Home Άρθρα Άσχημα τα νέα για την Πύλη Εισόδου. Το Λιμενικό Ταμείο δεν προωθεί...

Άσχημα τα νέα για την Πύλη Εισόδου. Το Λιμενικό Ταμείο δεν προωθεί την μελέτη διότι έγινε με ιδιωτικούς πόρους

505
2

Το παρόν στην εκδήλωση την κοπής βασιλόπιτας του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, έδωσε ο συμπολίτης μας και Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ο Κύριος Μουτζούρης, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, εκτός των άλλων ενημέρωσε τους παρεβρισκομένους για την εξέλιξη του έργου της δημιουργίας της Πύλης Εισόδου Σένγκεν στο Πλωμάρι. Αφού αρχικά είπε, ότι δυστυχώς τα έργα στην Ελλάδα μαστίζονται από την γραφειοκρατία, αναφέρθηκε σε κάτι εξωφρενικό και συγκεκριμένα στο λιμενικό ταμείο, το οποίο δεν αποδέχεται και ούτε προωθεί την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για να προχωρήσει το έργο, διότι λέει πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικούς πόρους!!! Άρα δεν ανοίγει η πύλη το καλοκαίρι του 2014 στο Πλωμάρι, το ίδιο και στην Πέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι, το Λιμενικό Ταμείο είχε δηλώσει στο παρελθόν, πως δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για την εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης. Για την αποφυγή της καθυστέρησης, ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου, πήρε την πρωτοβουλία και αποφάσισε να δώσει τα χρήματα. Η μελέτη εκπονήθηκε τελικά με χρήματα του Φορέα και παραδόθηκε στη συνέχεια στο λιμενικό ταμείο.

Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Πριν αρκετούς μήνες, μας έλεγαν ότι το Πλωμάρι δεν έχει καν φάκελο για την πύλη εισόδου, τώρα που υπήρξε πρόοδος, η νέα δικαιολογία που μας λένε, είναι ότι δεν αποδέχονται την μελέτη επειδή έγινε με χρήματα ιδιωτών. Γιατί αρχικά δέχτηκαν να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ο Φορέας;

Όπως σωστά είπε κάποιος συμπολίτης μας, είναι “Θέμα επιβίωσης” η δημιουργία πύλης εισόδου. Σε μια εποχή που όλα πάνε στραβά, η πύλη θα έφερνε ζεστό χρήμα που θα τόνωνε την αγορά.

Αν από τη Μυτιλήνη, θέλουν συνέχεια να μας σαμποτάρουν, ίσως θα ήταν καλύτερα να ανακηρυχτεί το Πλωμάρι ανεξάρτητο κρατίδιο από την υπόλοιπη Λέσβο και Ελλάδα μήπως και δούμε άσπρη μέρα…

Ελλάς το μεγαλείο σου, Λέσβος το μεγαλείο σου, Μυτιλήνη το πάθος σου να μη πάει το Πλωμάρι μπροστά…

Επιτέλους κάποια στιγμή, πρέπει οι Πλωμαρίτες και ειδικά οι επιχειρηματίες να ξεσηκωθούν και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους, αφού όπως φαίνεται από τους πολιτικούς δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Plomarinews, με την ομιλία του κ. Μουτζούρη.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΣ `ΦΕΡΟΥΝ Κ ΜΟΥΡ ΤΟΥΝ ΣΤΣ ΕΚΛΟΥΓΕΣ..`

  2. Υ.Γ ΒΓΗΚΕ ΕΝΑ ΣΛΟΓΚΑΝ ΠΟΥ ΛΕΕΙ:

    ΕΚΛΟΓΕΣ 2014-ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ….!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here