Home Επιστολές Ανοικτή επιστολή Προς Τον κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου

Ανοικτή επιστολή Προς Τον κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου

1463
2

Κύριε Πρόεδρε,
Θα ξεκινήσω από το 1989. Αύγουστος ήταν. Και τότε στο Κίνημά μας, με ηγέτη τον αείμνηστο πατέρα σας, επικρατούσε το αυτονόητο: «Ο λαός θέλει να συμμετάσχει ενεργά. Όχι μόνο παίρνοντας εντολές, αλλά δίνοντας κι ο ίδιος κατευθύνσεις». Αυτό πράττουν κι οι συμπατριώτες μου, που κάνουν πράξη κι αυτό που έλεγε ο μεγάλος ηγέτης: «Συμμετέχουν ενεργά στη λύση των προβλημάτων που τους αφορούν», Και το τελευταίο, είναι αυτό που αφορά τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Για να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, κ. Πρόεδρε, εμείς και κυρίως τα παιδιά μας, που την δικαιούνται.

Να εξυπηρετούμαστε καλύτερα από τις Υπηρεσίες, για την απρόσκοπτη λειτουργία των οποίων καταβάλλουμε, ανελλιπώς, από το υστέρημά μας, τον οβολό μας.
Επομένως, σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε το κακό της ιδιαίτερης πατρίδας μας, ούτε του Κινήματος, που διακονούμε ανιδιοτελώς- πολλοί από μας, σχεδόν από την αρχή τής ίδρυσής του. Κι ούτε μπορούμε να δεχτούμε ότι ο νυν Υπουργός Εσωτερικών αγαπά το νησί μας περισσότερο από μας που γεννηθήκαμε εδώ και θ’ αφήσουμε την τελευταία μας πνοή εδώ.
Απευθυνθήκαμε, κατ’ επανάληψη, στον καθ’ ύλην αρμόδιο συνεργάτη σας. Προσωπικά, του έστειλα, χαρακτηριστικά, δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, γιατί «οι εφημερίδες είναι τα μάτια και τ’ αυτιά του λαού, το όργανο που ενώνει την Κυβέρνηση του Λαού με του Λαού τη γνώμη», όπως είπε ο Τζ, Κάμερον. http://www.facebook.com/pages/Giannis-Ragkousis/128851053620#!/topic.php?uid=128851053620&topic=16061
Δυστυχώς, «συναντήσαμε» την εμμονή του σε μια λανθασμένη -από κάθε πλευρά- απόφασή του …
Προσέξτε, σας παρακαλώ, κ. Πρόεδρε, τούτο: από κανέναν συμπατριώτη μου –το τονίζω, ούτε από έναν – δεν άκουσα να τάσσεται υπέρ του ενός (!) δήμου στο νησί μας, τη Λέσβο.
Αυτό δεν λέει κάτι ;
Οι προλαλήσαντες -στη σελίδα σας, στο internet- έχουν δίκιο που διατυπώνουν τα παράπονά τους. Ο ένας, βέβαια, σε οξύ ύφος, που δεν συμφωνώ μαζί του, αλλά, όταν σε «πνίγει το δίκιο», ξεφεύγεις, λίγο ή πολύ, από τους κανόνες της ευπρέπειας.
Κύριε Πρόεδρε, εσάς γνωρίζουμε, εσάς ψηφίσαμε. Κατά συνέπεια σε σας και μόνο σε σας στηρίζουμε και τις ελπίδες μας, αυτή την ύστατη στιγμή, για να προληφθεί το κακό, αυτός ο ένας και μοναδικός Δήμος: 18ος στην επικράτεια, πληθυσμιακά, λέει ο κ. Ι. Ραγκούσης και 1ος σε έκταση, αυτό δεν μας το είπε ο κ. Υπουργός αλλά πρώην Βουλευτής, «έκτρωμα» το λέμε όλοι εμείς. που κατοικούμε σ’ αυτό το ακριτικό νησί. Το οποίο, για να διοικηθεί σωστά, χρειάζεται τουλάχιστον τρεις δήμους. Αυτό λέει η λογική, τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και δημοσιεύσαμε, αυτό ζητούμε εμείς που γνωρίζουμε τον τόπο μας και ζούμε σ’ αυτόν.
Ο πατέρας σας, κ. Πρωθυπουργέ, είχε πει, στις 9 Μαΐου 1985:: « Θα μεροληπτήσω για τον ωραίο αυτόν τόπο». Εμείς δεν ζητούμε από το γιο του να μεροληπτήσει. Ζητούμε ν’ αποδώσει, μόνο, δικαιοσύνη, ικανοποιώντας το αίτημά μας. Το οποίο είναι παλλεσβιακό!!
Με τιμή
Στέλιος Ε. Παππάς
Παπάδος Λέσβου, Τ. Κ. 811 06 ΠΑΠΑΔΟΣ

