Home Ενημερώσεις Συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου με το συγκρότημα της Γιώτας...

Συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου με το συγκρότημα της Γιώτας & του Γιάννη από το Πλωμάρι

582
12

Την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά το συγκρότημα που απαρτίζεται από δικούς μας ανθρώπους, είχαν όσοι βρέθηκαν έξω και μέσα στο κτήριο της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου. Οι καλλιτέχνες Γιώτα Μιχαλέλη και Γιάννης Ζαδέλλης, μαζί με τους μουσικούς που απαρτίζουν την ορχήστρα, κάλυψαν μουσικά την τρίτη βραδιά της διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου, κρατώντας συντροφιά στο πλήθος που συμπαραστέκεται στους 21 εργαζομένους.

Δείτε το σχετικό βίντεο που τράβηξε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Φωτογραφία από www.era-aegean.gr

Facebook comments:

12 COMMENTS

  1. «Από τα κάτω» οργάνωση τώρα του αγώνα κατά της κοινοβουλευτικής Χούντας και των ποικιλόχρωμων υποστηλωμάτων της!

    Για άλλη μια φορά η κοινοβουλευτικη Χούντα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Μετά τις επιστρατεύσεις εργαζομένων (μετρό, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί), τα δημόσια βασανιστήρια 20χρονων, την κρατική καταστολή στη Χαλκιδική κ.λπ., προχωρά σε μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την ολομέλεια της Βουλής να αποτελεί πλέον διακοσμητικό στοιχείο της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» αφού παραλείπεται κατά το δοκούν. Η χρήση του στρατού εσωτερικής κατοχής των ΜΑΤ για να ρίξει τους πομπούς της ΕΡΤ ώστε να σταματήσει άμεσα η μετάδοση του σταθμού φανερώνει την αυταρχικότητα της κυβέρνησης που δεν έχει τελειωμό. Μέσω αυτής της ΠΝΠ «αποφασίζει και διατάσσει» τη συγχώνευση και κατάργηση δημόσιων φορέων και οργανισμών. Η διάλυση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που αποτελεί γεγονός χωρίς ευρωπαϊκό προηγούμενο, εκστομίστηκε από τον θρασύτατο κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος θυμήθηκε το τεράστιο κόστος της ΕΡΤ (λες και το πελατειακό τους κράτος δεν έχει άμεση ευθύνη σε αυτό!), κατασυκοφαντώντας τους εργαζόμενους ως υπεραμειβόμενους, τη στιγμή που μία ελίτ μεγαλοδημοσιογράφων λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος!

    Είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που τα τελευταία 3 χρόνια παπαγαλίζουν ασύστολα από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ την προπαγάνδα της ντόπιας και της υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε). Είναι οι ίδιοι που ασύστολα «έκοβαν» από την αρχή της κρίσης κάθε φωνή που τολμούσε να θέσει θέμα εξόδου μας από την ΕΕ. Είναι αυτοί που προωθούσαν το «μονόδρομο» της λιτότητας, των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων και τώρα ξαφνικά «επαναστάτησαν» επειδή απειλήθηκε το τηλεοπτικό τους παράθυρο. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην αγανάκτηση των ανεπίσημων φερέφωνων της κοινοβουλευτικής χούντας!

    Παράλληλα, οι κυβερνητικοί εταίροι της αυταρχικής ΝΔ, οι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έχουν σχεδόν σιωπήσει, στηρίζοντας ουσιαστικά τις κυβερνητικές αποφάσεις. Η αποκάλυψη των «αριστερών» της δεκάρας είναι έκδηλη, καθώς η όποια διαφορά τους από τη ΝΔ βρίσκεται πλέον μόνο στο όνομα.

    Στο ίδιο μέρος του οδοφράγματος βρίσκεται και η συνδικαλιστική αλητεία της ΕΣΗΕΑ. Χτες το βράδυ, ενώ τα γεγονότα της ΠΝΠ ήταν ήδη γνωστά, καλούσε αόριστα τους «εργαζόμενους όλης της χώρας να συμπαρασταθούν», για να φτάσει τα μεσάνυχτα να κηρύσσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες κάτω από την πίεση του συγκεντρωμένου κόσμου ώστε να μην εκτεθεί περαιτέρω. Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οργάνωνε απεργιακές κινητοποιήσεις μόνο στην ΕΡΤ που ουσιαστικά υπονόμευαν τη κρατική έναντι της ιδιωτικής τηλεόρασης για να φθάσει η κοινοβουλευτική χούντα στη σημερινή της χουντική απόφαση! Την ίδια άλλωστε στάση τήρησε η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ (Τρίμης-Λίτσης κ.λπ.) όταν με τις συνεχείς απεργίες που εξαπέλυαν κατά της Ελευθεροτυπίας δήθεν για τη προστασία των εργαζομένων οδήγησαν στο κλείσιμο της εφημερίδας και την απώλεια 800 θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα ετοίμαζαν την εφημερίδα-μαϊμού των Συντακτών που υπονομεύει την σημερινή επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας. Καμία εμπιστοσύνη στους ηγέτες-συνδικαλιστές, που όπως έχει επιβεβαιώσει η πρόσφατη εμπειρία είναι αξιόμαχοι μόνο στα λόγια και αποφασιστικά στήριξαν με τις πράξεις και παραλήψεις τους τη σημερινή καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων στα χέρια της ντόπιας και της υπερεθνικής ελίτ!

