Home Εφημερίδες - Περιοδικά Μυτιλήνη: Το γαλάζιο παράθυρο του Ελύτη

Μυτιλήνη: Το γαλάζιο παράθυρο του Ελύτη

759
3

Πίσω από δαντελένιους τοίχους, ο Πικάσο συνοµιλεί µε τον Θεόφιλο και ο Ελύτης µε τον Εµπειρίκο και τον Τσαρούχη. Πίνουν ούζο στους παλιούς καφενέδες και τσιµπάνε ξεροτηγανισµένα “κουταβάκια” (μικρά σκυλόψαρα). Σε µια πόλη πανέµορφη, ίσως λίγο σνοµπ, αλλά πάντα γοητευτική… Έτσι αρχίζει το κείμενο της δημοσιογράφου του Voyager που μαζί με τον φωτογράφο του ταξιδιωτικού περιοδικού επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες την Μυτιλήνη στο πλαίσιο αποστολής του περιοδικού στο νησί μας.

Το πρώτο θέμα μπορούμε να το δούμε στο τεύχος 72 (Μαΐου) που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στα σημεία πώλησης τύπου και περίπτερα όλης της χώρας. Υπάρχει μικρή αναφορά σε Πλωμαρίτικα ούζα και πλήθος στοιχείων για τη ζωή, τις συνήθειες, τα νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια της πρωτεύουσας της Λέσβου που συνοδεύονται από αρκετές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Να θυμίσουμε ότι στο περιοδικό Voyager, Art Director είναι ο συμπολίτης μας Γιάννης Μαλλής, ο οποίος κατάγεται από το Πλωμάρι.

Διαβάζουμε από το περιοδικό τον επίλογο του θέματος:
…Αργά τη νύχτα σταµατάµε για σαλέπι στο “Πανελλήνιον”. Μέσα από τις πελώριες τζαµόπορτες χαζεύουµε τα φώτα του “Mytilini”, που µπαίνει στο λιµάνι. Πάνω από το κεφάλι µας ο φωτισµένος τρούλος του Αγίου Θεράποντα στέλνει σήµατα µορς στους επιβαίνοντες. Σε λίγο θα είµαστε κι εµείς µαζί µ’ αυτούς.
Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Ευχαριστώ katerina,
    πράγματι το αφιέρωμα δείχνει μέσα σε 8 σελίδες μια όμορφη και -το σημαντικότερο- μοντέρνα άποψη της Μυτιλήνης. Mακάρι στο μέλλον να καταφέρουμε να κάνουμε το ίδιο και για άλλες περιοχές του νησιού (και πιο νότια!). Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος βέβαια. Όλα τα νησιά της Ελλάδας τέτοια εποχή “ρίχνουν τα χαρτιά τους”…

  2. Μακάρι ναβρει μιμητές. Μπράβο και στο Γιάννη που ξέρουμε πόσο πασχίζει για την προβολή του τόπου μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here