Home Άρθρα Το ελαιόλαδο “Ειρήνη” και η οικογένεια Καλαμποκά τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της...

Το ελαιόλαδο “Ειρήνη” και η οικογένεια Καλαμποκά τιμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – Συνέντευξη στον Alpha

1816
4

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha στις 28 Οκτωβρίου 2013, φιλοξενήθηκε το ελαιόλαδο “Ειρήνη” και η οικογένεια Καλαμποκά, παραχωρώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στη δημοσιογράφο Βίκη Χαντζή.

Το ρεπορτάζ της Βίκη Χαντζή:
Oι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί απo την Λέσβο που σαρώνουν τα βραβεία..!! Ο Νίκος & η Μυρτιά Καλαμποκά έκαναν πράξη αυτό που διδάσκουν καθημερινά στους μαθητές τους: “Πάρε την ζωή στα χέρια σου!” Όταν χτυπάει το σχολικό κουδούνι,αφήνουν στην άκρη την σχολική τσάντα, μπαίνουν στο χωράφι και καλλιεργούν τα λιόδεντρα τους με τα 4 παιδιά τους..! Μέσα σε 6 χρόνια, το εκλεκτό βιολογικό τους λάδι απο το Πλωμάρι της Λέσβου, έχει κατακτήσει 20 διεθνή βραβεία & εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης, της Σκανδιναβίας, αλλά και στην Ιαπωνία! Πρόσφατα βραβεύτηκαν και απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια! Δείτε τι δήλωσαν οι δραστήριοι γονείς αλλά και τα παιδιά τους, στην κάμερα του ΑLPHA..! (story on 1:15:05)

Για να δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του Alpha όπου θα βρείτε το βίντεο στη δεξιά στήλη και πατώντας το “Play” και εκεί θα πρέπει να πατήσετε στο σημείο 59:47 για να δείτε το σχετικό θέμα.

*Ευχαριστούμε θερμά την δημοσιογράφο του Alpha, Βίκυ Χαντζή για την ευγένεια της και την συνεργασία της για την παραχόρηση του ρεπορτάζ.

Φωτογραφίες

kalampokas-vicky

myrta-kalampoka-vicky

oikogeneia-kalampoka-paidia

oikogeneia-kalampoka-vicky

Και ένα σχετικό άρθρο από το site www.olivenews.gr

Επιβράβευση Ειρήνης

Την οικογένεια Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Λέσβου βράβευσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η οικογένεια Καλαμποκά παράγει από τον ημιορεινό ελαιώνα της με την ποικιλία Κολοβή και τυποποιεί το βιολογικό ελαιόλαδο ΕΙΡΗΝΗ (IRINI) το οποίο έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις σε βραβεία αλλά και με τις εμπορικές της επιτυχίες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης παρουσίασε στον κύριο Πρόεδρο την οικογένεια:

Υπουργός: Τελευταία, κύριε Πρόεδρε, θα σας παρουσιάσω μια ολόκληρη οικογένεια, που είναι πρότυπο οικογενειακής επιχείρησης. Είναι ένας οικογενειάρχης με τη σύζυγό του, ο κ. Καλαμποκάς, και με όλα του τα παιδιά που αποφάσισαν να πάρουν ένα κτήμα στη Μυτιλήνη, στο Πλωμάρι, και παράγουν το πιο τέλειο λάδι που μπορούσε να παραχθεί. Το λάδι αυτό έχει πάρει άπειρα βραβεία. Να φανταστείτε ότι για να αρωματίσει το τελικό προϊόν καλλιεργεί στο έδαφος αρωματικά φυτά, έτσι ώστε οι πτητικές ουσίες που βγαίνουν από αυτά να απορροφούνται σιγά σιγά για να έχουν ένα φυσικό άρωμα.

