Home Ανακοινώσεις Η Δήμος ζητά από τα καταστήματα να απομακρύνουν αχρησιμοποίητο εξοπλισμό από τα...

Η Δήμος ζητά από τα καταστήματα να απομακρύνουν αχρησιμοποίητο εξοπλισμό από τα πεζοδρόμια

323
0

Η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε στον εμπορικό σύλλογο Πλωμαρίου και σε καταστήματα που νοικιάζουν δημοτικό χώρο στο Πλωμάρι, για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων τους. Αφορά τις περιπτώσεις που οι καταστηματάρχες τοποθετούν συσκευές και άλλα πράγματα, χρησιμοποιώντας κατά τους χειμερινούς μήνες το χώρο που όμως ούτως ή άλλως πληρώνουν, ως αποθήκη.

Ο εμπορικός κόσμος του Πλωμαρίου, βιώνει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά την κρίση, ήδη έχουν κλείσει πολλά καταστήματα τα τελευταία χρόνια και αρκετά από αυτά που παραμένουν αγωνίζονται να συνεχίσουν να μείνουν ανοιχτά.

Το κείμενο της επιστολής:

Θέμα: Απομάκρυνση αχρησιμοποίητου εξοπλισμού από τα πεζοδρόμια.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μισθώνει κάθε χρόνο, μετά από αίτηση σας, τον δημοτικό χώρο(πεζοδρόμιο, τμήμα δρόμου, κ.τ.λ.) που βρίσκεται μπροστά στο κατάστημα σας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων κατά την θερινή περίοδο.

Επί σειρά ετών όμως, παρατηρούμε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δημοτικοί αυτοί χώροι αλλάζουν χρήση κατά την χειμερινή περίοδο και μετατρέπονται σε αποθηκευτικοί. Επ’ αυτών, δηλαδή, στοιβάζονται όσα τραπεζοκαθίσματα δεν είναι προς χρήση και τοποθετούνται διάφορες ηλεκτροσυσκευές(ψυγεία κ.τ.λ.) για αύξηση της χωρητικότητας στο εσωτερικό του καταστήματος σας, ως δικαιολόγηση της ενέργειας σας αυτής χρησιμοποιείτε συχνά το επιχείρημα ότι κατά την χειμερινή περίοδο δεν έχουμε τουρισμό στο Πλωμάρι και ως εκ τούτου δεν δημιουργείτε πρόβλημα.

Η νέα Δημοτική Αρχή, η οποία έχει μέχρι σήμερα έχει δώσει δείγματα του ενδιαφέροντος της για καθαρό, περιποιημένο και καλαίσθητο Πλωμάρι, προκειμένου να το απολαμβάνουν πρώτα οι μόνιμοι κάτοικοι του και μετά οι επισκέπτες, σας παρακαλέι όπως, εφόσον έχετε τοποθετήσει ή σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τον αχρησιμοποίητο εξοπλισμό στο πεζοδρόμιο, να τον απομακρύνετε και να τον αποθηκεύσετε σε ιδιωτικό χώρο.

Το κείμενο υπογράφεται από την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Πλωμαρίου, κ. Λίστα Βάμβουρα.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here