Home Δελτία Τύπου Ομάδα ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων στη Λέσχη Πλωμαρίου – Βραδιές Παραμυθιών

Ομάδα ανάγνωσης λογοτεχνικών έργων στη Λέσχη Πλωμαρίου – Βραδιές Παραμυθιών

312
0

Δελτίο τύπου: Ομάδα ανάγνωσης σχηματίσθηκε στα πλαίσια λειτουργίας της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, με σκοπό την προσέγγιση της ελληνικής και ξένης λογοτεχνική ς δημιουργίας. Η ομάδα θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη στις 7.30 το βράδυ, με αρχικό προγραμματισμό την ανάγνωση από ένα μέλος της κάποιου επιλεγμένου κειμένου, με προηγούμενη αναλυτική αναφορά στον συγγραφέα και το έργο του.

Η πρώτη συνάντηση ορίσθηκε για την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, με την ανάγνωση του διηγήματος του μεγάλου Λέσβιου λογοτέχνη Στρατή Μυριβήλη, «Πόλεμος», γραμμένου για τους βαλκανικούς πολέμους, στους οποίους μετείχε ο συγγραφέας ως εθελοντής.
Το έργο αυτό δημοσιεύθηκε μετά την πρώτη γραφή της «Ζωής εν τάφω» και είναι σχετικά άγνωστο, αφού δεν έχει περιληφθεί ως τώρα σε κάποια από τις συλλογές διηγημάτων του Μυριβήλη.

Και Βραδιά παραμυθιών

Βραδιά παραμυθιών για μεγάλους και για μικρούς , με τίτλο ‘να σου πω μια ιστορία’ οργανώνεται στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ, στις 6.30 το βράδυ της Κυριακής 23 Νοεμβρίου.
Τα παραμύθια επιλεγμένα από την παγκόσμιο απόθεμα των λαϊκών αυτών αφηγήσεων, θα διαβάσουν οι κυρίες Μάγδα Δεδούση και Μαρία Παναγιώτου ενώ θα τις συνοδεύει μουσικά ο Παναγιώτης Κυρτιλής.
Το τρίο που προέρχεται από τη Μυτιλήνη, επιδιώκει να μεταφέρει στο κοινό τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και να τον φέρει σε επαφή με τον φιλολογικό πλούτο που έχει δημιουργήσει η λαϊκή αυτοφυής δημιουργία.
Η είσοδος στη βραδιά παραμυθιών θα είναι ελεύθερη.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here