Home Εκδηλώσεις Τροποποιήσεις στην εκδήλωση: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Λέσβου...

Τροποποιήσεις στην εκδήλωση: Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Λέσβου “με πηδαλιούχο τον Οδυσσέα Ελύτη”

448
0

Την Κυριακή 10 Αυγούστου, συμμετέχοντας στη γιορτή της Πανσελήνου του Αυγούστου «λοξές δελφινιών ράχες – στο φως του φεγγαριού με τον Οδυσσέα Ελύτη», θα είμαστε συντονισμένοι με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, ΚΑ΄ (Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), Ι΄(Δελφοί) και Κ΄(Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Ψαρών) και το Αναγνωστήριο Αγιάσου, δηλαδή με όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου και τον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς. Κάθε περιοχή, κάθε αρχαιολογικός χώρος που συμμετέχει θα έχουν το δικό τους τρόπο γιορτής, όμως, στις 21.19, με την ανατολή του φεγγαριού, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά όλα τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και ο Ομφαλός της Γης, οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «Άξιον εστί» με τη φωνή του ίδιου ποιητή, του Οδυσσέα Ελύτη.

Στο Πλωμάρι, “με πηδαλιούχο τον Οδυσσέα Ελύτη”, θα έχουμε ως χώρο εκδήλωσης τη θάλασσα της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή, της Λέσβου, και πιο συγκεκριμένα, τις Ν.Α. ακρογιαλιές της και του κόλπου της Γέρας με το καραβόσκαρο «Ασπασία» και άλλα παραδοσιακά καΐκια.

Στη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής θα μας συντροφεύουν μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη και απαγγελίες ποιημάτων του, ενώ θα βλέπουμε τις ακρογιαλιές και θα ζούμε τη μαγεία της θάλασσας του Αιγαίου.
Η ιδιαιτερότητα του χώρου της εκδήλωσης (θάλασσα) μας επέβαλε κάποιες τροποποιήσεις στον αρχικό μας προγραμματισμό, σύμφωνα με τις οποίες, η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε με τα παραδοσιακά καΐκια θα είναι ανατολικά του Πλωμαρίου μέχρι και τον κόλπο της Γέρας που τόσο εξύμνησε ο ποιητής (πηγή έμπνευσης και αναφοράς του ποιητή) και επιστροφή απολαμβάνοντας τη βραδιά με το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.
Το μικρό κέρασμα θα γίνει επάνω στα καΐκια.

Ευχαριστούμε την Ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτη Α.Ε για την κάλυψη των εξόδων της διαδρομής μας με το πλοιάριο, η οποία, κατόπιν αυτού θα είναι δωρεάν. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις ποτοποιίες του Πλωμαρίου Αρβανίτη, Βαρβαγιάννη, Γιαννατσή και Πιτσιλαδή για την προσφορά του ούζου και τις ταβέρνες “Διαμάντι” της Μελίντας και “Μουριά” του Αγίου Ισιδώρου για την προσφορά του μεζέ. Θα ήταν ευπρόσδεκτη μετ΄ ευχαριστιών μας, οποιαδήποτε άλλη σχετική προσφορά

Αναχώρηση από τη μαρίνα Πλωμαρίου στις 19:30. Ο επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων έχει ήδη συμπληρωθεί, θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής στην εκδήλωση μας αλλά και προσέλευσης. Σε περίπτωση που κάποιοι που έχουν δηλώσει δεν μπορούν να λάβουν μέρος, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν έγκαιρα για να πάρουν μέρος άλλοι συμπατριώτες μας που το επιθυμούν πολύ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977396826

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here