Comments Closed

2 COMMENTS

  1. ΑΠΟ ΤΟ emprosnet.gr
    «Δακτυλίδι» απ’ τους δημάρχους
    Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
    29/05/2010
    Δε θα δεχθούν «καπελώματα», δηλώνουν οι αυτοδιοικητικοί απ’ το χώρο της Ν.Δ., που ετοιμάζουν συνδυασμό για το δήμο Λέσβου με άγνωστο έως τώρα επικεφαλής

    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και σε συνέχεια μιας πρώτης συνάντησης που είχαν πριν 20 μέρες, αυτοδιοικητικά στελέχη τα οποία εκλέχτηκαν το 2006 με τη στήριξη της Ν.Δ. οργανώνουν την επόμενη μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» περίοδο. Και πιο συγκεκριμένα, το πώς θα πορευτούν στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Οι ίδιοι, που δηλώνουν πως δε θα δεχθούν επ’ ουδενί κομματικό «καπέλωμα», είναι ανοιχτοί και σε νέα πρόσωπα, ενώ δεν έχουν ακόμη επιλέξει τον επικεφαλής που θα διεκδικήσει την εκλογή του ως πρώτος δήμαρχος Λέσβου. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως διαθέτουν «γερό πάγκο» από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, όχι απαραίτητα σε πρώτο ρόλο, και μάλιστα «διασκορπισμένο» σε όλη την επικράτεια του νησιού.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών απ’ το χώρο της Ν.Δ.. Η πρώτη έγινε την Κυριακή 9 Μαΐου, στο κτήμα του αντινομάρχη – που δεν έχει λεπτό κρύψει το ενδιαφέρον του για τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης – Σταύρου Ψαρρόπουλου, στο Ίππειος. Εκεί αποφασίστηκε αμέσως μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» να τεθεί σε πιο οριστική και συγκεκριμένη πλέον μορφή ο σχεδιασμός για το πώς θα διαμορφωθεί μια αυτοδιοικητική πρόταση για τις εκλογές.

    Χωρίς «καπελώματα»…
    Στην πρώτη σύσκεψη, όπου ακόμη υπήρχαν ελπίδες να μη γίνει ένας δήμος το νησί, έγινε κατ’ αρχάς μια διερευνητική συζήτηση για το ποιοι θα επιθυμούσαν να συνεχίσουν να υπηρετούν την αυτοδιοίκηση, δίχως να τεθούν ζητήματα για το ποιος ή ποιοι θα επιθυμούσαν να τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίων. Η απαίτηση, έτσι όπως εκφράστηκε απ’ το σύνολο των συμμετεχόντων, προς το κόμμα της Ν.Δ., που είχε στηρίξει το 2006 τις υποψηφιότητές τους, ήταν να μην υπάρξουν στις όποιες επιλογές «καπελώματα», αλλά να ακουστεί η φωνή των αυτοδιοικητικών. Εμμέσως, η «σύμπραξη» όλων εκείνων που έχουν μέχρι σήμερα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης της Ν.Δ. σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. αποτελεί κι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού της πρότασή τους απέναντι στο ίδιο το κόμμα. Το οποίο, αν δε δεχθεί αυτή την πρόταση της σύμπραξης για τις εκλογές, ενδεχομένως θέλοντας να επιβάλει άλλες λύσεις, όχι μόνο θα τους βρει απέναντί του, αλλά, το κυριότερο, θα έχει δυσκολία να απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία, παντού, σε όλα τα χωριά του νησιού, ώστε να στελεχώσει ένα πλήρες – και χωροταξικά – ψηφοδέλτιο.
    Όλα αυτά συζητήθηκαν παρόντος του παραιτηθέντος πλέον προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, Στρατή Κυρατζή, ενώ στη νέα σύσκεψη αναμένεται να κληθεί και ο προς εκλογή νέος πρόεδρος, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, αν και δεν έλειψαν σχόλια μεταξύ αυτοδιοικητικών για το ποιο ποσοστό συμμετοχής στις αυριανές εκλογές θα «επικύρωνε» την εκλογή κι αποδοχή του μοναδικού υποψηφίου.
    Σε αντίθεση με την πρώτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο κ. Ψαρρόπουλος, για την καινούργια, εντός της βδομάδας, φέρεται να δουλεύει ο Σωτήρης Ζαμτράκης, που βάσει των ίδιων πληροφοριών στην πρώτη σύσκεψη ξεκαθάρισε πως «το ‘χα στο μυαλό μου να τεθώ επικεφαλής, αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως δε θα πάω για υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου».

