Home Αστυνομικό Δελτίο Συμβουλές σε ηλικιωμένους προς αποφυγή εξαπάτησης τους

Συμβουλές σε ηλικιωμένους προς αποφυγή εξαπάτησης τους

341
0

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων εξαπάτησης ηλικιωμένων τον τελευταίο καιρό στη Λέσβο, η αστυνομική διεύθυνση εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου: Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, συνιστά και παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους:

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν είτε αυτοπρόσωπα είτε τηλεφωνικά να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Σε περιπτώσεις που οι άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκεται πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό ή συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here