Home Αθλητικά Συμβόλαιο υπέγραψε με την Ιταλική Ουντινέζε ο Πάνος Αρμενάκας

Συμβόλαιο υπέγραψε με την Ιταλική Ουντινέζε ο Πάνος Αρμενάκας

508
0

Ο Πλωμαρίτικης καταγωγής νεαρός ποδοσφαιριστής από την Αυστραλία, Πάνος Αρμενάκας, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ιταλική ομάδα ποδοσφαίρου, Ουντινέζε. Περισσότερα στο άρθρο που ακολουθεί από το Sport24.gr

Στην Ουντινέζε υπέγραψε το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πάνος Αρμενάκας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Ελληνοαυστραλός αστέρας για τα επόμενα τρία χρόνια θα ανήκει στο έμψυχο δυναμικό των “φριουλάνι”. Αρχικά θα ενταχθεί στην oμάδα U-19 της Ουντινέζε όπου θα τεθεί υπό τις οδηγίες του Ματιούσι Λούκα, ενώ σταδιακά θα προαχθεί στην πρώτη ομάδα, όπου πλέον στον πάγκο της κάθεται ο Αντρέα Στραματσόνι.

Το συμβόλαιό του ανερχόμενου άσου με την Ουντινέζε, θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο.

Ο Πάνος Αρμενάκας πριν καν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του είχε κατορθώσει να απασχολήσει με τα κατορθώματα του δημοσιογραφικούς οργανισμούς, όπως οι “Τimes” του Λονδίνου, η “Daily Telegraph”, το δίκτυο “ITV”.

Χαρακτηρίστηκε ως παιδί θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά και νέος… Χατζηπαναγής χάρη στο σπάνιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του.

Με ορμητήριο την Αυστραλία, έκανε σκάουτερ απ’όλο τον κόσμο να παραμιλάνε. Με εξαιρετικά ώριμο και μεστό παιχνίδι για την ηλικία του, τρομερή τεχνική κατάρτιση και απόλυτη αίσθηση του χώρου προσέλκυσε ουκ ολίγες ομάδες που έβλεπαν στο πρόσωπο του, τον επόμενο Μέσι.

Γεννήθηκε ουσιαστικά με μία μπάλα στα πόδια του. Ο άλλοτε άσος της ΑΕΚ, Τζίμης Πατίκας ανέλαβε την ποδοσφαιρική καθοδήγηση του σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η πρόσκληση του στις ακαδημίες των Άγιαξ, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Μπλάκμπερν, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι αλλά και της Μίλαν.

Ο Αρμενάκας πέρασε το κατώφλι της Μασία σε ηλικία μόλις 6 ετών. Παρέμεινε για τρεις εβδομάδες της Μπαρτσελόνα ως μέλος της U-8 ομάδας, ενώ για τρία χρόνια βρέθηκε στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Μίλαν.

Με τους “ροσονέρι” πήρε μέρος σε αρκετά τουρνουά. Μάλιστα στο Μουντιαλίτο της Πορτογαλίας το 2010 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ!

Διαβάστε την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πατέρας του Πάνου Αρμενάκα, Γιάννης στο Sport24.gr.

Και ένα βίντεο από τη συμμετοχή του σε παιχνίδι με τη φανέλα της Ac Milan

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here