. Θεωρώ σημαντικό ο βιοπορισμός ενός ανθρώπου που πολιτεύεται, να μην εξαρτάται από την πολιτική.

  21. προς me: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το πρόβλημα των μεταναστών. έχει ως στόχο την ακύρωση της συνθήκη του Δουβλίνου. Η συνθήκη αυτή που υπογράφηκε από το ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνει την Ελλάδα να κρατάει εδώ όσους φτάνουν ως μετανάστες και να τους εμποδίζει από το να μετακινηθούν στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο θέλουν ως επί τω πλείστον οι περισσότεροι.

  22. Και εγώ σαν στόχο έχω να κερδίσω το τζακ ποτ την κυριακή..άμα δεν το κερδίσω θα ζω όπως ζω …αν δεν κερδίσει το στόχο του ο σύρριζα τι θα πούμε η εγχειρηση πέτυχε μα ο ασθενής απεβίωσε? και εσύ θα συνέχισεις να παίρνεις το “μισθουλακο” σου και όλα τα συν σύνολο ποσα 7000 8000 χιλ ευρώ? έχασα το λογαριασμό..για πες λοιπόν εσύ εάν δεν πετύχει το στόχο του ο σύρριζα θα βγείς με κυπαρισσια να πεις ότι παραίτησε τον βουλευτικών αποδοχών σου? και όχι μονο εσύ όλοι σας….και από το κάθε κόμμα.Αυτό θα πει αξιοπρέπεια.

  23. Προς me: Αυτο θα σας το απαντησει ο χρονος. Να ειστε παρων στις πολιτικες εξελιξεις και αν αποκλινω απο τις δεσμευσεις μου, τοτε να μιλησετε σ εμενα προσωπικα για αξιοπρεπεια. Ως τοτε δεν εχω δωσει το παραμικρο δικαιωμα. Καλη ψηφο και με συνεση.

  24. Ωστόσο η δουλειά θα γίνετε…. στο πέρασμα του χρόνου.Πολλά θα πολλά θα παλιτικαντικα θα ολλα και από όλους.Σύνεση να έχετε εσείς όχι μην το παίρνεις πάλι προσωπικά και η 300 που έχετε, η θα έχετε στα χερια σας τις ζωές δέκα εκατομμυρίων και τις μοίρες τον παιδιών μας.Γιατί δεν είδα ποτε και κανέναν να θιχτικε ανά τα χρονια και να πει παραιτούμαι.Και κοίτα να δης τώρα τόσες ημερες και ακόμη θα ακούω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here