Home Ενημερώσεις Άφιξη 40 περίπου παράνομων μεταναστών στην παραλία Πλακάκια στο Πλωμάρι

Άφιξη 40 περίπου παράνομων μεταναστών στην παραλία Πλακάκια στο Πλωμάρι

615
0

Σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου 2014, γύρω στις 10:00 το πρωί, αποβιβάστηκαν περίπου 40 μετανάστες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, στην παραλία “Πλακάκια” στο Πλωμάρι. Ανάμεσα τους, βρισκόταν τουλάχιστον και ένα βρέφος. Οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα και κινδύνεψαν αρχικά λόγω της μορφολογίας της συγκεκριμένης παραλίας, όπου υπάρχουν οι γνωστές πλάκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καύσιμα τους είχαν τελειώσει όταν βρίσκονταν ανοιχτά του Πλωμαρίου και προσπαθούσαν με κουπιά και με τα χέρια τους, να προσεγγίσουν στις ακτές.

Με την συνδρομή των ανδρών του λιμεναρχείου Πλωμαρίου και άλλων ανδρών από σκάφος του λιμενικού, αλλά και πολιτών του Πλωμαρίου, οι μετανάστες αποβιβάστηκα σώοι στην παραλία. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν πεζοί προς το λιμεναρχείο Πλωμαρίου. Αργότερα, κάποιοι συμπολίτες μας, έσπευσαν να φέρουν ρούχα και κουβέρτες.

Το επίσημο δελτίο τύπου του λιμενικού που δημοσιεύτηκε στις 20:27: Εντοπισμός και διάσωση σαράντα τριών παράνομων μεταναστών στη Λέσβο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Συγκεκριμένα, σε γενόμενη περιπολία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά από το λιμάνι «ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ» Λέσβου , με επιβαίνοντες ικανό αριθμό παράνομων αλλοδαπών. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θέα των οποίων, οι μετανάστες έσκισαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα να πέσουν στη θάλασσα. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης με αποτέλεσμα οι τριάντα τρεις (33) μετανάστες περισυνελέγησαν – διασώθηκαν από τα ανωτέρω πλωτά, ενώ οι δέκα (10) βγήκαν στην ακτή κολυμπώντας και στη συνέχεια συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Οι σαράντα τρεις (43) μετανάστες, όλοι καλά στην υγεία τους συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου.

Φωτογραφίες και βίντεο

metanastes-plakakia2

metanastes-plakakia4

metanastes-plakakia5

metanastes-plakakia1

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here