Home Δελτία Τύπου Απολογισμός θεατρικών παραστάσεων και εκλογές στον Παγγεραγώτικο

Απολογισμός θεατρικών παραστάσεων και εκλογές στον Παγγεραγώτικο

397
0

Δελτία τύπου από τον Παγγεραγωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο: Η Θεατρική Ομάδα του «Παγγεραγωτικού», μετά από τις πέντε θριαμβευτικές παραστάσεις, που έδωσε, το φετινό καλοκαίρι, ανεβάζοντας το έργο «Εκκλησιάζουσες», του Αριστοφάνη, στο ανοιχτό θεατράκι του Μουσείου-Ελαιοτριβείου Βρανά, στον Παπάδο, έδωσε άλλες τρεις παραστάσεις, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 2, 3 και 4 Νοεμβρίου.

Σε έναν διαφορετικό και άκρως ατμοσφαιρικό χώρο, όσοι παρακολούθησαν την παράσταση είχαν την ευκαιρία σε να χειροκροτήσουν, για ακόμη μια φορά, τον Γεραγώτικο θίασο και φυσικά τον σκηνοθέτη και ακρογωνιαίο λίθο της όλης προσπάθειας, κ. Θεοφάνη Τάκο. Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, η παράσταση δόθηκε το πρωί, αποκλειστικά για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Β΄ Λυκείου, του νησιού μας, οι οποίοι διδάσκονται τα αντίστοιχα μαθήματα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και κωμωδίας, με είσοδο ελεύθερη.

Αξίζει να αναφερθεί πως τα περισσότερα σχολεία ανταποκρίθηκαν, θετικά, στο κάλεσμα του Συλλόγου -το οποίο είχε την άδεια της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπαίδευσης- αφού πάνω από 400 παιδιά(!), με τη συνοδεία των καθηγητών τους, γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου και παρακολούθησαν, με αμέριστο ενδιαφέρον, την παράσταση. Ο ενθουσιασμός όλων, μαθητών και ηθοποιών, ήταν διάχυτος στην ατμόσφαιρα, τόσο κατά τη διάρκεια του έργου, με τα αυθόρμητα και ασυγκράτητα γέλια των παιδιών, όσο και στο τέλος της παράστασης, που χάρισαν, απλόχερα, σε όλα τα μέλη του θιάσου, το πιο θερμό και παρατεταμένο τους χειροκρότημα.

Όλα τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας έδωσαν κάτι παραπάνω από τον καλύτερό τους εαυτό, αντιμετωπίζοντας την όλη προσπάθεια ως επαγγελματίες ηθοποιοί, με σεβασμό στο θεατρικό κείμενο και με πολύ μεράκι, πιστεύοντας, ακράδαντα, ότι ο πολιτισμός και η θεατρική τέχνη πρέπει να αγκαλιάσουν, πρωτίστως, τα νέα παιδιά Εμφανής ήταν, άλλωστε, η ικανοποίηση και η συγκίνησή τους, μετά την «αυλαία» της τελευταίας παράστασης.

Η Θεατρική Ομάδα του «Παγγεραγωτικού», νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, και ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Αστυρακάκη, καθώς και τον Δ/τή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Κοντάρα, για την άψογη συνεργασία στην υλοποίηση των παραστάσεων.
Από το ΔΣ του Συλλόγου

Δελτίο τύπου για τις εκλογές του Συλλόγου

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του «Παγγεραγωτικού» Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας, στην Αίθουσα Πολιτισμού «Οδυσσέας Ελύτης», στον Παπάδο. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από περισσότερα από 150 άτομα, μέλη και φίλους του Συλλόγου, οι οποίοι που στηρίζουν τις δραστηριότητές του. Ο απερχόμενος και νεοεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ζορμπάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Θέλουμε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μαζί μας, ώστε να αναδείξουμε την Γέρα του Πολιτισμού και των Ανθρώπων της ακόμη περισσότερο. Τους θέλουμε όλους αρωγούς σε έναν πολιτιστικό σύλλογο που, τα τελευταία χρόνια, παράγει πολιτισμό σε πολλά επίπεδα, προβάλλοντας τη Γέρα και τους Γεραγώτες, δίνοντας «βήμα» και χώρο δράσης σε νέα παιδιά, διέξοδο και ενασχόληση σε πάρα πολύ κόσμο και παραγωγή έργου, που δύσκολα συναντά σήμερα κανείς, τουλάχιστον στο νησί μας».
Μετά το πέρας των αρχαιρεσιών (την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου) συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του «Παγγεραγωτικού», το οποίο απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Γιώργος Ζορμπάς
Αντιπρόεδρος: Τζάνος Στεφανέλλης
Γραμματέας: Μυρσίνη Χατζηαφράτη
Ταμίας: Μαρία Τσουπή
Μέλη: Ανατολή Χατζηηλία
Ερμολία Σέντα
Βασιλική Βλοτινού
Δημήτριος Γαβάνας
Μαρία Καραμολέγκου
Ελεγκτική Επιτροπή: Δημοσθένης Ψαρρός, Κατερίνα Βασαλάκη, Ντίνος Γιώργος

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here