Home Αθλητικά Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Σαλταμάρας(Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής & Προπονητής)

Έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Σαλταμάρας(Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής & Προπονητής)

1284
1

Όπως μεταδίδουν τα αθλητικά sites της Λέσβου, έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Σαλταμάρας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Στην πλούσια του ποδοσφαιρική καριέρα είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Αιολικό και στον Πανιώνιο, ενώ στην επίσης πλούσια του προπονητική καριέρα είχε περάσει και από τον πάγκο του Αιγέα Πλωμαρίου, ανεβάζοντας την ομάδα στην Δ’ Εθνική και διατηρώντας την εκεί, στα δυο χρόνια που εργάστηκε στη ομάδα της περιοχής.

Αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας του Αιγέα τη χρονιάς 1999-2000 όπου η ομάδα είχε ανεβεί στην Δ’ Εθνική με τον Παναγιώτη Σαλταμάρα σε διπλό ρόλο παίχτη και προπονητή. Διακρίνεται δεξιά με την κόκκινη μπλούζα.

aigeas-saltamaras-001

Φωτογραφία νο2  από το τελευταίο παιχνίδι παλαιμάχων Πλωμαρίου-Λέσβου που έγινε το Πάσχα του 2013, όπου είχε αγωνιστεί με τη φανέλα με τον αριθμό “6”. Στη φάση μαρκάρει τον Βασίλη Λαμπρινό.

Και το βίντεο από τον αγώνα παλαιμάχων.

To sportlesvos.gr γράφει για την είδηση: Σοκ! Έφυγε ο Παναγιώτης Σαλταμάρας!
Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή πριν από λίγες ώρες, σε ηλικία 55 ετών, προκαλώντας σοκ στην ποδοσφαιρική κοινότητα της Λέσβου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Αιολικού και προπονητής του Κεραυνού Αφάλωνα, Παναγιώτης Σαλταμάρας!

Ο άλλοτε μεγάλος άσσος του Αιολικού και του Πανιωνίου, με την αδιάκοπη παρουσία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Λέσβου και έντονη δραστηριότητα σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Παλαιμάχου της Λέσβου, κατέβηκε στην καθιερωμένη προπόνηση των παλαιμάχων που γίνεται κάθε Παρασκευή στο γήπεδο απέναντι από τα Δικαστήρια και δέκα λεπτά μετά από την έναρξή της, σωριάστηκε σύμφωνα με τους συμπαίκτες του στο έδαφος.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά, με τους γιατρούς να αποδίδουν σε οξύ έμφραγμα τον πρόωρο χαμό του.

Συγκλονισμένοι όλοι οι άνθρωποι του λεσβιακού ποδοσφαίρου, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το γεγονός.

Το Lesvosport.gr αναφέρει:

Θρήνος σε ολόκληρη τη Λέσβο !!!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Σαλταμάρας πέθανε ξαφνικά πριν λίγη ώρα στο γήπεδο δίπλα από το Υπουργείο Αιγαίου.

Στο γήπεδο και δίπλα στη μπάλα που τόσο αγαπούσε άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Παναγιώτης μας με το πλατύ χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό του έπαιζε μπάλα όταν αισθάνθηκε ξαφνικά μία έντονη αδιαθεσία και σωριάστηκε στον τάπητα του γηπέδου.

Έντρομοι οι φίλοι και συμπαίκτες του έτρεξαν αμέσως δίπλα του και του έκαναν μαλάξεις ενώ ειδοποίησαν αμέσως και το ΕΚΑΒ που έφτασε πολύ γρήγορα.

Δυστυχώς όμως ο Παναγιώτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Έφυγε για πάντα από κοντά μας αφήνοντας το γλυκό του χαμόγελο ενθύμιο για να τον θυμόμαστε.

Οι γιατροί αποφάνθηκαν λίγο αργότερα ότι ο θάνατός του επήλθε από “οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου”

ΣΟΚ – “ΕΦΥΓΕ’” Ο ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΑΜΑΡΑΣ

Στην ζωή υπάρχουν οι ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές τα χαμόγελα και οι πίκρες τα όμορφα και άσχημα συναισθήματα ,όλα αυτά που δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα.

Υπάρχουν όμως και μερικά περιστατικά που έρχονται να μας υπενθυμίσουν πόσο…μικρά είναι όλα τα παραπάνω μπροστά στην αξία της ίδιας της ύπαρξης.

Ένα τέτοιο συνέβη αργά το απόγευμα και βύθισε στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, την οικογένεια του Κεραυνού Αφάλωνα αλλά και όλου του Λεσβιακού ποδοσφαίρου.

Ο Παναγιώτης Σαλταμάρας αυτός ο καλόκαρδος και χαμογελαστός άνθρωπος δεν είναι πια στην ζωή δεν είναι ανάμεσα μας.

Πήγε να παίξει ποδόσφαιρο όπως άλλωστε το έκανε όλα αυτά τα χρόνια και σε κάποια στιγμή αισθάνθηκε μια αδιαθεσία πέφτοντας κάτω.

Έντρομοι οι συμπαίκτες του που ήταν μαζί του του έκαναν κάποιες μαλάξεις ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά αλλά κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Παναγιώτης Σαλταμάρας αγωνίστηκε στον Αιολικό πήγε στον Πανιώνιο και ακολούθως έγινε προπονητής προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε αρκετές ομάδες.

Στα 53 του χρόνια η απώλεια του είναι πολύ μεγάλη αλλά αυτοί που τον γνώρισαν και τον έζησαν από κοντά θα τον θυμούνται για πάντα.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ,Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΕΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΤΑΜΑΡΑ. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΕΑ ΔΙΔΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΩ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΑΙΓΕΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ.
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ.ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ Ο ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ, ΠΟΣΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΕΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΥ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here