Home Άρθρα Αγιασμός με αγωνιστικό μήνυμα στα σχολεία

Αγιασμός με αγωνιστικό μήνυμα στα σχολεία

1174
0

Πραγματοποιήθηκε εχθές, όπως και κάθε χρόνο, ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία. Μόνο που εφέτος, στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, με απόφαση της Ομοσπονδίας των καθηγητών, αμέσως μετά τον αγιασμό πήραν το μικρόφωνο καθηγητές και ενημέρωσαν τους μαθητές τους και όσους γονείς παρευρίσκονταν, σχετικά με τις επικείμενες κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ. Ζήτησαν από τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, να σταθούν στο πλάι τους, για να… «σπάσουμε όλοι μαζί την κυριαρχία της μοιρολατρίας και της μιζέριας», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν. Κατόπιν μοίρασαν σε όλα τα παιδιά επιστολές της ΟΛΜΕ προς τους γονείς και προς τους μαθητές.

Τα πιο πολλά σχολεία της χώρας βρέθηκαν φέτος με το προσωπικό τους μειωμένο κατά το ένα τρίτο (ή και παραπάνω), κυρίως τα σχολεία που για να λειτουργήσουν χρειάζονταν πολλούς αναπληρωτές. Επίσης τα ΕΠΑΣ έσβησαν εντελώς από τον χάρτη των σχολείων και τα πιο πολλά ΕΠΑΛ έχασαν τις πιο δημοφιλείς ειδικότητές τους. Έτσι, και για πολλούς ακόμη λόγους, η φετινή σχολική χρονιά προβλέπεται να είναι από τις πιο δύσκολες.

Στο Πλωμάρι τα πράγματα – για αρχή – φαίνονται σχετικά καλά…
Και αυτό γιατί δόθηκε ακούραστη μάχη από τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων, καθώς και γιατί ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από τους συνδικαλιστές καθηγητές, ώστε να μην επαναληφθούν τα απερίγραπτα περσινά χάλια που είδαμε και στα τρία σχολεία της περιοχής μας .

Όμως αυτό δεν είναι αιτία εφησυχασμού για κανέναν, μιας και είναι πια σαφές σε όλους,
πρώτον: ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να χαλαρώνουμε και να μένουμε απαθείς δέκτες των καταστάσεων, χρειάζεται διαρκής αγώνας για το κάθε τι (αλλιώς μπορούν να χαθούν όλα στη στιγμή ),
και δεύτερον: ότι ο οποιοσδήποτε αγώνας πρέπει να είναι κοινός, γιατί η χιονοστιβάδα της πιο βάρβαρης πολιτικής που μας έχουν επιβάλει Κυβέρνηση και Τρόικα , θα παρασύρει τους πάντες και τα πάντα αν δεν της βάλουμε φρένο όλοι μαζί.

Παρά λοιπόν τις άγριες περικοπές στους μισθούς τους και με μόνιμη πια την απειλή μιας ενδεχόμενης απόλυσης, οι περισσότεροι καθηγητές του Πλωμαρίου, όπως μας ενημέρωσαν, θα συμμετάσχουν στην απεργία , -όσες μέρες κρίνει ο καθένας ότι αντέχει- , οπλισμένοι με το μόνο όπλο που τους έχει απομείνει: την Αξιοπρέπεια.
Ας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα τους, που είναι αγώνας ολόκληρου του λαού.

Όλγα Καούκη

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here