    Η κοινοβουλευτική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την Βουλή, η οποία αγνοείται επιδεικτικά, συμβάλλοντας στην απονομιμοποίησή της, καλώντας ταυτόχρονα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο με αίτημα την ανατροπή της κοινοβουλευτικής Χούντας και την άμεση προκήρυξη εκλογών στις οποίες πρέπει να δώσει η αριστερά αυτή δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την έξοδο από την ΕΕ.

    Αν δεν το κάνει θα έχει τη τύχη των δεινοσαύρων. Ο λαός δεν ξεχνά και όπως καταπόντισε τους πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ κλπ. αύριο θα καταποντίσει και την αριστερά αυτή αν δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

    Επειδή ξέρουμε ότι με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία ούτε την υστάτη αυτή στιγμή θα σταθεί η αριστερά στο ύψος των περιστάσεων, o μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση «από τα κάτω» απεργιακών επιτροπών. Αυτές οι επιτροπές θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με κλάδους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με στόχο τη Γενική Απεργία Διαρκείας, ώστε να παραλύσει η χώρα, μέχρι να ανακαλεστούν οι απαράδεκτες ΠΝΠ και να παραμείνει η ΕΡΤ δημόσια.

    Εμπρός για το χτίσιμο ενός
    Λαϊκού Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης
    που θα θέσει τα άμεσα αιτήματα για:

    Μονομερή έξοδο από ΕΕ | Ακύρωση των μνημονίων | Διαγραφή του Χρέους

    Για την Αυτοδυναμη Οικονομία και έναν νέο διεθνισμό που στηρίζεται στην αλληλεγγύη, έξω από την Νεοφιλελεύθερη Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση

    Πρωτοβουλία Λαϊκού Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕ.Κ.Ε.Α.) http://www.mekea.org

  2. Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ – Καμία απόλυση εργαζομένου
    Δημοσιεύτηκε: 11 Ιουνίου 2013
    Aναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία”Ροσινάντε” |

    Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό να κλείνει αυτοβούλως δημόσιους οργανισμούς υπό την δικαιοδοσία του, ο Σίμος Κεδίκογλου, κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην trash τηλεοπτική περσόνα, ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

    Η απόφαση αυτή, στέλνει στην ανεργία πάνω από 2600 εργαζομένους, σε μια εποχή που τα ποσοστά της ανεργίας έχουν ξεπεράσει και την πλέον απαισιόδοξη πρόβλεψη.
    Μέσα σε ένα παραλήρημα ψεύδους και πολιτικής αλητείας, ο εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης, κατηγόρησε τους εργαζόμενους για όλα τα δεινά της δημόσιας τηλεόρασης, ο ανώτερος μισθός των οποίων είναι τα 1200 ευρώ για 25 χρόνια δουλειά, μην κάνοντας καμία νύξη για τους μισθούς των «στελεχών», οι απολαβές 25 εκ των οποίων ισοδυναμούν με 300 πραγματικών εργαζομένων.

    Ολα αυτά, λίγο καιρό μετά τη συρρίκνωση και του εργατικού δυναμικού και του μισθού των εργαζομένωνμ αλλά επίσης και λίγο μετά την… ποιοτική αναβάθμιση που έγινε με την πρόσληψη ως διευθυντή του Αιμίλιου Λιάτσου.

    Είναι φανερό, πως η ακροδεξιά τρικομματική κυβέρνηση θέλει να τσακίσει κάθε τι δημόσιο, κάθε τι που απαντάει (έστω και λίγο) στις ανάγκες των πολιτών, όπως για παράδειγμα τους δημόσιους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θέλει να αφήσει την ενημέρωση αποκλειστικά υπόθεση των μαφιόζων του Κεφαλαίου που διαχειρίονταιθ τα ιδιωτικά κανάλια. Παράλληλα, θέλει να δώσει μια πρώτη νικηφόρα μάχη στον πόλεμο για την απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

    Να μην την αφήσουμε!

    Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητη αυτή την πολεμική πράξη. Όσο δεν απαντάμε, σειρά θα πάρουν η υγεία, η παιδεία, το νερό, οι συγκοινωνίες.
    Ο κοινωνικός αυτοματισμός, να μη βρει πρόσφορο έδαφος αυτή τη φορά.
    Να βάλουμε φρένο στον κυβερνητικό τσαμπουκά και να ξεκινήσουμε την εργατική αντεπίθεση.

    Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Καλεί την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να δείξουν επιτέλους λίγο αξιοπρέπεια, κηρύσσοντας απεργία διαρκείας σε όλα τα Μέσα, την οποία θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ενώσεις του Τύπου.
    Καλούμε όλη την εργατική τάξη που έχει βιώσει στο πετσί της τη βία του άδικου συστήματος, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΕΡΤ – ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
    ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ
    ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

  3. Αντίσταση.Να τους σπάσουμε τον τσαμπουκά!
    (κάτι πολιτευτάδες της συμφοράς ,ψευτοδημοκράτες που μας ζητάγανε και ψήφο που κρυφτήκανε?)

  4. Ξετυλίγεται η απέραντη υποκρισία των Συντεχνιών του Κρατισμού, που ανακάλυψαν πολύ όψιμα, πως με το κλείσιμο της ΕΡΤ στην Θράκη και τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, θα ακούγονται μόνον τα τουρκικά κανάλια – Τόσα χρόνια που τα γράφαμε, τι έκαναν;Βιώνουμε πάλι αυτές τις ημέρες, μια απέραντη υποκρισία εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως που καταγγέλλουν την Κυβέρνηση για την θαρραλέα απόφασή της να βάλει τέλος στην σπατάλη και την ρεμούλα της Κρατικής Τηλεόρασης.

    Κοντά στα αντιπολιτευτικά κόμματα προστέθηκαν και διάφοροι φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία, που με ανακοινώσεις τους διαμαρτύρονται για το λουκέτο της ΕΡΤ, που όμως δεν είναι λουκέτο, αφού σύντομα η Δημόσια Τηλεόραση θα ξαναλειτουργήσει σε νέα βάση.

    Ρωτούμε όμως τους Συλλόγους που έσπευσαν να εκδώσουν καταδικαστικά ψηφίσματα:

    Αλήθεια θέλατε να συνεχισθεί το “φαγοπότι” με τα λεφτά που πληρώνουμε με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ (ακόμα και τα… νεκροταφεία)

    Αλήθεια, εσείς του ιδιωτικού τομέα είσθε υπέρ του σπάταλου και αντιπαραγωγικού Κρατισμού που διέλυσε την χώρα;

    Και δεν θέλετε τίποτε να αλλάξει;

    Να παραμείνει δηλαδή το καθεστώς αδιαφάνειας των Κρατικών Καναλιών που απασχολούν 3.000 άτομα και βρίσκονται στον πάτο της τηλεθέασης, όταν τα ιδιωτικά κανάλια είναι πρώτα (βλέπε MEGA) με μόλις το ένα δέκατο του προσωπικού;

    Αλλά η υποκρισία που ξετυλίγεται δεν έχει σταματημό.

    Μας είπαν λοιπόν, πως με το “κλείσιμο” της ΕΡΤ, τις συχνότητας θα καταλάβουν οι Τούρκοι στην Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

    Τώρα τους έπιασε ο πόνος για την Θράκη και τα νησιά;

    Όταν η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματά της έγραφε ότι στην ορεινή Ροδόπη δεν πιάνουν την ΕΡΤ και πως το Προξενείο μοίρασε δορυφορικά πιάτα για να παρακολουθούν οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί την “Μητέρα Τουρκία”, που ήταν οι Αρχηγοί των Κομμάτων να ζητήσουν την κάλυψη του κενού;

    Που ήταν οι απεργούντες σήμερα δημοσιογράφοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να καταγγείλουν την αδιαφορία της ΕΡΤ Α.Ε.;

    Τώρα τα μέλη της “συντεχνίας” που χάνει το “βυζί”, και τα “προνόμια” τώρα φλυαρούν και καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα.

    Σκανδαλώδεις ήταν οι αμοιβές του προσωπικού της Κρατικής Τηλεόρασης.

    Όπως βεβαίως και των χρυσοκάνθαρων δημοσιογράφων της.

    Μόνο που το πάρτι τελείωσε.

    Και αυτό πιστώνεται στα υπέρ του Αντώνη Σαμαρά από τον απλό λαό που επικροτεί τις κινήσεις τους.

    “Καλά τους κάνει” έλεγε προχθές στο καφενείο ένας συνταξιούχος.

