Home Δελτία Τύπου Σύσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών με τους Ποτοποιούς Λέσβου και τον Δήμαρχο

Σύσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών με τους Ποτοποιούς Λέσβου και τον Δήμαρχο

570
0

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, στο γραφείο του Δημάρχου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, και των Εντεταλμένων Συμβούλων, Χρήστου Κορδώνη και Γιάννη Τσακίρη, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυναμικός αυτός επαγγελματικός κλάδος της τοπικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα στο Πλωμάρι, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη, στο πλαίσιο της Γιορτής του Ούζου, στο Πλωμάρι, τον περασμένο Αύγουστο, όπου κωδικοποιήθηκαν τα προβλήματα τα οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκαν από τον Σύνδεσμο Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, στους αρμόδιους Υπουργούς.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, Στάθης Βαρβαγιάννης, ο Αντιπρόεδρος, Χρήστος Μητσάκης, ο Γραμματέας, Αλέκος Κουζινόγλου, ο Ταμίας, Δημήτρης Αναγνώστου και το μέλος, Μανώλης Συρέλλης, εξέθεσαν στον Υπουργό την δυναμικότητα της βιομηχανίας παραγωγής του φημισμένου ούζου του νησιού μας, (το οποίο προστατεύεται και με ονομασία – προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση), η οποία εξάγει το προϊόν αυτό σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού, απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους, καθιέρωσε το ούζο του νησιού ως υψηλής ποιότητος προϊόν και είναι κερδοφόρος. Όμως αντικίνητρα φορολογικής, τελωνειακής και δημοσιονομικής υφής, εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της δραστηριότητας αυτής, καταφανώς άδικα. Εξήγησαν, επίσης, ότι προτίθενται να πραγματοποιήσουν Διεθνές Φεστιβάλ Ούζου, φέτος το καλοκαίρι, ώστε να καθιερωθεί ως μόνιμος θεσμός με ποιοτικές προϋποθέσεις (όπως γίνεται με το φεστιβάλ μπύρας στο Μόναχο – Γερμανίας) για να καταστεί η Λέσβος διεθνές κέντρο αναφοράς του προϊόντος αυτού, σε συνδυασμό με την Λεσβιακή κουζίνα. Αναφέρθηκαν επίσης και στον αθέμιτο ανταγωνισμό από την λαθρεμπορία ουσιαστικά που διενεργείται από το χύμα τσίπουρο, με συνέπεια να χάνει το Δημόσιο σημαντικά έσοδα και στην ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων από το Κράτος.

Ο Υπουργός επέδειξε κατανόηση στα αιτήματα που υποβλήθηκαν με το γραπτό αυτό υπόμνημα που του δόθηκε και δεσμεύθηκε να προωθήσει στην Κυβέρνηση, τα δίκαια αιτήματα του κλάδου της Λεσβιακής Ποτοποιίας.
Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου, ευχαρίστησαν τον κ. Αθανασίου για την συναντίληψη του στην κατεύθυνση της επίτευξης των αναπτυξιακών τελικά στόχων προαγωγής της τοπικής οικονομίας και ανάδειξης του νησιού μας, από τον ως άνω επαγγελματικό κλάδο.

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here