Home Δελτία Τύπου Ενημέρωση από τον Φορέα Ανάπτυξης για τη Βιβλιοθήκη και το Γραφείο τουριστικών...

Ενημέρωση από τον Φορέα Ανάπτυξης για τη Βιβλιοθήκη και το Γραφείο τουριστικών πληροφοριών

416
0

Γραφείο πληροφόρησης τουριστών στο Πλωμάρι. Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, σε χώρο που του παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λέσβου, στο ισόγειο του Δημοτικού κτιρίου-δίπλα στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, έχει οργανώσει γραφείο πληροφορησης τουριστών. Με έξοδα του Φορέα οι τοίχοι του γραφείου έχουν χρωματισθεί και κατασκευάσθηκε ξύλινη πινακίδα για την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων και για αποτροπή στάθμευσης μπροστά στον χώρο του γραφείου.

Διατίθενται στους επισκέπτες χάρτες και άλλο έντυπο υλικό σε διάφορες γλώσσες. Δυστυχώς δεν υπάρχει τηλέφωνο στον χώρο για ενημέρωση των ενδιαφερομένων και τηλεφωνικά. Επίσης έχει εγκατασταθεί υπολογιστής με οθόνη αφής, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν πληροφορίες για όλο το νησί στα Ελληνικά, Αγγλικά και Τουρκικά. Ίδιες οθόνες έχουν εγκατασταθεί στα γραφεία πληροφόρησης τουριστών στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Η ενημέρωση των τουριστικών πληροφοριών γίνεται μέσω διαδικτύου από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Όπως και όλες οι άλλες δράσεις του Φορέα, βασίζονται σε εθελοντική προσφορά των μελών του και φίλων του Πλωμαρίου, γεγονός που δεν μας δίνει την δυνατότητα να λειτουργούμε το γραφείο πολλές ώρες, αλλά προσπαθούμε να είναι ανοικτό τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Όμως αρκετές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στις γυάλινες επιφάνειες της πρόσοψης του γραφείου, και είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες. Ο Φορέας δεν προχώρησε σε άλλες δυνατές αναβαθμίσεις του χώρου, προτιμόντας αυτές να συζητηθούν και αποφασισθούν σε συνεργασία με την νέα Δημοτική αρχή.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ «ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ»

Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, μέσω της πενταμελούς επιτροπής (από 4 μέλη του Φορέα και 1 εργαζόμενο στο ΝΠΔΔ) που έχει ορισθεί από το αρμόδιο ΝΠΔΔ Παδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού, έχει περατώσει τις προσωρινές επισκευές (μερεμέτια) και χρωματισμό του ορόφου, που τώρα λειτουργεί σαν δανειστική βιβλιοθήκη για τα παλαιά βιβλία καθώς και για πληθώρα νέων βιβλίων που συγκεντρώθηκαν μετά από σχετική καμπάνια στην Αττική. Επίσης υπάρχουν στον χώρο δύο υπολογιστές με δωρεάν σύνδεση στο ίντερνετ για χρήση από τους επισκέπτες της βιβλιοθήκης. Η βιβλιοθήκη είναι ανοικτή τις καθημερινές από 09:00 μέχρι 12:00 και τα απογεύματα της Τρίτης και Πέμπτης από 18:00 μέχρι 20:00.

Επειδή η λειτουργία της βιβλιοθήκης στηρίζεται σε εθελοντές υπάρχει περίπτωση να μείνει κλειστή κάποιες μέρες, λόγων άλλων υποχρεώσεων των εθελοντών. Για αυτό προτείνουμε να τηλεφωνείτε στην βιβλιοθήκη πρίν την επισκεφθείτε για να βεβαιώνεστε ότι είναι ανοικτή. Το τηλέφωνο της βιβλιοθήκης είναι 22520 31410. Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά με την βιβλιοθήκη στην διεύθυνση

Plomari.library@gmail.com και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στο Facebook –στα γκρουπ: Plomari Library και Plomari Forum .

Όσοι επιθυμούν να δανείζονται βιβλία, παρακαλούνται την πρώτη φορά να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητά και ένα λογαριασμό ΔΕΗ ή τηλεφώνου για δημιουργία της μερίδας τους, σαν χρήστες της βιβλιοθήκης. Παιδιά χωρίς ταυτότητα, πρέπει τουλάχιστον την πρώτη φορά να έρχονται με τον κηδεμόνα τους, για να καταχωρούνται τα στοιχεία του κηδεμόνα και να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία του τελευταίου με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, όταν το παιδί επισκέπτεται μόνο την βιβλιοθήκη.

Για μη κατοίκους της περιοχής, είναι δυνατός ο δανεισμός βιβλίων με καταβολή εγγύησης 5 (πέντε) ευρώ ανά βιβλίο, που θα επιστρέφεται όταν παραδίδεται το βιβλίο στην βιβλιοθήκη. Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν και αρκετά ξενόγλωσσα βιβλία. Τα δανειζόμενα βιβλία πρέπει να επιστρέφονται το αργότερο μετά 3 εβδομάδες από την ημερομηνία του δανεισμού τους.

Στην βιβλιοθήκη έχει εγκατασταθεί και ένας επί πλέον υπολογιστής με κατάλληλο λογισμικό για την διαχείριση της, που σταδιακά θα καταχωρηθούν όλα τα βιβλία και θα παρακολουθείται εύκολα ο δανεισμός τους. Και οι τρεις υπολογιστές έγιναν δωρεά από την ιερά μονή Αγίου Ραφαήλ. Πρόθεσή μας είναι να συντηρηθεί και ο ισόγειος χώρος της βιβλιοθήκης και να χρησιμοποιηθεί για δράσεις σχετικές με την λειτουργία της βιβλιοθήκης.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here