    “Κόβω το ψωμί από τα παιδιά μου, για να πληρώνω το “χαράτσι” της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ”.

    Ο νέος Οργανισμός της Δημόσιας Τηλεόρασης θα λειτουργήσει με το 1/3 του προσωπικού, δηλ. με 1.000 – 1.200 άτομα.

    Τα κομματικά ρουσφέτια τελειώνουν και οι προσλήψεις των ικανών, θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

    Η Νέα Δημόσια Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ θα λέγεται) θα έχει έσοδα μόνο από τις διαφημίσεις και πιθανόν ένα μικρό ανταποδοτικό τέλος, αν αυτό η κοινοτική νομοθεσία το επιτρέπει.

    Τελειώνει λοιπόν ένα αμαρτωλό και στραβό οικοδόμημα, με στραβά θεμέλια, που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση, να διορθωθεί εν λειτουργία.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ δεν μπορεί να συμπράξει άλλο στην Δημαγωγία.

    Γιατί οι διαρρηγνύοντες τα ιμάτιά τους σήμερα για δήθεν πολυφωνία και Δημοκρατία, ουδέποτε νοιάσθηκαν για τα Μ.Μ.Ε. της επαρχίας.

    Ας μην το ξεχνούμε κι αυτό.

    Σταύρος Κονδύλης

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

  5. Περιμένω να δω πόσο ακόμη θα κρατήσει η υποκρισία.

    Πόσα ακόμη κροκοδείλια δάκρυα θα χυθούν.br />
    Πόσοι ακόμη δημαγωγοί με χοντρά πορτοφόλια – μεγαλοδικηγόροι, αρειμάνιοι συνδικαλιστάδες του Δημοσίου, πρώην νυν και επόμενοι βουλευτές, με παχυλές συντάξεις για τις οποίες ουδέποτε εργάστηκαν – θα παρελάσουν από το ραδιομέγαρο για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων.

    Πόσοι ακόμη συνάδελφοι δημοσιογράφοι, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι του ιδιωτικού τομέα, που οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν έκλεισαν και κρατούν με τα δόντια, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς ίντερνετ (βλέπε Flash) συχνότητες και παραπαίουσες εφημερίδες, θα συνεχίσουν να ανοίγουν τα μικρόφωνά τους στους ζάπλουτους ψυχοπονιάρηδες, που μυρίστηκαν (ψηφοθηρικό) ψητό.

    Πόσοι ακόμη πεινασμένοι θα χιλιοευχαριστήσουν τους χορτάτους που τους έκαναν τη χάρη να ρίξουν το (χορτάτο)βλέμμα τους πάνω τους, να τους χτυπήσουν με συμπόνια την πλάτη, να τους πουν δυο-τρεις κουβέντες συμπαράστασης, πριν φύγουν για τα γνωστά τους στέκια.

    Το βράδυ που «έπεσε» το σήμα της ΕΡΤ, το βράδυ που είδα το «μαύρο» στην οθόνη μου, ένιωσα κι’ εγώ ένα κενό.

    Ασυναίσθητα έπιασα το τηλεκοντρόλ, να βεβαιωθώ πως δεν υπήρχε γενική βλάβη.

    Μετά έκανα ένα γύρο στις τηλεοράσεις του σπιτιού – από το γραφείο στο σαλόνι και στην κρεβατοκάμαρα, αλλά το μαύρο ήταν πάντα εκεί.

    Τηλεφώνησα σε φίλους, σε συναδέλφους.

    Δεν έκανα λάθος: Η ΕΡΤ είχε πάψει να εκπέμπει, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί.

    Αιφνιδιαστικό; Αψυχολόγητο; Αδόκιμο και ασυνήθιστο, καθώς η ενημέρωση δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν, αλλά ένα μέγεθος κρίσιμο για τη Δημοκρατία;

    Πιθανόν!

    Ήταν κι’ αυτό «μαύρο» στην ενημέρωση

    Ποιος, όμως, δεν θυμάται την 19η Φεβρουαρίου, τότε που την Ελλάδα επισκεπτόταν ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ, για να στηρίξει τη χώρα μας σε όλα τα θέματα, από τις επενδύσεις ως την ΑΟΖ, με την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να έχουν κηρύξει απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα;

    Ποιος δεν θυμάται εκείνη την χωρίς ήχο εικόνα του ξένου επισήμου να περπατά ξανά και ξανά στο κόκκινο χαλί, μέσα στην απόλυτη σιωπή;

    «Μαύρο» στην ενημέρωση δεν ήταν κι’ αυτό;

    Πολύ περισσότερο που αυτά δεν είχαν ξανασυμβεί στο παρελθόν. Πάντα σε έκτακτα γεγονότα οι απεργίες αναστέλλονταν και πάντα σε περίπτωση επίσκεψης ξένου ηγέτη, η απεργία στα μέσα ενημέρωσης μεταφερόταν σε άλλη ημέρα.

