Home Αθλητικά Αθωώθηκε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛΚ Γιώργος Μανούσος

Αθωώθηκε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛΚ Γιώργος Μανούσος

2332
0

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη πηγή, ο Λέσβιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Καλλονής, Γιώργος Μανούσος, αθωώθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, για την υπόθεση όπου είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Αυτή είναι μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη και μάλιστα σε μια στιγμή που το συγκεκριμένο θέμα είχε επηρεάσει πάρα πολύ την ομάδα της Καλλονής.

Άλλωστε το δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Αργύρης Λίβας κατέθεσε ως δεδικασμένο την περσινή υπόθεση του Ρόκα στον Πανιώνιο, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να σημειώνει πως “πρόκειται για υπόθεση με διαφορετικά χαρακτηριστικά”.

Την ευθύνη για το ότι βρέθηκε θετικός ο Μανούσος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο γιατρός της ομάδας, κ. Βαρβαγιάννης, ο οποίος είχε αναφέρει τα εξής:

“Ο Μανούσος είχε ενοχλήσεις στο πόδι, είχε πρησμένο τον αστράγαλο. Την παραμονή του αγώνα του είπα να πάει στο νοσοκομείο και να κάνει ένεση. Εγώ βρισκόμουν εκτός Λέσβου και έτσι πήγε μόνος του. Ο γιατρός στο νοσοκομείο μου είπε τι του έδωσε. Ήξερα ότι είχε κορτιζόνη. Εγώ είχα φτιάξει τη λίστα με το τι είχαν πάρει οι παίκτες όλη την εβδομάδα, αλλά δεν έβαλα το φάρμακο που είχε πάρει ο Μανούσος. Ζητώ συγνώμη. Ήταν δική μου παράλειψη. Είμαστε πρώτη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και δεν έχουμε την εμπειρία των διαδικασιών”.

Η επίσημη ανακοίνωση:

«H Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση:

ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, Γ.Μανούσο διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 21-9-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Betamethazone.

Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού κ Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA».: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής και επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή Γ. ΜΑΝΟΥΣΟ την πειθαρχική ποινή της αυστηρής επίπληξης».

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here