Home Εκδηλώσεις Χριστουγεννιάτικη συναυλία & υποδοχή των νέων φοιτητών-σπουδαστών από τη Λέσχη Πλωμαρίου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία & υποδοχή των νέων φοιτητών-σπουδαστών από τη Λέσχη Πλωμαρίου

778
6

vizantini-xorodia-12Την καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση, με την οποία «Η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμιν ο Λέσβιος», υποδέχεται τους νέους φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που αποφοίτησαν από το Λύκειο Πλωμαρίου, διοργανώνει το πολιτιστικό σωματείο στην αίθουσα του την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στις 7 το βράδυ.

Πρόσκληση έχει ήδη απευθυνθεί στους ΑΡΑΜΒΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΑΦΑΛΩΝΙΑΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ – ΒΟΥΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ– ΓΙΑΜΟΥΓΙΑΝΝΗ ΜΥΡΤΩ – ΖΥΜΒΡΑΓΟΥΔΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ– ΜΑΜΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ – ΠΑΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ – ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ – ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – ΣΑΝΙΔΑ ΙΩΑΝΝΗ- ΣΠΑΧΙΟΥ ΜΕΓΚΙ- ΚΟΥΚΑΡΑ ΙΓΝΑΤΙΑ – ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ- ΣΤΕΡΙΑΝΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΟΜΒΥΡΑ-ΒΑΡΤΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ -ΚΑΡΠΕΛΗ ΠΕΛΑΓΙΑ -ΠΑΝΤΕΛΕΛΛΗ ΗΡΑΚΛΗ- ΧΑΛΔΕΖΟΥ ΙΩΑΝΝΑ & ΧΟΤΖΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ., στους γονείς τους και τους καθηγητές τους. Έχουν επίσης προσκληθεί και ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο αντιδήμαρχος Προκόπης Γυμνάγος, η πρόεδρος Νέντα Καμπάνη καθώς και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, οι εκκλησιαστικές και λοιπές αρχές.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα προσφερθούν στους νέους φοιτητές βιβλία με επίκεντρο τη Λέσβο και το Πλωμάρι.

Της τελετής της υποδοχής θα προηγηθεί συναυλία Xριστουγεννιάτικων ύμνων και τραγουδιών, από την εκκλησιαστική χορωδία Πλωμαρίου, την οποία θα διευθύνει ο πρωτοψάλτης Γιώργος Μιχαλέλλης.

Από το Δ.Σ.

Facebook comments:

6 COMMENTS

  1. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί καλείτε τον δήμαρχο, αντιδήμαρχο και πρόεδρο; Ρωτάνε τους φοιτητές αν θέλουν να τους αντικρίσουν; Με αυτόν το τρόπο τους τιμάτε; Τι έγινε η λέσχη τα βρήκε με το δήμο; Πλήρωσαν τα χρωστούμενα για τα βιβλία και έκαναν σκόντο στα ενοίκια για τα μερεμέτια και δε το μάθαμε;

  2. ΑΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΘΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ .ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ..ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ…ΒΛΕΠΕΙ … ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ,ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ;

  3. Α έτσι πάει; ΟΚ! OK! Όταν δεν μας κάνουν αυτά που θέλουμε τους κριτικάρουμε τους πάμε κόντρα και όταν γίνουν αυτά που πρέπει μετά τους καλούμε και καλά αναγκαστικά. Δεν ισχύει λοιπόν το δεν ήξερες δε ρώταγες ισχύει το ότι έκανε μπαμ η αλλαγή στάσης. Τώρα πια δεν θα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους; Το ξαναλέω όμως, καλέσατε αυτούς τους ανθρώπους να μιλήσουν στους νέους φοιτητές, στη νέα γενιά δηλαδή; Είναι δυνατόν; Έτσι θα αλλάξουμε την κοινωνία και τον κόσμο; Το πρωτόκολλο λέει να τους καλέσουν οπωσδήποτε; Ας είναι και μια φορά κάποιοι αιρετικοί στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

  4. Αιώνιος Φοιτιτής?????
    Ε ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ (ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΣΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΦΥΤΕΥΤΗΣ..)
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΝ , ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ “ΘΕΣΜΟΣ'” ΟΧΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ , ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ-ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΛΠ , ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ… ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ..ΜΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ …. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ…- ΑΛΛΙΩΣ Η ΛΕΣΧΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ Η ΜΗΧΑΝΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΛΗ “””ΚΑΤΟΥ ΣΤΟΥ ΠΟΥΤΑΜΟ Π’ΣΤΕΒΟΥ ΝΑ ΚΙ ΒΛΕΠ’Σ ΚΑΘΙ ΜΕΡΑ ΑΜΑ ΚΑΘΗΣΗ ΕΔ’ΓΙΟΥ””

