Home Δελτία Τύπου Γιατί αποκόμισαν αλγεινή εντύπωση στο Πλωμάρι οι Ενεργοί Πολίτες Λέσβου;;;

Γιατί αποκόμισαν αλγεινή εντύπωση στο Πλωμάρι οι Ενεργοί Πολίτες Λέσβου;;;

592
0

Δείτε τι αντίκρισαν στο Πλωμάρι τα μέλη του συνδυασμού “Ενεργοί Πολίτες”. Το δελτίο τύπου που λάβαμε: Το Σάββατο 3 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου κ. Νικόλας Κουρτζής και μέλη του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου», επισκέφτηκαν το Πλωμάρι και χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα του τόπου και της καθημερινότητάς τους.

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η έντονη δυσωδία στο κέντρο της πανέμορφης κωμόπολης του νησιού μας, εξαιτίας υπερχείλισης αγωγού λυμάτων στο παραδοσιακό λιθόστρωτο. Το απαράδεκτο, τριτοκοσμικό αυτό γεγονός, σύμφωνα με τους κατοίκους του Πλωμαρίου συμβαίνει τακτικά, καταστρέφοντας την εικόνα του τόπου και απειλώντας ευθέως τη Δημόσια Υγεία.

Οι πολίτες της περιοχής, εξέφρασαν για άλλη μια φορά στον κ. Κουρτζή την εγκατάλειψη και την απαξίωση που έχουν εισπράξει από τις δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια και την έλλειψη έργων υποδομής και ανάπτυξης, που θα μπορούσαν να προσφέρουν όχι μόνο προς όφελος του Πλωμαρίου, αλλά και του ευρύτερου Δήμου Λέσβου! Ο κ. Κουρτζής συζήτησε με τους δημότες τις θέσεις και το όραμα της Κίνησης για τη διαχείριση και την ανάπτυξη του Δήμου Λέσβου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Κουρτζής με τους υποψηφίους του συνδυασμού του στην περιοχή της Γέρας, επισκέφτηκαν το Μεσαγρό και είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις με κατοίκους του χωριού οι οποίοι περιέγραψαν τα προβλήματα του χωριού τους και χαιρέτησαν θετικά την προσπάθεια της «Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών» για μια πραγματικά ανεξάρτητη και ακομμάτιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε για την εγκατάλειψη του ιστορικής αξίας μουσουλμανικού τεμένους και του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του χώρου αναψυχής στην περιοχή «Πρόβασμα».

Μας θλίβει απίστευτα η μόνιμη αίσθηση εγκατάλειψης και απαξίωσης του μεγάλου ιστορικού και παραγωγικού κεφαλαίου, που αποκομίζουμε από κάθε μέρος του τόπου μας που επισκεπτόμαστε. Μας θλίβει και μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο, ώστε να παλέψουμε για την επικράτηση του νέου πάνω στο παλιό, με στόχο την ανάδειξη και πρόοδο της πανέμορφης Λέσβου.

Από το Γραφείου Τύπου της
«Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου»

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here