    Πρώτης γραμμής…
    Σε αυτή την πρώτη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, εκτός των κυρίων Ψαρρόπουλου, Ζαμτράκη και Κυρατζή, οι δήμαρχοι Καλλονής Δημήτρης Φαναραδέλλης, Ευεργέτουλα Μιχάλης Πολυπαθέλλης, Μανταμάδου Στέφανος Αποστόλου και Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ενώ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ο δήμαρχος Πέτρας Απόστολος Αλατζάς. Η πρόσκληση αφορούσε και τη συμμετοχή των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης ή συμβούλων μεμονωμένων που είχαν ομοίως στηριχθεί απ’ τη Ν.Δ., κι έτσι συμμετείχαν ο Θανάσης Γιαννακέλλης απ’ την Αγία Παρασκευή, ο Νίκος Κατράνης απ’ τον Πολιχνίτο και ο Στρατής Αγγελής απ’ τη Μήθυμνα. Δεν μπόρεσε για προσωπικούς λόγους να ανταποκριθεί στην πρόσκληση η Ουρανία Δουκάρου απ’ την Αγιάσο, ο Κώστας Φραγκόπουλος απ’ τη Θερμή που ασθενούσε, όπως και ο Άρης Χατζηκομνηνός, που δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως κι είχε άλλη υποχρέωση. Δεν ειδοποιήθηκε «για να μην τον μπλέξουμε με τα παραταξιακά», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από συμμετέχοντα, ο Πολύδωρος Αμπατζής απ’ το δήμο Ερεσού – Αντίσσης.
    Εκτός της απαίτησης να μην έρθει «επιλογή-καπέλο» από το κόμμα κεντρικά, ένα ακόμη βασικό συμπέρασμα της πρώτης σύσκεψης – που ολοκληρώθηκε με γεύμα, που για επιδόρπιο είχε γιαούρτι με μέλι απ’ το Μανταμάδο – ήταν πως οι αυτοδιοικητικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία θέλουν να παραμείνουν «ενεργοί». Ήταν, όπως μας μεταφέρθηκε, «όλοι ορεξάτοι» να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτιο και μάλιστα έχοντας κοντά τους και στελέχη με τα οποία και τώρα συνεργάζονται κι έχουν στους συνδυασμούς τους.

    Και Μουτζούρης;
    Στη νέα σύσκεψη εντός της βδομάδας, κι έχοντας οριστικοποιηθεί ότι όλοι όσοι θα διεκδικήσουν θέση στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση θα «στριμωχθούν» σε ένα συνδυασμό (δεν αποκλείεται κάποιοι να αναζητήσουν ρόλο στην περιφερειακή διοίκηση), αναμένεται να διευρυνθεί η θεματολογία του προβληματισμού. Θα τεθούν, για παράδειγμα, ζητήματα οικονομικής φύσης και το τι ποσό θα απαιτηθεί για μια αξιοπρεπή προεκλογική εμφάνιση. Θα συζητηθεί ακόμη το μετεκλογικό διάστημα, είτε κερδίσει είτε χάσει τις εκλογές ο συνδυασμός – για το πώς θα λειτουργήσει ένας δήμος-γίγας στην καινούργια περίοδο του «Καλλικράτη».
    Κατ’ αρχήν, όμως, θα συζητηθεί έως και εξάντλησης το θέμα του επικεφαλής, του ποιος θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας. Σε αυτή την περίπτωση, φέρεται να είναι διατεθειμένος να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, αν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες προτάσεις για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου. Εκείνο που ξεκαθαρίζουν, όμως, πολλοί απ’ τους εμπλεκόμενους στο όλο εγχείρημα, η αυτοδιοικητική βάση της Λέσβου να επιλέξει τον υποψήφιο που θα στηρίξει απ’ το χώρο της Ν.Δ., είναι πως παραμένουν ανοικτοί σε προτάσεις δίχως να αποκλείουν κανένα όνομα, καμμία πρόταση, αυτοδιοικητικού ή μη, μεταξύ των οποίων και του νυν πρύτανη του Μετσόβιου Πολυτεχνείουμ Κώστα Μουτζούρη. «Για μας, το κυρίαρχο», είπε χαρακτηριστικά στέλεχος της Ν.Δ., «δεν είναι ποιος θα τεθεί επικεφαλής. Είναι το πώς θα υπάρξει πρόταση, στη διαμόρφωση της οποίας θα έχουν λόγο όλοι όσοι χρόνια τώρα σηκώνουμε το βάρος της αυτοδιοίκησης στη Λέσβο. Χωρίς “καπελώματα” κι επιβαλλόμενες υποψηφιότητες από κανέναν.»