Ν. Καλαμποκάς: Πιστεύουμε κύριε Πρόεδρε, ότι το μέλλον αυτού του τόπου είναι στην παράδοσή του, μέσα από τη γνώση και την εξειδίκευση. Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε εκπαιδευτικοί και στον ελεύθερο χρόνο μας ασχολούμαστε με τη βιοκαλλιέργεια της «κολοβής» ελιάς, θέλοντας να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τα παιδιά μας, γιατί το μέλλον τους ανήκει και δεν θέλουμε να φύγουν από τη χώρα μας.

Πρόεδρος: Θερμά συγχαρητήρια.

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Θερμά συγχαρητήρια και για την παραγωγική προσπάθεια και για την επάξια βράβευση.Τελικά να που και στο Πλωμάρτι, μπορούν να γίνουν θαυμάσια και προσοδοφόρα για τους πρωταγωνιστές και για την κοινωνία πράγματα. Αρκεί να το θέλουμε, να το αποφασίζουμε και να το βάζουμε σε ενέργεια με τη δουλειά μας. Οι σχεδιασμοί επί χάρτου φτάνουν πια.
    Ήμουνα το Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική και είδα να απλώνονται χιλιάδες χιλιάδων κυψέλες, που παράγουν εξαιρετικό μέλι, ενισχύοντας τις εξαγωγές μας. Στη Λέσβο με το φοβερό κλίμα και το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν ανάλογες μονάδες. Υπάρχει βέβαια ο μελσσοκομικός συνεταιρισμός, αλλά μάλλον μόνο στο δυτικό μέρος του νησιού, αναπτύσσεται περισσότερο.
    Υπάρχουν εκατοντάδες δραστηριότητες, που μπορούν να ενεργοποιηθούν, αλλά συνήθως μένουμε μόνο στα λόγια.
    Μακάρι ο Νίκος καιη Μύρτα Καλαμποκά να εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους.

  2. Συγχαρητήρια από μένα προσωπικά και από τον Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου που είναι περίφανος για τόσο σημαντικές επιτυχίες του μέλους της, της οικογένειας Καλμποκά. Καλή συνέχεια και περισσότερες επιτυχίες στις προσπάθειές σας.

  3. Ότι αξίζουν συγχαρητήρια αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.Συγχαρητήρια για πολλούς λόγους.Για την ποιότητα του προϊόντος που αποδεικνύει τον ταυτόχρονο σεβασμό προς την φύση αλλά και τον καταναλωτή.Συγχαρητήρια για την εργατικότητα τους και για την εκπαίδευση που οι γονείς δίνουν με αυτόν τον τρόπο στα παιδιά τους διδάσκοντας τους πόσο σημαντική είναι η καλή σχέση μας με την φύση και πως αυτή μας “αμείβει” όταν εμείς την καλλιεργούμε με σεβασμό χωρίς χρήση λιπασμάτων τοξικών που την φαρμακώνουν.Συγχαρητήρια για την προβολή του τόπου μας σε κάτι θετικό.Όμως πρέπει να αποτελεί αυτή η διάκριση τους και αφορμή για προβληματισμό.Η οικογένεια Καλαμποκά κάνει αυτό που επί χρόνια έκαναν σε αυτό το ευλογημένο τόπο οι αγροτικές οικογένειες.Μέχρι που ήρθαν αυτές οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και έπαψαν οι Έλληνες να στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.Αφού κάθε χρόνο άνοιγαν την “βρύση” και το ευρουλάκι έρρεε χωρίς κόπο και μόχθο.Χωρίς ιδρώτα,χωρίς προσπάθεια.Και δυστυχώς αυτό το ευρουλάκι που μόνο ευρουλάκι δεν ήταν δεν αξιοποιήθηκε ποτέ,παρά σπάνια για βελτίωση της καλλιέργειας αλλά γινότανε αγροτικά αυτοκίνητα τελεύταίας τεχνολογίας που αγοράζονταν κάθε χρόνο σαν μοντελάκια νέας σεζόν για επίδειξη στους φίλους καθώς και σπίτια που όμως τυχαία έμοιαζαν ως βιλίτσες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here