Home Εκδηλώσεις Εκθέσεις φωτογραφίας σε Πλωμάρι και Πέργαμο

Εκθέσεις φωτογραφίας σε Πλωμάρι και Πέργαμο

397
0

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης «ταξιδεύει». Στο Πλωμάρι, αλλά και στην Τουρκία, θα βρεθεί μέσα στις επόμενες μέρες με εκθέσεις της η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης. Ξεκινώντας από σήμερα Πέμπτη 3 και μέχρι την Κυριακή 13 Ιουνίου, ομαδική έκθεση της ΦΕΜ με θέμα την αρχιτεκτονική θα φιλοξενείται στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», ενώ από την ερχόμενη Τρίτη 8 μέχρι και την Κυριακή 13 του μήνα, φωτογραφίες της θα βρίσκονται στην Πέργαμο,

στο πλαίσιο της κοινής έκθεσης φωτογραφίας της Εταιρείας με την Ένωση Ερασιτεχνών Φωτογράφων Περγάμου (BEASFAD), που έχει ως τίτλο «Χθες και σήμερα».

Πρόκειται για την ίδια έκθεση που πριν από τρεις εβδομάδες περίπου είχε πραγματοποιηθεί και στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, όταν 40 περίπου φωτογράφοι της Περγάμου βρέθηκαν στην πόλη μαζί με τα συγγενικά τους πρόσωπα και γνωρίστηκαν με τους εδώ «συναδέλφους» τους, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι της Λέσβου.
Σε συνέχεια όσων είχαν αναφερθεί κατά τα εγκαίνια της έκθεσης από τους εκπροσώπους των δύο ομάδων, που χαρακτήρισαν την κοινή έκθεση ως την αρχή μόνο μιας περαιτέρω συνεργασίας, και κατόπιν πρόσκλησης των Περγαμηνών φωτογράφων προς τα μέλη της ΦΕΜ, 20 περίπου μέλη της τελευταίας θα βρεθούν από την Τρίτη 8 μέχρι και την Πέμπτη 10 Ιουνίου στην Πέργαμο, για την κοινή τους έκθεση με τη BEASFAD «Χθες και σήμερα», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Περγάμου.
«Με την έκθεση αυτή κλείνει ο κύκλος που είχε ξεκινήσει με την επίσκεψη των Τούρκων φωτογράφων πριν ένα μήνα», λέει ο πρόεδρος της ΦΕΜ, Στρατής Τσουλέλλης. «Κλείνει, έτσι, και η δεύτερη φάση ανταλλαγής μεταξύ μας, που ευχόμαστε στο μέλλον να συνεχιστεί με διάφορα άλλα πράγματα και να μην τελειώσει εδώ.»
Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια έκθεση αποτελούμενη από 30 φωτογραφίες της Περγάμου και 30 της Μυτιλήνης που απεικονίζουν το «χθες» και το «σήμερα» των δύο πόλεων, μέσα από σκηνές της αγοράς, ανθρώπων και μνημείων κ.ά., τόσο με χρώματα, όσο και σε άσπρο – μαύρο.

Πλωμάρι και καλοκαιρινή έκθεση
Μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από σήμερα Πέμπτη 3 μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου, ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της ΦΕΜ με θέμα την αρχιτεκτονική θα φιλοξενείται στη Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», στο πλαίσιο της 13ης Συνάντησης Πρυτάνεων Πολυτεχνείων και Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πλωμάρι αύριο και μεθαύριο.
Η έκθεση, που γίνεται με τη χορηγία της 14ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι η ΦΕΜ πρόκειται να διοργανώσει καλοκαιρινή έκθεση των μελών της, με τίτλο «Μια ξεχωριστή στιγμή» που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΦΕΜ, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί πρώτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και στη συνέχεια στην πλατεία Σαπφούς.

Πηγή: Εφημερίδα Εμπρός www.emprosnet.gr

Bookmark and ShareΣτείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

Comments Closed