    Ναι, αλλά μήπως το κλείσιμο της ΕΡΤ θα μπορούσε να γίνει σε άλλη χρονική στιγμή, ώστε να μην συνδυαστεί επικοινωνιακά με την έλευση της τρόικας και διάφορες μνημονιακές υποχρεώσεις;

    Και βέβαια!

    Η ΕΡΤ βρίσκεται συνεχώς υπό καθεστώς απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Με αποκορύφωμα τις ένδεκα συνεχόμενες εβδομάδες κατά τις οποίες το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ αναστελλόταν κάθε σαββατοκύριακο κι’ από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι αγκομαχούσαν για να τους… ξαναθυμηθούν οι τηλεθεατές.

    Το διήμερο 2-3 Μαρτίου, ήταν η τελευταία φορά που εξέπεμψε η ΕΡΤ σαββατοκυριακάτικο ενημερωτικό πρόγραμμα.

    Οι «απεργίες του σαββατοκύριακου» (για να θυμηθούμε τις «θερινές ασθένειες» της Ολυμπιακής) ξεκίνησαν στις 9 Μαρτίου και τελείωσαν στις 25 Μαΐου.

    Και γιατί, παρακαλώ; Όχι μόνο για την καταβολή των υπερωριών, αλλά και επειδή το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητούσε «την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των ψευδεπίγραφων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τη μετατροπή τους σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και την αποκατάσταση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με το καθεστώς αυτό. Επιπλέον, ζητεί την αποκατάσταση όλων όσοι αδικήθηκαν διαχρονικά και οι οποίοι διατηρούν αναφαίρετο το δικαίωμά τους για εργασία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση»!

    Τι σημαίνει «αποκατάσταση όλων όσοι αδικήθηκαν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ», αλλά παρ’ όλα αυτά «ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ»;

    Απίθανα πράγματα!

    Έπρεπε τότε, στη δέκατη εβδομάδα απεργίας, να αναλάβει δράση η κυβέρνηση, δηλώνοντας στον ελληνικό λαό πως αυτό δεν πάει άλλο, δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει την ώρα που κάποιοι διαλύουν την ΕΡΤ;

    Έπρεπε και κακώς δεν έγινε τότε.

    Οι τροχονόμοι των απεργιών

    Η ουσία, όμως, παραμένει:

    Οι ίδιοι που στα χέρια τους έκλεισαν περί τα δέκα μέσα ενημέρωσης, έβαλαν τη σφραγίδα τους στο προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και τώρα τρέχουν στο ραδιομέγαρο ως θλιμμένοι συγγενείς.

    Οι πλειοψηφίες στα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που με την αδιαλλαξία και την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο συνδικαλιστικό τους καθήκον με ευελιξία και αποτελεσματικότητα, έγιναν οι τροχονόμοι των τυφλών απεργιών, με τους εργαζόμενους να χάνουν συνεχώς μεροκάματα και οδηγώντας σε λουκέτα, που άφησαν τους εργαζόμενους όχι μόνο χωρίς καμία δουλειά – στην ΕΣΗΕΑ κοντεύει η λίστα των ανέργων να είναι μεγαλύτερη από αυτή των εργαζομένων – αλλά και χωρίς ασφάλιση για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

    Στα δύο χρόνια των «βιδωμένων» στις καρέκλες τους συνδικαλιστών μας έκλεισαν ο Flash, ο Alter, ο Ξένιος, η Ελευθεροτυπία, ο Αδέσμευτος Τύπος, η Αυριανή, ο Φίλαθλος, η Εξέδρα – και τώρα η ΕΡΤ.

    Η απεργία, που υπήρξε πάντοτε το έσχατο όπλο του συνδικαλισμού, έγινε η εύκολη λύση, το καθημερινό τους ψωμοτύρι.

    Μα, θα πείτε, δεν υπήρχαν προβλήματα; Φυσικά. Αλλά ο συνδικαλισμός δεν χτυπά συνεχώς τη γροθιά στο μαχαίρι.

    Τι απ’ όλα ισχύει, κ. Τσίπρα;

    Και επιτέλους, ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν (με τους άλλους δεν ασχολούμαι διότι δεν διαθέτουν την παραμικρή επαφή με τον χώρο) πρέπει να μας πει τι τελικά ισχύει.

