Home Δελτία Τύπου Το έργο στο δρόμο του φράγματος Σεδούντα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Λέσβου

Το έργο στο δρόμο του φράγματος Σεδούντα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Λέσβου

883
0

Για ακόμα μια φορά, επισκέφτηκε το Πλωμάρι ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος. Αυτή τη φορά ήρθε να για να κάνει αυτοψία στο δρόμο που οδηγεί στο φράγμα Σεδούντα, στον οποίο εκτελείτε το έργο ασφαλτόστρωσης και τσιμεντόστρωσης. Σύμφωνα λοιπόν με το γραφείο τύπου του Δήμου, το έργο είναι σε καλό δρόμο… Επίσης όπως συνηθίζει ο κ. Βουνάτσος, βγήκε και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Το σχετικό δελτίο τύπου.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο έργων Αυτεπιστασίας & Αγροτικής Οδοποιίας, Δημήτρη Μουτζούρη, τον Πολιτικό Μηχανικό και Επιβλέποντα του έργου, Μιχάλη Πέρρο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, Νέντα Καμπάνι και τον εργολάβο του έργου, Σαράντη Προκοπίου, πραγματοποίησαν επίσκεψη – αυτοψία στο εργοτάξιο του εκτελούμενου από το Δήμο Λέσβου έργου οδοποιίας, από τη θέση «Άνθη» έως το Φράγμα Σεδούντα της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, προϋπολογισμού 821.238,94 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α.

Το μεγάλης σπουδαιότητας αυτό έργο, μήκους 6,5 χιλιομέτρων, εξυπηρετεί μια από τις πλέον ορεινές και δύσβατες ελαιοκομικές περιοχές του Πλωμαρίου και φθάνει από τις βόρειες παρυφές της ομώνυμης κωμόπολης μέχρι το φράγμα του ποταμού Σεδούντα, περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους ταυτόχρονα. Επίσης, αφορά στη βελτίωση της βατότητας του δρόμου προς το Φράγμα Σεδούντα, με την ασφαλτόστρωση και τσιμεντόστρωση, κατά τμήματα του ως άνω οδικού έργου, καθώς και την κατασκευή τεχνικών έργων κατά μήκος του δρόμου, για την απορροή των ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμαρχος, διαπίστωσε ότι οι παραπάνω εργασίες οδοστρωσίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί, τέλος του τρέχοντος μηνός.
Πρόκειται για ένα έργο που εξυπηρετεί μια τεράστια δύσβατη ελαιοκομική περιοχή και αξιοποιεί από τουριστικής απόψεως μια εξαιρετικού κάλους πεζοπορική διαδρομή, κατά μήκος της χαράδρας του ποταμού «Σεδούντα», ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός του νησιού, με ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

dimarxos-fragma2

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here