Home Ενημερώσεις Ανέκτησε τη γαλάζια σημαία ο Άγιος Ισίδώρος – Συνολικά 10 παραλίες βραβεύτηκαν...

Ανέκτησε τη γαλάζια σημαία ο Άγιος Ισίδώρος – Συνολικά 10 παραλίες βραβεύτηκαν στη Λέσβο

680
2

galazia-simaia2Ευχάριστα είναι τα νέα για το Πλωμάρι, όσον αφορά τη γαλάζια σημαία που ανακτά η παραλία του Αγίου Ισιδώρου για το φετινό καλοκαίρι του 2013. Θυμίζουμε ότι πέρσι λόγω της ανεπάρκειας της Αντιδημαρχείας Πλωμαρίου και του δήμου η παραλία του Αγίου Ισιδώρου δεν είχε βραβευτεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Η γαλάζια σημαία είναι κάτι αυτονόητο για το Πλωμάρι και δεν έχει δικαίωμα κανένας από τη δημοτική αρχή να το παρουσιάσει ως μεγάλη επιτυχία. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικά χρόνια που ο δήμος Πλωμαρίου οργάνωσε βραδιά με ζωντανή μουσική για τον εορτασμό της δήθεν επιτυχίας, είχαν πάρει ορχήστρα της οποίας ο τραγουδιστής ήταν πεθερός ενός Αντιδημάρχου… Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Οι δέκα συνολικά παραλίες του νησιού μας που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία για το καλοκαίρι του 2013:

Τσαμάκια
Κανόνι Θέρμης
Εφταλού/ Άγ. Ανάργυροι
Κάγια
Σκάλα Ερεσσού
Νυφίδα
Βατερά
Άναξος
Πέτρα
Άγιος Ισίδωρος(Πλωμάρι)

Οι βραβεύσεις γίνονται από την Ελληνική εταιρία προστασίας της φύσης. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ: www.eepf.gr/blueflag/awards2013

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Pws tin pire tin simaia? Giati an paei kaneis twra kai dei pws einai i paralia kai poies upodomes exei kaikame. Ntropi mia toso omorfi paralia na einai stin egatalipsi.Mprabo stous upeuthunous!To potami trexei olo to xeimwna apoblita apo to elaiotribeio kai meta mexri ton Ioulio ta stasima nera murizoun san bothros kai gia na ftaseis stin paralia prepei na kaneis akrobatika.Tin pire tin simaia kai ti egine?Allakse kati?An den pigainan kai oi ethelontes pws tha itan?As mou pei kapoios ta kritiria epilogis

  2. Τρόπος βράβευσης μια ακτής
    Μια ακτή μπορεί να βραβευθεί με τη Γαλάζια Σημαία εάν είναι μία εθνική ή διεθνής, επίσημα χαρακτηρισμένη κολυμβητική περιοχή με τουλάχιστον ένα επισήμως καθορισμένο σημείο δειγματοληψίας για τον έλεγχο της ποιότητας των νερών κολύμβησης.

    Το όνομα και τα όρια της ακτής ορίζονται από τις επίσημες εθνικές αρχές.

    Η ακτή πρέπει να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες και την υποδομή που απαιτούν τα Κριτήρια του Προγράμματος.

    Ένα συγκεκριμένο άτομο από την τοπική αρχή οφείλει να ασχολείται ειδικώς με το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες».

    Κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου οι ενδιαφερόμενοι διαχειριστές αποστέλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Η Εθνική Επιτροπή Κρίσεων (Ε.Ε.Κ.) αξιολογεί τις αιτήσεις υποψηφιότητας σύμφωνα με την οργάνωση που είχαν την προηγούμενη χρονιά και προωθεί τις υποψήφιες προς βράβευση ακτές στη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων (Δ.Ε.Κ.). Η Δ.Ε.Κ. λαμβάνει την τελική απόφαση για τις ακτές και τις μαρίνες που θα βραβευθούν.

    Προκειμένου να διατηρήσει μια ακτή τη “Γαλάζια Σημαία” καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η ακτή αξιολογείται για την οργάνωσή της και τη συμμόρφωση προς τα κριτήρια από επιθεωρητές του Εθνικού Χειριστή κάθε χώρας αλλά και από τους επιθεωρητές του Διεθνούς Συντονιστή.

    Οι Συντονιστές του Προγράμματος (FEE, ΕΕΠΦ) δεν οφείλουν να προειδοποιούν για την ημερομηνία της επίσκεψης, η επιθεώρηση δηλαδή γίνεται είτε ενημερώνοντας τον διαχειριστή για την ημερομηνία επίσκεψης, είτε απροειδοποίητα, κατά την κρίση του Συντονιστή.

    Διεθνής ιστοσελίδα: http://www.blueflag.org

    http://www.eepf.gr/blueflag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here