    Ήταν η ΕΡΤ ένα «κομματικό φέουδο εγκαθέτων», όπου ασκείτο λογοκρισία και επικρατούσε ο φόβος και ο τρόμος (τόσος μεγάλος που στις 24 Απριλίου έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να… καταγγείλουν τα πάθη της ενημέρωσης, με την παρουσία του συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου, που ανήκει στην «επιστημονική ομάδα» η οποία συμβουλεύει τον κ. Τσίπρα, και των προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ) ή όχι;

    Κατήγγειλαν εκείνη την ημέρα «πολυάριθμα περιστατικά λογοκρισίας και απαξίωσης του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης μέσα από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» ή όχι;

    Έκαναν ολόκληρη φασαρία κατά της «μερικής ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ», επειδή εντάχθηκαν κτίρια της εταιρίας στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ;

    Είναι δική τους δουλειά να ασχοληθούν πώς το Δημόσιο θα διαθέσει τα κτίριά του;

    Ήταν ή όχι η ΕΡΤ «εργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης», μια «ΥΕΝΕΔ παλαιάς κοπής», όπως είχε πει ο κ. Τσίπρας στις 18 Μαΐου, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης;

    Τότε προς τι οι πλερέζες γι’ αυτό το προπαγανδιστικό εργαλείο;

    Υποσχέθηκε ή όχι αναβάθμιση της ΕΡΤ και μετατροπή της σε Ανεξάρτητη Αρχή, ώστε να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο και το αξιοκρατικό της δομής και της διοίκησής της;

    Τότε γιατί δεν αφήνει να συμβεί αυτό και θέλει να συνεχιστεί η κατάσταση που ο ίδιος κατήγγελλε;

    Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, στις 29 Μαΐου, κατήγγειλε ή όχι ο κ. Τσίπρας, «καθεστώς ασφυξίας στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία στα ΜΜΕ, καθεστώς ασφυξίας στη δημόσια τηλεόραση», μιλώντας για «παπαγάλους των ΜΜΕ» και διακηρύσσοντας ότι επιστρέφει στον «παραδοσιακό τρόπο (επικοινωνίας), με «απευθείας και αδιαμεσολάβητη επαφή με το λαό»;

    Δηλαδή, οι δημοσιογράφοι είναι κατά τη γνώμη του όλοι εξωνημένοι και εκβιαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους ανίκανες να επιβάλουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία!

    Οπότε, γιατί τον πήρε ο πόνος για όλους αυτούς που δεν σηκώνουν το κεφάλι και δεν ανταποκρίνονται (όπως ο κ. Τσίπρας λέει) στην ιερή αποστολή τους;

    Στις 27 και τις 28 Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οργάνωσε κομματική εκδήλωση για τα ΜΜΕ, υπό τον γενικό τίτλο «Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση» από όπου παρήλασαν οι πάντες, από τους προέδρους της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ ως τη Ναόμι Κλάιν;

    Εκεί, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος, συντονιστής του τομέα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας είπε ότι «η τηλεόραση αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρόβλημα της Δημοκρατίας», επειδή «εκφράζει την αντίθεση μεταξύ αφενός της ελευθερίας του Τύπου, των ιδεών, της πληροφόρησης και αφετέρου του ελέγχου, της χειραγώγησης, της στρέβλωσης αυτής της ελευθερίας από τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα»;

    Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, στην ίδια εκδήλωση, δεν είπε πως «οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ»;

    Και πως «το μιντιακό σύστημα είναι η πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ»;

    Εκεί δεν μίλησε για «golden boys και golden girls τηλεαστέρων και μια μεγάλη πλειοψηφία προλεταρίων δημοσιογράφων, οι οποίοι όμως γίνονται η ανθρώπινη ασπίδα των αφεντικών τους»;

    Και δεν μας διαβεβαίωσε ότι θα καταργήσει το «σάπιο σύστημα» και πως θα βάλει «κανόνες δεοντολογίας», διότι «υπάρχουν τρόποι, ώστε αυτό να το πετύχουμε με κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο»;

    Και πώς δεν βρέθηκε κανένας από τους συνδικαλιστάδες μας να του θυμίσει πως οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν μπαίνουν από τις κυβερνήσεις, αλλά από τις δημοσιογραφικές ενώσεις που διαθέτουν πειθαρχικά και εποπτικά συμβούλια;

    Να του θυμίσουν, δηλαδή πως εδώ δεν είναι Βενεζουέλα και πάντως ο ίδιος δεν είναι ο συχωρεμένος ο Τσάβες;

    Αντίθετα, οι μαέστροι των απεργιών, ενθουσιάστηκαν με το (επικίνδυνο) ενδεχόμενο «ριζοσπαστικών ανατροπών» στην ενημέρωση!

