Home Άρθρα Δυο επικίνδυνα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πλωμαρίου που πρέπει να λύσει...

Δυο επικίνδυνα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Πλωμαρίου που πρέπει να λύσει η Περιφέρεια

369
0

Στις 3 Νοεμβρίου 2014, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε κονδύλι 11 εκατομμυρίων ευρώ για την επισκευή και την συντήρηση του οδικού δικτύου των νησιών του βορείου αιγαίου.

Συγκεκριμένα για τη Λέσβο εγκρίθηκαν τα παρακάτω:

1. «Συντήρηση οδικού δικτύου Λέσβου», συνολικού Π/Υ 4.005.000 €.
2. «Ηλεκτροφωτισμός οδικών τμημάτων δικτύου Λέσβου», συνολικού Π/Υ 783.000 €.

Θα πρέπει λοιπόν μεταξύ των προβλημάτων που υπάρχουν σε διάφορα σημεία στο οδικό δίκτυο του Πλωμαρίου, η περιφέρεια να κοιτάξει δυο σοβαρές περιπτώσεις και να τις εντάξει στο πρόγραμμα. Η μια είναι πιο πρόσφατη, ενώ η άλλη υπάρχει από την εποχή που νομάρχης ήταν ο Παύλος Βογιατζής.

Η πρώτη περίπτωση

filipi-volta1Στο σημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες, που έχουν τραβηχτεί το Μάιο του 2014, έχουν σπάσει οι μπάρες ασφαλείας σε μια επικίνδυνη στροφή όπου είχε πέσει στο παρελθόν τουριστικό λεωφορείο, από τότε δεν έγινε κάποια προσπάθεια να επισκευαστεί το πρόβλημα που προέκυψε. Αυτή τη στιγμή λόγω του ότι η βλάστηση είναι πυκνότερη, είναι πολύ πιο επικίνδυνο να γίνει ατύχημα. Το σημείο αυτό είναι γνωστό ως “Του Φιλιπή η βόλτα”. Εκεί θα πρέπει να αλλαχτούν οι σπασμένες μπάρες και να τοποθετηθούν καινούργιες, για να αποκατασταθεί η ασφάλεια. Το σημείο βρίσκεται μετά τον Τρύγωνα και πριν τη Γέρα.

filipi-volta2

filipi-volta3

Η Δεύτερη περίπτωση

Αυτό το πρόβλημα είναι πιο σύνθετο. Στο δρόμο Πλωμαρίου Μελίντας εδώ και περίπου 5 με 6 χρόνια, έχει υποχωρήσει ένα κομμάτι λίγο μετά τον βιολογικό στη θέση “Σκουπιδότοπος”. Εκεί δόθηκε προσωρινή λύση από την εποχή της Νομαρχίας Βογιατζή, όταν ανοίχτηκε ένα κομμάτι από οικόπεδο ιδιώτη για να περνάνε τα οχήματα, παρόλο που υπάρχουν ταμπέλες στο Παλαιοχώρι, στη Μελίντα και στο Πλωμάρι που πληροφορούν τους οδηγούς ότι ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο είναι κλειστός, η κυκλοφορία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια η Νομαρχία έγινε Περιφέρεια και στα 4 χρόνια της Περιφερειακής Αρχής του Νάσου Γιακαλή, δεν έγινε καμία επισκευή στο συγκεκριμένο σημείο.

dromos-melinda-viologikos-001

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here