    Ζητείται ο καταλληλότερος για αιρετός περιφερειάρχης

    Δυο «γαλάζια» γκάλοπ στη Λέσβο

    Δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Λέσβου για το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος αιρετός περιφερειάρχης. Το ένα γκάλοπ διενεργείται για λογαριασμό της Ν.Δ., από κεντρικά, ενώ το δεύτερο, που έχει ανατεθεί στην εταιρεία Kappa Research, όλα δείχνουν πως παραγγέλθηκε απ’ τον Παύλο Βογιατζή.

    Τηλεφωνικές μετρήσεις της κοινής γνώμης με το ερώτημα «ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη» έχουν ξεκινήσει απ’ την προηγούμενη βδομάδα στο νομό Λέσβου, με αρχή το νησί της Λήμνου. Η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε γνωστή, διενεργείται απ’ την Kappa Research και καλεί τους πολίτες να διαλέξουν μεταξύ των Παύλου Βογιατζή, Γιάννη Γιαννέλλη, Νάσου Γιακαλή, Σωτήρη Ζαμτράκη, Χριστιάνας Καλογήρου και Κώστα Μουτζούρη.
    Η δεύτερη, που ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πληρώνεται απ’ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαφέρει στο όνομα του Σωτήρη Ζαμτράκη, που δεν είναι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων. Στη θέση του μετέχει ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σέργιος Τσίφτης.
    Πολίτες με τους οποίους επικοινώνησαν οι εταιρείες, μας μετέφεραν ότι κλήθηκαν να διαλέξουν μεταξύ δυάδων για τον πλέον καταλληλότερο, ενώ σε όλους δημιουργήθηκε η αίσθηση πως επρόκειτο για καθαρά νεοδημοκρατική υπόθεση και πως το όνομα του δημάρχου Μυτιλήνης «προστέθηκε για ξεκάρφωμα» ή «για να μετρηθεί ως πιθανός αντίπαλος».

  2. Η 60Η ΦΩΤΟ:
    http://www.facebook.com/group.php?gid=114145635278641#!/photo.php?pid=30706843&o=all&op=1&view=all&subj=114145635278641&aid=-1&id=1130311884

    (ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ “ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ”

    http://www.facebook.com/group.php?gid=114145635278641#!/group.php?gid=114145635278641)

    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ…

    ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, “ΗΘΙΚΟ” ;

    1ο. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΣΒΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ,

    2ο. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΣΒΙΟΥΣ (μεσω αντιπροσώπων) ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΔΚ,

    3ο. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ,

    ΚΑΙ ΕΣΥ …

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙΣ
    ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ,

    ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ- ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ,

    ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΛΑΡΣΟ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ
    ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ,
    ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ,
    και μάλιστα,
    25 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

    ΕΙΝΑΙ “ΗΘΙΚΟ”; ΠΩ’Σ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ;

    “ΕΜΠΡΟΣ”, 3/6/2010
    … Από βδομάδα…
    “Δεν προχώρησε, όπως είχε αρχικά υπολογιστεί, ο σχεδιασμός των αυτοδιοικητικών απ’ το χώρο της Ν.Δ. για το πώς θα πορευτούν εκλογικά με τον «Καλλικράτη». Σε συνέχεια, λοιπόν, της πρώτης συνάντησης που είχε γίνει στο κτήμα Ψαρρόπουλου στο Ίππειος, θα αναλάμβανε πρωτοβουλία να καλέσει τους αυτοδιοικητικούς, σε μέρα, ώρα και χώρο που θα αποφάσιζε, ο δήμαρχος Γέρας, Σωτήρης Ζαμτράκης. Ο οποίος, όμως, παντρεύει το γιο του την Κυριακή και σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει το γάμο να τρέχει για… εκλογές. Οπότε και η συνάντηση μετατίθεται για την επόμενη βδομάδα.
    ΜΑΡ.ΠΛ.”

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: θΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ “ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ” ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΚΙ Ο “ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ”;

    – ΜΑΡΙΝΑΑΑ, Η ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΝΑΝΑΙ JPG!
    (ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ ΚΙ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ και τους συνδαιτημόνες βεβαίως-βεβαίως! ΑΡΚΕΤΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ…ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!)

Comments are closed.