    Υ.Γ.1 Χθες βράδυ, στο ΖΟΟΜ, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ για να μας θυμίσει ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς, η ΕΡΤ απεργούσε επί 42 μέρες!

    Αυτό μας θύμισε την αποκάλυψη του «Έθνους» (12 Ιανουαρίου 2012), όταν προέκυψε πως στην ΕΡΤ και απεργούσαν και… πληρώνονταν!

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε τρεις διαφορετικές ημέρες απεργίας, αν και είχαν απεργήσει 3.493 άτομα, δεν πληρώθηκαν μόνο το 7,16%, το 8,9% και το 2,2% αντίστοιχα. Πώς; Μα επειδή είτε ήσαν «δικαιολογημένα απόντες», είτε είχαν ενταχθεί όλοι στο… προσωπικό ασφαλείας, καθώς σε ορισμένες μονάδες σε «προσωπικό ασφαλείας» είχε αναγορευτεί το σύνολο της βάρδιας!

    Υ.Γ.2 Με όλα αυτά μπήκα στον πειρασμό να θυμηθώ πως την τελευταία φορά που είδα τόσο πολύ κόσμο έξω από το ραδιομέγαρο ήταν όταν η Ελλάδα πήρε το βραβείο της Γιουροβίζιον, οπότε (Μάιος 2005) είχε οργανωθεί μεγαλοπρεπής υποδοχή στην Έλενα Παπαρίζου.

    Εκείνη την ημέρα είχε την ατυχία να πεθάνει ο Χαρίλαος Φλωράκης.

    Οπότε, έπαιξε δεύτερο θέμα (και αν) μετά τη Γιουροβίζιον!

    Τα ίδια είχαν πάθει και οι Χρήστος Ζερεφός και Αλκιβιάδης Μπάης τον Μάιο του 2008, όταν ως μέλη της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, κέρδισαν το Νομπέλ Ειρήνης .
    Την πάτησαν, όμως, διότι ακριβώς τότε η Καλομοίρα είχε κερδίσει την τρίτη θέση στη Γιουροβίζιον…http://www.elzoni.gr/html/ent/412/ent.35412.asp

  6. Της Σοφίας Βούλτεψη κείμενο έβαλες ρε μπαγάσα?
    Βάλε δημόσιο ραδιόφωνο, να ακούσεις Άξιον Εστί να ξεστραβωθείς!

  7. Αγαπητέ “χάνομαι γιατί ρεμβάζω”,
    φαίνεται ότι τώρα όλοι εσείς οι όψιμοι υποστηρικτές της ΕΡΤ που πριν την βρίζατε σαν “ΥΕΝΕΔ”, έχετε ανεβάσει την ακροαματικότητα-θεαματικότητα σε σταλινικά ποσοστά του 99%, όσο για το ξεστράβωμα ένα σου λέω ,όταν εσύ έβλεπες σαπουνόπερες βραζιλιάνικες και τούρκικες, κάποιοι με ανιδιοτέλεια και προσωπική προσφορά υπηρετούσαν τον πολιτισμό στον τόπο τους. Επειδή από την φρασεολογία σου πηγάζει ότι πέραν από το “τα δυό σου χέρια πιάσανε βεργούλες και με δείρανε….¨” δεν ακούς τίποτα άλλο σου κοινοποιώ ένα σύνδεσμο για να ακούσεις να μορφωθείς, όσο για το “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” και τον ποιητή δημιουργό του, να μη σου θυμίσω τι γράφατε και του σέρνατε μερικοί αριστεροψευτοκουλτουριάρηδες, πριν κάμποσα χρόνια.
    https://www.youtube.com/watch?v=MmDEuIG0NK0

  8. Δεν είμαι υποστηρικτής της ΕΡΤ είμαι ενάντια στη χούντα που μας κυβερνά και υποστηρκτής 2500 εργαζομένων που απολύονται με μια υπογραφή ενός παπάρα υπουργού, που δεν πάει να πιάσει τους εκκατομυριούχους που φοροδιαφεύγουν,αλλά τσακίζει τον εργαζόμενο λαό.
    Ανοιξε το ραδιόφωνο να πάρεις γραμή,μιλάει ο Σαμαράς.(κακό χρόνο να έχει!)
    (μάλλον εσύ εισαι ψευτοκουλτουριάρης αφού απαξιώνεις το συγκεκριμένο τραγούδι.)

