Home Πολιτικά Κουνιαρέλης: Αν δεν ισχύσουν τα ίδια δημοτικά τέλη με της Μυτιλήνης σε...

Κουνιαρέλης: Αν δεν ισχύσουν τα ίδια δημοτικά τέλη με της Μυτιλήνης σε όλη τη Λέσβο θα παραιτηθώ

454
12

Αποφασισμένος να παραιτηθεί την Τετάρτη αν το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου δεν αποφασίσει να ισχύσουν στα χωριά τα ίδια ανταποδοτικά τέλη που ισχύουν για την πόλη της Μυτιλήνης δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου (Δήμητρα Λαχουρή) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Μόνο αν αυξηθούν τα έσοδα για την καθαριότητα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και βαίνει επιδεινούμενο.

Εντωμεταξύ ρυθμίστηκε ο τρόπος και θα πληρωθούν τις υπερωρίες τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να αναλάβουν δουλειά οι εργάτες καθαριότητας με σύμβαση δυο μηνών.

Η εφημερίδα Δημορκάτης Μυτιλήνης γράφει σήμερα για το θέμα:

Με ελπίδες να βρει δίαυλο να πάρει ο ΔΗΜΟΣ εποχικό προσωπικό για την καθαριότητα από χρήματα άλλα πλην του ΔΗΜΟΥ, κατέβηκε στην ΑΘΗΝΑ ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Επέστρεψε… απογοητευμένος!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση από κανένα πρόγραμμα ή από τον Κρατικό προϋπολογισμό να δοθεί μισό ευρώ.

Του είπαν ξεκάθαρα τα πλέον αρμόδια πρόσωπα της Κεντρικής Διοίκησης:

« Τρόπος και σχετικές διατάξεις για να πάρετε ανθρώπους για την καθαριότητα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπάρχει! Εκείνο που αποκλείεται είναι να βρεθούν χρήματα για την πληρωμή από άλλη πηγή , πλην των εσόδων του ΔΗΜΟΥ εκ των ανταποδοτικών τελών. Ή θα μετρήσετε σωστά τα ακίνητα και το εμβαδόν αυτών για να μη έχετε απώλεια εσόδων, ή αν θεωρήσετε ότι αυτά τα δεδομένα είναι σωστά, θα αυξήσετε τα ανταποδοτικά.»

Το σύνολο των γραμμένων στα χαρτιά εργαζόμενων σήμερα γενικά για την καθαριότητα όλου του νησιού είναι 86 που ποτέ, λόγω αδειών, ασθενειών, δεν εργάζονται όλοι!

Αποκλείεται με 70 κατά μέσο όρο ανθρώπους να δούμε καθαρό το νησί.

Για πολλούς λόγους και γραφειοκρατικούς και οικονομικούς, τα καύσιμα δεν είναι διαθέσιμα σε πρώτη ζήτηση. Ο συμβεβλημένος προμηθευτής έχει βάλει ένα πλαφόν πίστωσης. Αν ξεπεραστεί κλείνει την…κάνουλα.

Ο «στόλος» των απορριμματοφόρων έχει τα χάλια του! Τα αυτοκίνητα είναι παλιά, έχουν…φάει τα ψωμιά τους! Ευχέρεια για ανταλλακτικά και εργατικά επισκευής δεν υπάρχει!

Στο… πάθος και στο πείσμα του ΗΛΙΑ ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΛΗ, να μη του καταλογίσουν ότι απέτυχε, ποντάρουν όλοι, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!

Τελικά τα μετρημένα κουκιά του εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού δίνουν την ακριβή κατάσταση και εξ’ αυτής το συμπέρασμα:

Κι αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος φτάσει να τρέχει 24 ώρες το 24ωρο και σε βάρος της υγείας του, που δεν πρέπει, ΚΑΘΑΡΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΚΑΘΑΡΗ ΛΕΣΒΟ, δεν θα δούμε ούτ’ εμείς , ούτε οι επισκέπτες που περιμένουμε!

Μια… υποψία μόνο:

Μήπως κλείνουν οι πόρτες της Κεντρικής Κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης για να φτάσουμε σε αδιέξοδο και μετά να βρεθεί η διέξοδος της ανάθεσης σε ΙΔΙΩΤΕΣ , με εργολαβία;

Αν είναι παρμένη η απόφαση δεν χρειάζεται να περάσουμε… στάδιο ωρίμανσης!

Ας τελειώνουμε μια ώρα αρχίτερα!

