Home Ενημερώσεις Σεισμός 6.1 ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Λέσβο και Λήμνο

Σεισμός 6.1 ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Λέσβο και Λήμνο

1041
3

Σεισμός έγινε πριν από λίγα λεπτά περίπου στις 16:20, με επίκεντρο ανάμεσα στη Λέσβο και στη Λήμνο, 10 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος. Αισθητός έγινε και στο Πλωμάρι. Έχουν γίνει και κάποιοι μετασεισμοί, χωρίς μέχρι στιγμής να συμβαίνει κάτι ανησυχητικό και ούτε έχουν αναφερθεί ζημιες στο Πλωμάρι ή τη Λέσβο. Η εικόνα είναι από το site seismoi.gr

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Από το site seismoi.gr όταν πήραμε την εικόνα με τις μετρήσεις έδειχνε 6,1 κάποια άλλα sites έδειχναν 5,8. Μικρή η διαφορά.

  2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

    ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ

    Στις 16:16:09 σήμερα Τρίτη 08-01-2013 σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Richter. Το επίκεντρο της δόνησης είναι 47 χλμ Ανατολικά, Νοτιοανατολικά της νήσου Λήμνου. Μέχρι και αυτήν την ώρα δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές η θύματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Τουρκικά παράλια. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους (10 χλμ) η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας. Υπάρχει πληθώρα μετασεισμών με μεγέθη από 3 έως και 3.9 R. Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. http://www.seismoi.gr (Χθες στις 5:53 μ.μ.).
    Σήμερα στις 17:40 και στις 17:41 είχαμε δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4.4 R και 4.8 R αντίστοιχα. Το επίκεντρο ήταν στον ευρύτερο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού μεγέθους 6 R Ανατολικά, Νοτιοανατολικά της νήσου Λήμνου. Οι δύο αυτές δονήσεις εντάσσονται στην μετασεισμική ακολουθία η οποία εξελίσσεται ομαλά μέχρι τώρα. Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση. http://www.seismoi.gr (πριν από μία ώρα περίπου).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here