Home Αστυνομικό Δελτίο Συμβουλές της αστυνομίας για τη διαδικασία πρόσβασης των φιλάθλων στο ματς ΑΕΛΚ...

Συμβουλές της αστυνομίας για τη διαδικασία πρόσβασης των φιλάθλων στο ματς ΑΕΛΚ – ΠΑΟ

413
2

Δελτίο τύπου: Χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία πρόσβασης των φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ενόψει του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ»

Την Κυριακή (14.09.2014) και ώρα 20:30 απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ενόψει της διεξαγωγής της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League, αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, θα πραγματοποιηθεί αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ».
Για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα και για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας, βλαβών υγείας, φθορών και υλικών ζημιών σε πρόσωπα και εγκαταστάσεις αντίστοιχα, εντός και εκτός του γηπέδου, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου έχουν σχεδιασθεί και θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας, τα οποία αφορούν, εκτός από την αθλητική εγκατάσταση, τον περιβάλλοντα χώρο αυτής και το λοιπό αστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν και του επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα εφαρμοσθεί και σε ό, τι αφορά τα θέματα πρόσβασης και ελέγχου των φιλάθλων, υπενθυμίζονται τα ακόλουθα:

Πρόσβαση στο γήπεδο:

• Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 18:30 το απόγευμα.
• Οι φίλαθλοι θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο γήπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους από τη διαδικασία εισόδου σε αυτό.

• Η πρόσβαση και η αποχώρηση των φιλάθλων θα πραγματοποιείται μόνο από συγκεκριμένα σημεία.
• Η πρόσβαση και η είσοδος στο γήπεδο θα είναι δυνατή μόνο για όσους διαθέτουν εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή.
• Η είσοδος προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών δεν θα επιτραπεί.
• Οι φίλαθλοι, θα μπορούν να προμηθεύονται είδη άμεσης κατανάλωσης (νερό, αναψυκτικά κ.λπ.) από το κυλικείο του γηπέδου, στις ενδεδειγμένες, για λόγους ασφαλείας, συσκευασίες.
Έλεγχος Πρόσβασης :
• Στον εξωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου θα πραγματοποιούνται αυστηροί προέλεγχοι ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων εντός του γηπέδου.
• Στις εισόδους της αθλητικής εγκατάστασης θα διενεργείται έλεγχος των φιλάθλων, ο οποίος είναι υποχρεωτικός, υπό την εποπτεία των αστυνομικών Αρχών.
• Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο, ατόμων που θα έχουν στην κατοχή τους απαγορευμένα ή μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις θα υπάρχει καταλογισμός τυχόν ποινικών ευθυνών.
• Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε φιλάθλους οι οποίοι θα φέρουν πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Στα μη επιτρεπόμενα ή απαγορευμένα αντικείμενα στο γήπεδο, περιλαμβάνονται κυρίως:

• Αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, όπως κοντάρια, ρόπαλα, αναπτήρες, κέρματα κ.λ.π.
• Καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες κ.λ.π.
• Ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες
• Πανό – πλακάτ ή άλλα αντικείμενα, με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο

Το φίλαθλο κοινό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές, υποδείξεις και οδηγίες της διοργανώτριας Αρχής, αλλά και των αστυνομικών Αρχών. Για τις παραβατικές συμπεριφορές ατόμων που εκδηλώνονται στους αθλητικούς χώρους προβλέπονται ιδιαίτερα επιβαρυντικές ποινές.

Facebook comments:

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here