Home Άρθρα Παράπονα για την πρόθεση να κοπεί μέρος του πλάτανου στην κεντρική...

Παράπονα για την πρόθεση να κοπεί μέρος του πλάτανου στην κεντρική πλατεία

929
3

Τις τελευταίες δυο μέρες πραγματοποιούνται ξανά εργασίες κλαδέματος δέντρων στο Πλωμάρι, από εργολαβία που είχε δώσει ο δήμος σε σχετικό συνεργείο. Η πρόθεση όμως όχι απλώς να κλαδευτεί αλλά να κοπεί και να χαμηλώσει ο πλάτανος που βρίσκεται στο πάρκο και συγκεκριμένα απέναντι από την εθνική τράπεζα στην πιάτσα των ταξί, προκάλεσε αντιδράσεις των οδηγών και κάποιων καταστηματαρχών. Είναι γνωστό ότι αυτά τα δέντρα θέλουν ειδική φροντίδα και μεγάλη προσοχή σε περιπτώσεις που κλαδεύονται. Συνταξιούχος νομικός που ενδιαφέρθηκε για το θέμα, ενημερώθηκε ότι πρέπει να υπάρχει γνωμοδότηση γεωπόνου, διότι αν κοπεί ο πλάτανος κινδυνεύει να σαπίσει ολοσχερώς.

Για το γεγονός είχε επέμβει και το λιμεναρχείο, που ενημέρωσε τους οδηγούς ταξί, ότι αν δεν απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους και εμποδίσουν τις εργασίες, θα τους δοθούν κλήσεις.

Η επόμενη επίσκεψη του συνεργείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Επίσης υπήρξαν πολλά παράπονα συμπολιτών μας, για το κάψιμο των κλαδιών από τα δέντρα που κλαδεύτηκαν στη μαρίνα, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πυκνός καπνός που επιβάρυνε την ατμόσφαιρα.

Φωτογραφία από το κάψιμο κλαδιών στη μαρίνα

fotia-marina

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Αυτές τις ημέρες γίνεται αφανισμός των δέντρων σε όλο το Πλωμάρι και δεν μιλάει κανείς.Ότι είναι πράσινο και έχει την μορφή δέντρου καταστρεφεται.Πετσοκόβεται ότι είναι πράσινο.Αυτό το χαρακτηρίζουν κλάδεμα;Και πέρα από αυτό προχθές όλη την ημέρα έκαιγαν κλαδιά στην αρχή της μαρίνας και μύριζε ασφυκτικά όλο το Πλωμάρι.Και κανένας δεν παρενέβει.Περπατούσες στο Πλωμάρι και βρωμούσαν τα ρούχα σου.Μια μέρα έως και την νύχτα έκαιγαν.Σε κεντρικό σημείο.Απόλυτη ασυδοσία.Τι θα πει εργολάβοι;Αν τους καταγγείλουν θα πουν ότι κάνετε πολιτική εναντίον τους;Εγώ δεν είδα κανένα φωτορεπορτάζ από αυτό το αίσχος.Από αυτή την οικολογική καταστροφή.Στο εσω πάπας που έγιναν διαμαρτυρίες δεν έγινε τίποτα.Παραμένει σκουπιδότοπος.Τώρα μέσα στο κέντρο.Δίπλα σε καφετέριες.Μέσα στα σπίτια.Ντουμάνι η αγορά,ντουμάνι παντού.Κατά τα άλλα άναψαν την φωτιά δίπλα στην θάλασσα.η δημοτική αρχή πρέπει να δίνει οδηγίες στους εργολάβους.Αυτοί είναι ξένοι.Στο πάρκο έχουν ξεριζώσει τα κλαδιά από τους μικρούς φοίνικες.Αν πάει κανείς θα δει σπασμένα κλαδιά.Στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα.ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.Αυτό θεωρείται καθαριότητα;Ο γεωπόνος του Δήμου που ήταν στο Πλωμάρι και έφυγε γιατί δεν τον καλούν να επιστατήσει και να δώσει οδηγίες;Απάντηση;Την αφήνω στην κρίση σας.

  2. Σ’ αυτό εδώ το άρθρο αναφέρεται το κόψιμο και το κάψιμο κλαδιών στη μαρίνα. Και μπήκε και μια φωτογραφία.

  3. πιστευα οτι θα αλλαζε κατι με την καινουρια δημοτικη αρχη αλλα βλεπω παλι δουλεεις του ποδαριου. ξερετε οτι ο πλατανος που οκοι οι ξενοι θαυμασουν πρεπει να χει ειδκι φροντιδα και οχι οποισ τυχει να τονκλαδευ ει .ας δειξει το πλωμαρι τι θελει επιτελους δεντρα ομορφια.η μηπως ισχυει.οτι καποιος θελει να βλεπει το λιμανι κσι τον ενοχλει ο πλατανος. ντροπη σας αν παθει τιποτα το δεντρο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here