  9. Oι φασίστες κόπτονται για την δημοκρατία,ενώ την ίδια ώρα την καταργούν με πράξεις νομοθετικές και με καταστροφές καταδρομικές των πομπών της δημόσιας τηλεόρασης.Ο κοινωνικός αυτοματισμός η κανιβαλισμός τον οποίο τρέφει η κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι στις χουντικές-ναζιστικές δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής θα γυρίσει μπούμερανγκ στα μούτρα τους.Η ΕΡΤ δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι και τα κτίρια είναι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί,είναι η τηλεόραση της διασποράς,είναι ο παραγώμενος πολιτισμός,το κέντρο ελληνικού κινηματογράφου,η εκπαιδευτική τηλεόραση,είναι το ψηφιακό αρχείο της ερτ,τα μουσικά σύνολα.Αυτα όλα έσβησαν και αν μείνουν σβηστά θα ζούμε στο σκοτάδι και στό έλεος μιας εκφασισμένης μειοψηφίας που το μόνο που θέλει είναι να συντηρήσει το σάπιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο στην εξουσία.

  10. Μια ενδιαφέρουσα είδηση που ψάρεψα στο Athens Indymedia
    ” Στις 3 Σεπτέμβρη δικάζονται ο πρώην πρύτανης Κ.Μουτζουρης γιατί επέτρεψε τη λειτουργία του Athens Indymedia στο χώρο του Πολυτεχνείου και ο Σάββας Μιχαήλ για αντιφασιστική προκήρυξη του ΕΕΚ

    Σε δίκη ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου και ο γραμματέας του EEK Σάββας Mιχαήλ ύστερα από μήνυση της φασιστικής Xρυσής Aυγής!

    O πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Kωνσταντίνος Mουτζούρης και ο Σάββας Mιχαήλ, γ. γραμματέας του EEK, πρόκειται να δικαστούν την Tρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ύστερα από μήνυση της φασιστικής Xρυσής Aυγής. Mηνυτές ο γνωστός Hλίας Παναγιώταρος και η μη εξαιρετέα Θέμις Σκορδέλη και μέλη της λεγόμενης επιτροπής κατοίκων Αγ.Παντελεήμονα.

    Aρχικά, η μήνυση για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης», είχε υποβληθεί σε δεκάδες πρόσωπα του χώρου της αριστεράς από το ΚΚΕ και τον Σύριζα μέχρι την Ανταρσύα και το ΕΕΚ. Tελικά, ύστερα από καταθέσεις μαρτύρων ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Aθήνας έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη οι προαναφερθέντες δύο.

    O πρώτος, ο κ. Mουτζούρης, γιατί ως πρύτανης, επέτρεψε τη λειτουργία του γνωστού εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia.

    O Σάββας Mιχαήλ κατηγορείται γιατί σε κείμενο – προκήρυξη του EEK (που δημοσιεύτηκε στη Nέα Προοπτική την άνοιξη του 2009), καταγγέλει τη Xρυσή Aυγή ως ναζιστική οργάνωση, που οργανώνει επιθέσεις σε μετανάστες…

    Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι η βιομηχανία μηνύσεων της ναζιστικής Xρυσής Aυγής. Tο πρόβλημα είναι η αστυνομία που παρέλαβε την μήνυση και άρχισε τις ανακρίσεις κατά δεκάδων γνωστών προσώπων της αριστεράς. Kαι βεβαίως ο εισαγγελέας που επέλεξε και παραπέμπει σε δίκη τον πρώην πρύτανη και τον γραμματέα του EEK. Για άλλη μια φορά οι κρατικές υπηρεσίες συστοιχίζονται με τη φασιστική αντισημιτική οργάνωση σε ένα άθλιο «ενιαίο μέτωπο» κρατικών υπηρεσιών και παρακρατικών συμμοριών.

    H απάντηση πρέπει να δοθεί από όλο το εργατικό κίνημα! Ο φασισμός δεν θα περάσει ούτε θα μας τρομοκρατήσει με μηνύσεις και δίκες.

    Kαι ας προσθέσουμε για τους «αδέκαστους» της Δικαιοσύνης που καμιά σχέση δεν έχει με το δίκαιο: H μήνυση που στελέχη του EEK υπέβαλαν για τη δολοφονική επίθεση στην πλατεία Συντάγματος τον Δεκέμβριο του 2009, που παρ’ ολίγον να στοιχίσει τη ζωή στη συντρόφισσα Aγγελική Kουτσουμπού απορρίφθηκε από το εισαγγελέα και δεν θα εισαχθεί σε δίκη. Kαι μέχρι σήμερα, σχεδόν 4 χρόνια αργότερα, ούτε καν ως τροχαίο δεν δικάζεται η επίθεση με μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔEΛTA.”
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

  11. Υποψήφιοι για το μακρύτερο σχόλιο αυτής της εβδομάδας:
    1. αραγκιον με 2 συμμετοχές
    2. st.k2 με 2 συμμετοχές

    ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΆ
    (για τιμωρία του)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here