Home Άρθρα Για δυο ώρες στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος χθες το Πλωμάρι και...

Για δυο ώρες στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος χθες το Πλωμάρι και η Λέσβος

331
0

Τα γνωστά προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος, εμφανίστηκαν ξανά χτες βράδυ Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης. Στις 11:30 το βράδυ έγινε η πρώτη διακοπή, που διήρκεσε πάνω από μισή ώρα. Το ρεύμα ήρθε για 1-2 λεπτά και κόπηκε ξανά και η τελική αποκατάσταση ήρθε στις 1:30.

Συνολική διάρκεια δηλαδή 2 ώρες! Αυτή δεν είναι κατάσταση για νησί που θέλει να λέγεται τουριστικό. Έχουμε ήδη αρκετούς τουρίστες, φοιτητές και σύντομα θα έρθουν τα πρώτα γκρουπ από τις σκανδιναβικές χώρες.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του Lesvosreport.gr η διακοπή επηρέασε όλη τη Λέσβο και οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Το σχετικό δημοσίευμα: Στα σκοτάδια για δυο ώρες η Λέσβος| Μπλακ άουτ λόγω βλάβης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Μπλάκ- αουτ για δυο περίπου ώρες σημειώθηκε χθες Μ. Τρίτη το βράδυ στη Λέσβο μετά από βραχυκύκλωμα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Γύρω στις 11 το βράδυ σημειώθηκε διακοπή ρεύματος λίγη ώρα αργότερα επανήλθε η ηλεκτροδότηση για λίγα μόνο λεπτά ενώ το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλήρως περίπου στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως δήλωσε στο “LR” ο Διευθυντής του εργοστασίου της ΔΕΗ κ. Αντώνης Κατσάνης αιτία της διακοπής ρεύματος ήταν βραχυκύκλωμα σε ζυγούς των 20kw

Όπως μάλιστα εξήγησε ο ίδιος η διάρκεια της διακοπής ήταν μεγάλη καθώς καταβλήθηκε προσπάθεια από τα συνεργεία να αποκαταστήσουν πλήρως της ζημιά προκειμένου ν’ αποφευχθούν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος που θα έπρεπε να γίνουν τις επόμενες δυο ημέρες. «Λόγω του ότι διανύουμε περίοδο εορτών δεν θέλαμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο μέσα στις επόμενες ημέρες γι’ αυτό και προτιμήσαμε να παρατείνουμε τη διακοπή ρεύματος προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα»

Ο κ Κατσάνης αποδίδει τα απρόβλεπτα αυτά προβλήματα στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι παλιές. Διευκρινίζει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη βλάβη δεν είχε σχέση με τις μηχανές και την ισχύ του εργοστασίου – δεν είχε δηλαδή σχέση με την κατανάλωση ρεύματος- αλλά με το ότι οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου είναι παλιές. Ο ίδιος τόνισε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, έχει γίνει διαγωνισμός και το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here