Home Ενημερώσεις Ας βγει κάποιος υπεύθυνος από το νυν ή το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο...

Ας βγει κάποιος υπεύθυνος από το νυν ή το πρώην Δημοτικό Συμβούλιο να μας πει κάτι…

589
2

Η εφημερίδα Εμπρός δημοσιεύει τα σχόλια του Παναγιώτη Πιττού προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ και του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή, για το θέμα του έργου της παράκαμψης της λαγκάδας, το οποίο έχει κολήσει και παραμένει στάσιμο εδώ και χρόνια. Ας βγει τώρα επιτέλους κάποιος από τη νυν ή την πρώην Δημοτική Αρχή για να μας εξηγήσει και μας του πολίτες του Πλωμαρίου, γιατί και αυτό το έργο όπως και το φράγμα του ποταμού Σεδούντα παραμένουν μισοτελειωμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Πόσα λεφτά έχουν χαθεί για το τίποτα; Μια μαρίνα έγινε στο Πλωμάρι και αυτή υπολειτουργεί και γίνετε μπαλάκι η ευθύνη από τους ανεύθυνους.

Το χτεσινό δημοσίευμα από την εφημερίδα Εμπρός, της Μαρίνας Πολλάτου: «Φωνάζαμε ότι θα σταματήσει… Μόνο το πού ακριβώς δεν ξέραμε», δηλώνει ο Παναγιώτης Πιττός, σχολιάζοντας το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο για την παράκαμψη της Λαγκάδας με τίτλο «Και στο βάθος… βράχος», αφού όπως είπε ο ίδιος «ήμασταν σίγουροι όλοι οι μηχανικοί πως θα σταματήσει η κατασκευή του δρόμου και φωνάζαμε, δικαιολογημένα όπως αποδείχτηκε, γιατί τα έργα θέλουν ολοκληρωμένες μελέτες κι όχι αυτές που στηρίζονται σε αεροφωτογραφίες».

Για το ίδιο θέμα, πάντως, χθες έγινε και σχόλιο απ’ το νομάρχη Λέσβου, που σημείωσε την εκτίμησή του ότι, όπως βρέθηκε τώρα λύση, θα μπορούσε και τότε να έχει βρεθεί και να συνεχιστεί το έργο, δίχως να περάσουν τόσα χρόνια.

«Για να γίνουν τα έργα απαιτούνται ολοκληρωμένες μελέτες», ανέφερε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του ΤΕΕ, Παναγιώτης Πιττός, προσθέτοντας πως με προσπάθειες των υπηρεσιών εκ των ενόντων, με μελέτες δισέλιδες εκθέσεις, αλλά και λύσεις όσο το δυνατόν πιο οικονομικές, στο τέλος το μόνο που επιτυγχάνεται είναι σπατάλη. Για το συγκεκριμένο έργο της παράκαμψης Λαγκάδας ο κ. Πιττός ανέφερε πως δεν έγιναν τα στοιχειώδη, ούτε καν μια μελέτη τοπογραφική που θα αποτύπωνε το πραγματικά δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής, κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν χρήματα.
«Με αεροφωτογραφίες δε γίνεται δουλειά και εμείς, ως νομαρχιακή επιτροπή Λέσβου του ΤΕΕ τότε, διότι δεν είχε συγκροτηθεί το περιφερειακό τμήμα, φωνάζαμε γιατί ξέραμε ότι το έργο θα σταματήσει. Το μόνο που δεν ξέραμε ήταν πού θα σταματήσει, πού θα βρεθεί το εμπόδιο, εν προκειμένω ο βράχος που διέκοψε την πορεία του δρόμου», ανέφερε ο κ. Πιττός.

Σαν τη βόρεια παράκαμψη
«Κοινή τομή» στην αντιμετώπιση της παράκαμψης Λαγκάδας με τη βόρεια παράκαμψη Μυτιλήνης βρήκε ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, που χθες σχολίασε ότι «όπως και με τη βόρεια παράκαμψη, το έργο στην περιοχή της Λαγκάδας δε συνεχίστηκε επί νομαρχίας Βουνάτσου, όχι γιατί δε βρέθηκε τεχνικά εφικτή λύση για να προχωρήσει, έστω και με καθυστερήσεις, αλλά γιατί είχαν και τα δύο ξεκινήσει επί νομαρχίας Μαθιέλλη».

Το σχόλιο του κ. Βογιατζή, που κλείνοντας τη δεύτερη θητεία του γνωρίζει όσο κανείς άλλος το κατά πόσο οι υπηρεσίες ακολουθούν τις επιλογές της εκάστοτε νομαρχιακής αρχής, έρχεται να επιβεβαιώσει την επικρατούσα αντίληψη πως ειδικά για τα έργα η υπ’ αριθμόν ένα προϋπόθεση για την υλοποίησή τους είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης.

Πηγή: www.emprosnet.gr

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Το κακό είναι πως όλα τα έργα που ξεκινάνε στην περιοχή μας (στο Πλωμάρι δηλαδή) ξεκινάνε και σταματάνε διότι υπάρχουν δήθεν ανυπέρβλητα εμπόδια. Το ίδιο νομίζω έχει συμβεί και με το δρόμο που σταματάει στην Παναγία την Κρυφτή και ουδέποτε έφτασε μέχρι τη Δρώτα. Μήπως τελικά κάποιοι δε βλέπουν με καλό μάτι την ανάπτυξη του Πλωμαρίου και τη σαμποτάρ… Δείτε περισσότεραουν……… Μήπως όμως και εμείς οι Πλωμαρίτες αδιαφορούμε και επαναπαυόμαστε στη βούληση των άλλων? Αυτός ο δρόμος για το Πλωμάρι είναι τόσο χάλια (από τότε που ήμουν μικρή ίδιο τον θυμάμαι και με τη φθορά του χρόνου γίνεται και χειρότερος), που όποιος μας επισκέπτεται το σχολιάζει…. αρνητικά και παρά το ότι η διαδρομή είναι εκπληκτική δεν ξανάρχεται….
    ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ!!!

  2. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
    ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
    ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ.
    ΠΑΡΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here