Home Ενημερώσεις Έκλεψαν καπάκια από δεξαμενή, εκτεθειμένο το πόσιμο νερό – Και ο Άγιος...

Έκλεψαν καπάκια από δεξαμενή, εκτεθειμένο το πόσιμο νερό – Και ο Άγιος φοβέρα θέλει Νο2

806
2

Επειδή ως γνωστών τίποτα δεν κάνουν οι δημοτικοί μας άρχοντες, αν δεν νιώσουν το φόβο του εισαγγελέα ή της δημοσιότητας μέσω του παρόντος blog, μάθαμε σήμερα ότι ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου-Γέρας, κ. Γημνάγος δήλωσε ότι τα καπάκια που λείπουν από δεξαμενές υδροδότησης πόσιμου νερού, θα αντικατασταθούν σύντομα.

Όπως μας είχαν ενημερώσει κάποιοι συμπολίτες μας, στη θέση όπου βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο γνωστό ως “Του Τζάνου η μηχανή” δίπλα από τον ποταμό Σεδούντα, δίπλα από το δρόμο σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, βρίσκεται μια δεξαμενή πόσιμου νερού, της οποίας είχε αφαιρεθεί το καπάκι και το νερό είναι εκτεθειμένο, μπορεί δηλαδή ο οποιοσδήποτε διερχόμενος από εκεί, να ρίξει μέσα ότι θελήσει, από σκουπίδια μέχρι δηλητήριο ή ότι άλλο βάζει ο νους σας.

Οι συμπολίτες μας είχαν κάνει πολλές εκκλήσεις και στην πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και στον γεωγραφικό αντιδήμαρχο και κάποια στιγμή έλαβαν από εκείνον την απάντηση , “Δεν θα τα πληρώσω και από την τσέπη μου”…

Όταν όμως ο εν λόγω κύριος, ενημερώθηκε ότι η δεξαμενή φωτογραφήθηκε και ότι οι φωτογραφίες θα μπουν στο διαδίκτυο, τότε αμέσως είπε ότι τα καπάκια που λείπουν θα αντικατασταθούν άμεσα.

Καπάκια λείπουν και από σημεία που υπάρχουν βάνες στο δρόμο πριν και μετά το σημείο όπου βρίσκεται η δεξαμενή.

Για ακόμα μια φορά τα συμπεράσματα δικά σας.

Κι Άγιος Φοβέρα θέλει νο2 δηλαδή…

deksameni-kapaki1

deksameni-sedountas1

deksameni-sedountas2

nero-vana-kapaki

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Από δημοσίευμα στο Εμπρός 13/3/14
    Ελλείψεις και δυσλειτουργίες παρουσιάζονται στο ζήτημα της χλωρίωσης του πόσιμου νερού σε αρκετά χωριά της Λέσβου. Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, προκειμένου να επιλεχθούν οι μορφές των παρεμβάσεων για κάθε περίπτωση και στη συνέχεια να βρεθεί εργαλείο χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, τονίζοντας πως οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το εργαστήριο της ΜΕΛΕΤΕΔΚ, είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την εξαιρετικά αυστηρή νομοθεσία.
    Οι παρεμβάσεις, ωστόσο, που κρίνονται ως αναγκαίες αφορούν κυρίως στη διαδικασία της χλωρίωσης, που σε ορισμένα χωριά δεν υφίσταται καν και σε άλλα λειτουργεί προβληματικά.
    Συγκεκριμένα η Άναξος, το Πλωμάρι και ο Πολιχνίτος δε διαθέτουν αυτήν τη στιγμή αυτόματο σύστημα χλωρίωσης του νερού. Στην περιοχή της Κάπης και της Κλειούς βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση χλωριωτήρων και αρκετές είναι οι περιπτώσεις που υπάρχουν χλωριωτήρες αλλά δε λειτουργούν λόγω βλάβης.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Άγρα, όπου το μηχάνημα χλωρίωσης έχει χαλάσει εδώ και περίπου τρεις μήνες και δεν έχει επισκευαστεί. Εξ αιτίας των δυσλειτουργιών που παρουσίαζε το συγκεκριμένο μηχάνημα πριν χαλάσει τελείως, νερό με υπερβολική ποσότητα χλωρίου έτρεχε για περίπου δύο ημέρες στις βρύσες του χωριού. Το περιστατικό μάς το διηγήθηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Άγρας, Αναστάσης Δένδης, λέγοντας: «Παρουσιάστηκε πρόβλημα στο μηχάνημα χλωρίωσης και ποσότητα χλωρίου που κανονικά κρατούσε τρεις εβδομάδες, έπεσε στο δίκτυο σε μία ημέρα. Το νερό δεν πινόταν και ευτυχώς που κανείς δεν έπαθε τίποτα. Τώρα συμβαίνει το αντίθετο και δεν έχουμε καθόλου χλωρίωση. Έχουμε ζητήσει από το Δήμο ένα χλωριωτήρα και έναν άνθρωπο να φροντίζει για τη λειτουργία του. Ο ηλεκτρολόγος που έρχεται τώρα, κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος, αλλά δεν αρκεί.»
    Παρόμοιες εικόνες παρατηρούνται κατά διαστήματα σε αρκετά χωριά τις Λέσβου, με τη διαδικασία της χλωρίωσης να έχει προβλήματα κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού και απουσίας υποδομών. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, οι πρόεδροι των χωριών έχουν αναλάβει να τροφοδοτούν με χλώριο το σύστημα και να ρυθμίζουν τους χλωριωτήρες.
    Ο κ. Ιπειώτης υπογράμμισε, μιλώντας στο «Ε», πως «υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία για το πόσιμο νερό, βάσει της οποίας πρέπει να παρέχεται χλωριωμένο και κατάλληλο προς πόση νερό στους δημότες. Στην περιοχή ευθύνης τής ΔΕΥΑΛ υποχρέωση για αυτό έχει η ΔΕΥΑΛ και στο υπόλοιπο νησί, ο Δήμος Λέσβου. Σε περιπτώσεις που δε γίνεται αυτό, τότε οι ευθύνες είναι ποινικές.».
    Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, τόνισε: «Έχουμε αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες τη χλωρίωση και την εξυγίανση των δεξαμενών ύδρευσης σε όλο το νησί. Είναι σε εξέλιξη από την αρμόδια υπηρεσία η διαδικασία καταγραφής της κατάστασης και η εκπόνηση μελέτης, για να γίνουν παρεμβάσεις σε όποιες περιπτώσεις χρειάζονται. Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι πολίτες, είναι πως το νερό που φτάνει στις βρύσες τους, ελέγχεται τακτικά από το εργαστήριο της ΜΕΛΕΤΕΔΚ και ο Δήμος φροντίζει να καλύπτει το κόστος για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των συνδημοτών μας.»

    Έτσι εξηγούνται τα συνεχή κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή μας. Άραγε ακούει κανένας εισαγγελέας;

  2. Τα καπάκια των ρολογιών της ύδρευσης κλάπηκαν και πριν ένα περίπου χρόνο από την περιοχή “Ραχίδι” του Παλαιοχωρίου. Δύο τουλάχιστον άνθρωποι είμασταν διατεθειμένοι να καταθέσουμε με στοιχεία για τον πιθανότατο δράστη, αλλά η διαδικασία έπρεπε να κινηθεί από τον Δήμο. Ο τότε πρόεδρος του Παλαιοχωρίου κ. Κουτλής στον οποίον αναφερθήκαμε τα φόρτωσε στον κόκορα. Αναλογιζόμενος το πιθανό πολιτικό κόστος. Αυτοί είμαστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here