Home Δελτία Τύπου ΤΣΟΥΝΑΜΙ Πολιτικό – ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ Πολιτικό – ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ Η ΛΕΣΒΟΣ

614
0

Δελτίο τύπου του υποψήφιου Δημάρχου Λέσβου, Γιώργου Παλαιολόγου: Αγαπητοί συμπολίτες, πριν από 10 περίπου ημέρες μαζί με μια ομάδα τολμηρών νέων ανθρώπων από την επαρχία, δημιουργήσαμε ένα εκκολαπτόμενο σχήμα

διεκδίκησης του ενιαίου Δήμου Λέσβου. Σκοπός μας ήταν και παραμένει να εκπροσωπήσουμε την Λεσβιακή Ύπαιθρο και την Λέσβο ευρύτερα, να αναδείξουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά κυρίως να εφαρμόσουμε τελικά ένα αποκεντρωτικό σχέδιο λειτουργίας και επιβίωσης του Δήμου, που θα βελτίωνε το οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο του μέσου συμπολίτη μας. Δυστυχώς ο προεκλογικός αγώνας παραμένει μακριά από αυτόν τον ‘διάλογο’. Οι υποψήφιοι τρέχουν μόνο για να συμπληρώσουν υποψηφιότητες και να τηρήσουν κομματικές και συντεχνιακές δεσμεύσεις και δεν ασχολούνται στο πως θα συνεισφέρουν σε ένα σχέδιο προκοπής της Λέσβου.
Αυτές τις ημέρες αρκετοί συνυποψήφιοι, μας έκλιναν πονηρά το μάτι για να μας εντάξουν στην ‘αριθμομετρία’ τους, αλλά χωρίς να δεσμεύονται ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε και οι απομακρυσμένοι Δήμοι και Κοινότητες της Καλλονής, Αγ. Παρασκευής, Πέτρας, Μήθυμνας, Πλωμαρίου Πολυχνίτου, Αγιάσου, Ερεσού-Αντίσσης, Μανταμάδου αλλά και των κοντινότερων στην πρωτεύουσα Θερμής Ευεργέτουλα και Γέρας θα έχουν ενεργό ρόλο στα Δημοτικά Δρώμενα.

Την προηγούμενη τετραετία είχα θέσει ως προτεραιότητες για τον ενιαίο Δήμο (με ένα ογκωδέστατο και αναλυτικότατο σχέδιο Δράσης -επίκαιρο και σήμερα) τα κάτωθι:

· Απογραφή Δημοσιονομικής, περιουσιακής και προγραμματικής κατάστασης των «καταργούμενων» 13 Δήμων.
· Προσδιορισμός του Αναπτυξιακού μοντέλου και Προϊόντος Λέσβου και Δράσεις.
· Μέτρα για την επίλυση του δημογραφικού και αύξησης της ροής επιστροφής Νέων και Επιστημονικού Κεφαλαίου στην Λέσβο
· Κεντρική Χωροθέτηση και Διαμόρφωση Χρήσεων Γης βάση ΣΧΟΟΑΠ και Σχεδίου Δράσεων
· Στήριξη της Λεσβιακής Οικογένειας, των Οικογενειακών Επιχειρήσεων, και της Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας.

Η νυν δημοτική αρχή φαίνετε ότι παρακολούθησε αυτό το σκεπτικό -σε κάποιους τομείς- αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του νησιού μας προς όφελος των πολιτών αλλά και να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας. Η επόμενη δημοτική αρχή επομένως πρέπει να ολοκληρώσει την απογραφή και να αξιοποιήσει την Δημοτική περιουσία, να εφαρμόσει Διοικητικό Μοντέλο με βάση δύο ή τρεις Δήμους και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση των ΣΧΟΟΑΠ και Σχεδίων Δράσεων και να αυξήσει την ροή επιστροφής Νέων και Επιστημονικού Κεφαλαίου στην Λέσβο έχοντας κάποιο σχέδιο.

Με αυτές τις σκέψεις δηλώνω ότι θα σταθούμε αρωγοί σε όποιον υποψήφιο ΔΗΜΟΣΙΑ τοποθετηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση (έστω και την ύστατη ώρα), πιστεύοντας βάσιμα ότι με αυτόν τον σχεδιασμό θα αποκτήσει η Λέσβος τον ρόλο που της ανήκει, και η Λεσβιακή ύπαιθρος την βιωσιμότητα που ο Καλλικράτης της αφαίρεσε. Ταυτόχρονα καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία, τηρώντας κριτική στάση προς όλους, και ψηφίζοντας τους καλύτερους για τον τόπο και όχι αυτούς που εξυπηρετούν συντεχνίες, κομματικούς σχηματισμούς και κατεστημένες αντιλήψεις…

Φιλικά
Γιώργος Παλαιολόγος,
Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων
Υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here