  5. Λοιπόν για τον αιώνιο φοιτητή, που αν δεν ήτνα αυτό που λέει θα ήξερε πως το φοιτητής γράφεται έτσι κι ΄οπως το γράφει αυτός. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΜΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΪΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    Το δ.σ. της “Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος”, από την ώρα που ανέλαβε την διοίκηση-καλοκαίρι του 2007- ξεκίνησε αγώνα για την ανάκτηση των δικαιωμάτων του.
    Με πρώτο αποδέκτη της σκληρής κριτικής και καταγγελίας τον άλλοτε δήμαρχο Δ.Βαρβαγιάννη.
    Αυτή η στάση απ΄λεδωσε τρία πράγματα,
    1ον Ένα πανελλήνιο συνέδριο για τον “Νεοελληνικό Διαφωτισμό και τον Βενιαμίν τον Λέσβιο” (έχεις μήπως ιδέα πόσο σπουδαίος και δυναμικός επαναστάτης ήταν ο Βενιαμίν”
    2ον Την έκδοση της χειρόγραφης φυσικής του Βενιαμίν, από τα πιο σημαντικά παγκοσμίως έργα, και
    3ον Την αντικατάσταση της στέγης του κτιρίου, που χωρίς αυτή την επέμβαση θα ε’ιχε σήμερα καταρεύσει.
    Κόστος όλως αυτών των ενεργειών 70.000 ευρώ, όταν το ταμείο κατά την αν΄’αληψη των καθηκόντων μας ήταν ΜΕΙΟΝ 800 ευρώ.
    Η προσπάθεια συνεχίστηκε επί Δ.Βουνάτσου.
    Ψηφίσματα, καταγγελίες, αγωγή στα Δικαστήρια, προσωπικές παραστάσεις και παρεμβάσεις, άρση της δυνατότητάς μας να έχουμε πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, για να επιτύχουμε
    1ον Απόφαση του Δ.Σ. που μας παραχωρεί την αίθουσα για 10 χρόνια χωρίς μίσθωμα με την αντάλλαγμα την ανακίνισή της.
    2ον Την πληρωμή των χρεών του Δήμου προς την “Λέσχη” από την αγορά του λευκώματος “1912-2012. Εκατό χρόνια Ελευθερίας” -ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ;- και
    3ον Την αναγνώριση από το Δήμοπ της σπαουδαιότητας του σωματείου μας.
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΛΛΑΞΑΜΕ ΣΤΑΣΗ, ο Δήμος άλλαξε.
    Την τιμητική εκδήλωση για τους νέους φοιτητές την καθιερώσαμε από το 2009 ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ τις δημοπτικές αρχές, όποιες κι αν ήταν, τους καθηγητές και του δασκάλους και όσους άλλους εκπροσωπούν την κοινωνία.
    Δήμαρχος δεν πάτησε ποτέ. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
    Εσύ μας είπες ποτέ , καλά κάνετε; Ή κρυμμένος πίσω από τον πρίνο, έχεις έτοιμο το βέλος σου να μας πλήξεις.
    Οι αγώνες δίνονται για να κερδίζονται. Κι εμείς μέχρι στιγμής έχουμε βγει νικητές.
    Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί η νέα μας έκδοση με το έργο του Πλωμαρίτη δασκάλου-δημοσιογράφου και ποιητή Γιώργου Ζεϊμπέκη-ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ;
    Επειδή αναφέρεσαι σε μένα, ΝΑΙ είμαι αιρετικός. Γιατί αισθάνομαι και πράττω ως αριστερός απαλλαγμέςνος από παρωπίδες και ανούσιες ταμπέλες.
    ΕΣΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ; ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΡΟ ΣΤ¨ΕΚΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΑΠΤΕΙΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ>
    Βγάλε τη μάσκα κι έλα να μιλήσεις μαζί μας, να μας κάνεις κριτική, υποδείξεις, διορθώσεις της πορείας μας. Επανάσταση χωρίς κόστος και χωρίς αναλάωση του εαυτού σου, δεν γίνεται.
    Κι αν κάνουμε ζημιά στο Πλωμάρι, να μας το πεις αντρίκια όμως και παληκαρίσια. Όχι πίσω από την κουρτίνα.

  6. Και κάτι ακόμα ενετλώς πρακτικό και άχρηστο για τους επαναστάτες.
    Ανακατασκευάσαμε τα αποχωρητήρια – για να μην αναγκαζόμαστε να χέζουμε κάτι επαναστάτες του γλυκού νερού- και τα πορτοπαράθυρα της βόρειας πλευράς της αίθουσας.
    Κάτι που προφανώς δεν σε ενδιαφέρει, αφού ό,τι κατασκεύασαν οι αστοί οι γνήσιοι επαναστάτες πρέπει να το κατεδαφίζουν. Όπως τα υποψήφια τσιράκια καάποιας άλλης τρόϊκας στην Ουκρανία κατακρημνίζουν το άγαλμα του Λένιν.
    Εξ άλλου εγώ έχω δηλώσει στον Βουνάτσο, σε ανύποπτο χρόνο, ότι δε θα τον ψήφιζα ποτέ, έστω κι αν΄ήταν ο μοναδικός υποψήφιος σ’ όλο τον κόσμο. Εσείς που τον ψηφίσατε να τολμάτε να του τα λέτε και μπροστά του.
    Του Αγίου Νικολάου ήταν εδώ. Εγώ έφυγα από όλους τους χώρους όπου βρέθηκε. Εσύ και οι φίλοι σου ΓΙΑΤΙ ΔΕΝΗ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕΤΕ Γιατί μόνο κρυπτόμενοι τολμάτε να λέτε αυτά που θέλετε να κάνουν για λογαριασμό σας οι άλλοι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here