Home Ενημερώσεις Δυο χρόνια φυλάκιση σε πρώην Αντινομάρχη Λέσβου

Δυο χρόνια φυλάκιση σε πρώην Αντινομάρχη Λέσβου

517
0

Βαριά ήταν η «καμπάνα» χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για την πρώην Αντινομάρχη επί Νομαρχίας Βογιατζή Μαρία Τσουβελεκάκη και του συζύγου της Γιώργου Τσιφτσή για την πολύκροτη υπόθεση της Αγριλιάς.

Όπως αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα της Λέσβου» η κ. Τσουβελεκάκη καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος ενώ αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε και στον σύζυγό της με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Η πρώην Αντινομάρχης αντιμετωπίζει τώρα – με βάση τις νέες διατάξεις που ισχύουν- και το ενδεχόμενο, ως δημόσιος υπάλληλος, να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία μετά την καταδικαστική απόφαση.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους τον πρώην διευθυντή της πολεοδομίας Παράσχο Βασιλέλλη και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας Γιώργο Σταυρινό. Ο τελευταίος κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος και για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Το σκάνδαλο

Η υπόθεση της Αγριλιάς ξεκίνησε το 2009 όταν η τότε Αντινομάρχης είχε προχωρήσει στο χαρακτηρισμό ενός συμπλέγματος τριών δρόμων με τελευταίο το δασικό δρόμο της Αγριλιάς ως ενιαία δημοτική οδό Μυτιλήνη, πράξη από την οποία θα επωφελούνταν δεκάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων, αποκτώντας τη δυνατότητα αξιοποίησης ακόμα και μικρών οικοπέδων στο συγκεκριμένο δρόμο.

Μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε τότε στο θέμα από τον τοπικό τύπο παρενέβη αυτεπάγγελτα Εισαγγελέας ενώ οι κάτοικοι της Αγριλιάς προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταφέρνοντας να μπλοκάρουν την υπόθεση και ανατρέποντας τους σχεδιασμούς της Νομαρχίας.

Πηγή: www.lesvosreport.gr

Για το ίδιο θέμα γράφει και το site www.era-aegean.gr

Ποινές φυλάκισης για την υπόθεση «Αγριλιά»

Δύο χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης στην πρώην αντινομάρχη Λέσβου Μαρία Τσουβελεκάκη, για την υπόθεση χαρακτηρισμού δρόμου σε Δημοτικό στην περιοχή της Αγριλιάς.

Το δικαστήριο επέβαλε και δύο χρόνια φυλάκιση στον σύζυγο της κ. Τζουβελεκάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, είχε καταγγείλει το 2009 το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Αιγαίου χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση τονίζοντας ότι: «Για τους τρόπους δόμησης θα πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία και θα πρέπει ο δήμος να έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε τέτοιες αποφάσεις χαρακτηρισμού, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και να αποτρέψουμε την άναρχη δόμηση».

Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη

Πηγή: www.era-aegean.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here