Πηγή: www.lesvosnews.net

Facebook comments:

12 COMMENTS

  1. Άντι να παγαίν΄ς τσι σι να γλιτόνουμι. Να δούμι ποιος εχ’ σειρά να κόψ’ απ΄ του μαντρί…………

  2. Ο κ. Κουνιαρέλης προτείνει την αύξηση των τελών στα χωριά!!!!
    Δηλαδή και άλλοι φόροι με καμία ανταπόδοση.
    Που πάτε τα λεφτά που παίρνετε από το Πλωμάρι;
    Πείτε μας ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;!!!!
    Την περασμένη εβδομάδα κάποιος κλαιγόταν σε ιδιώτες για να δώσουν χρήματα για το πετρέλαιο των αποριμματοφόρων.
    (Φέρ κ(ι) μούρς)

  3. KIRIOI DIMARXOI; ANTIDIMARXOI KAI LIPOI TOY DIMOY!
    MA8ETE OTI GIA MIA KALI DIAXIRISI KAI IKONOMIKOY KAI LITOYRGIKOY KA8IKONTOS IPARXOYN ETERIES POY 8A MPOROYSE NA ANA8ESI O DIMOS TIN DIAXIRISI GIA PARADIGMA TON SKOYPIDION.
    ESIS SAN IPEF8INA ATOMA 8A FRONTIZATE META NA ELENKSETE AN AYTO POY SIMFONISATE APOPERATONETE. AN OXI ALAZETE ETERIA POY 8A PROSEFERE KAI KALITERI ERGASIA KAI POY 8ATAN PIO IKONOMIKI.
    PAPSTE LIPON NA KANETE TOYS IDIKOYS GIA OTIDIPOTE.
    MA8ETE EPITELOYS POS LITOYRGI ENA SOSTO DIMOSIO KAI STAMATISTE NA ISTE TRITOKOSMIKI!!
    SE MIA KAKI DIAXIRISI OSA XRIMATA KAI NA MPENOYN STO TAMIO EINE DORON ADORON.. GIATI DEN KSEREI TO ENA XERI TI KANEI TO ALO….

  4. Για πείτε μας κυρα Λαμπρινή,έχετε στο μυαλό σας καμμία συγκεκριμένη εταιρεία να μας προτείνετε??Γιατί από ότι καταλαβαίνω,η μία μπίζνα φέρνει την άλλη…και ανοίγει η όρεξη…και το τραπέζι είναι έτοιμο και καλά στρωμένο!!!

  5. Αντε με το καλο κυριε Κουνιαρελλη! και να μας γραφεις! Τεταρτη ειναι σημερα? Αdmin δε βλεπω κανενα αρθρο για καμια παραιτηση…σου διεφυγε? η μηπως μπερδεψε αυτος τις ημερομηνιες?

  6. Είναι πολλά τα λεφτά Αρη”Το παιχνίδι με τα σκουπίδια που παίζεται είς βάρος των δημοτών είναι στα πλαίσια της υποβάθμισης όλων των υπερισιών και κατόπιν της ιδιωτικοποίησης τους.Απορρέει δε απο το συμφωνιμένο μνημόνιο και το ξεπούλημα της χώρας.Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι τα θύματα και άμεσα θιγόμενοι γιατί ένα μισθό παίρνουν και αυτό λειψό και ετεροχρονισμένο πολλές φορές και κατόπιν όλοι εμείς που καταβάλουμε τα τέλη.Διαβάστε λοιπόν την γνώμη τους περι ιδιωτών στην καθαριότητα. http://www.localit.gr/?p=5089

  7. Λαμπρινή πιάσε γράφε στα ελληνικά, γιατί αυτά που γράφεις τα καταλαβαίνεις μόνο εσύ και ο anonymous.

  8. ΑΠΕΘΥΝΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΗ Κ.Τ.Λ.ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΗΧΤΗ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.ΟΤΑΝ ΒΑΖΑΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΑΥΤΑ;;ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΑΠΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΝΙΑΡΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ;;;ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ;;ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΙ…..ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ….ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΙΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ;;ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΙΩΝΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΘΙΤΕ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ (OPEN) ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΤΕ ;;

  9. DISTIXOS DEN MPORO MIA KAI TA GRAMATA STO KOMPIOYTER EINE STA LATINIKA!

    PROSPA8ISE….

    K:e Anonymous! OXI DEN EXO NA PROTINO KATI KAI NA EIXA AKOMI DEN 8A PROTINA. AYTO DEN EINE DIKI MOY DOYLIA.
    HTAN MIA PROTASI. KAI TO IPISTIRIZO GIATI M AYTON TON TROPO KAI MPORIS NA ELENKSIS TIN DOYLIA POY TOYS ANE8ESES ALA KAI NA DIALEKSIS PIO F8INI ETERIA ME DIAGONISMO, XORIS NA XRIASTI NA PROSLABIS ATOMA STO DIMOSIO POY KAI DEN MPORIS NA ELENKSIS ALA KAI DEN MPORIS NA APOLISIS OTAN LOYFAROYN.
    EKSALOY O ROLOS TOY DIMOY DEN EINE GIA EBERGESIES ALA GIA AYTA POY PLIRONI O DIMOTIS, P.X NA DIATIRITE I KA8ARIOTITA METAKSI ALON

  10. eleni
    Στο εικονίδιο κάτω δεξά
    -εκεί που γράφει ΕΝ- πατάς
    σου βγάζει εμφάνιση της γραμμής γλώσσας–πατάς
    Επιλογή – ρυθμίσεις-προσθήκη
    Βρίσκεις τα ελληνικά και τα επιλέγεις

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here