Home Ενημερώσεις Τραγωδία στη Λέσβο, Πάνω από 20 Νεκροί Πρόσφυγες(Βίντεο)

Τραγωδία στη Λέσβο, Πάνω από 20 Νεκροί Πρόσφυγες(Βίντεο)

716
3

Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες την Παρασκευή 14/12/2012, από σκάφος που συμμετέχει στη μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012», άνδρας εντός της θάλασσας και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. ανατολικά της Λέσβου.

Ο ανωτέρω, ο οποίος φορούσε ατομικό σωσίβιο και κατά δήλωσή του, είναι ηλικίας20 ετών και υπήκοος ξένης χώρας, περισυνελέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους και μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.

Οι έρευνες αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.

Μία βάρκα στην οποία επέβαιναν 27 λαθρομετανάστες βούλιαξε ανοιχτά της Θερμής. Χτες βρέθηκε ένας επιζών 20χρονος , ο οποίος περισυλλέγη με ασφάλεια από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ-ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ 2012″ ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων που επέβαιναν στη βάρκα συνεχίζονται. Μέχρι πριν από λίγο στη ίδια επιχείρηση εντοπίσθηκαν και περισυλλέγησαν τα πτώματα 18 ανδρών αγνώστου εθνικότητας, που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Συνεχώς ξεβράζει πτώματα η θάλασσα της Λέσβου!! (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Το lesvospost.com βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας….
Συνεχώς κατά μήκος της παραλίας από Θερμή έως και Παναγιούδα η θάλασσα ξεβράζει άψυχα κορμιά ανθρώπων…Οι εικόνες είναι σοκαριστηκές…

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε αυτές συμμετέχουν τα 2 σκάφη του λιμενικού το φουσκωτό σκάφος της ομάδας διάσωσης, πεζοπόρο τμήμα της Ε.Ο.Δ, αλιευτικά και σκάφη ιδιωτών….Έως τώρα έχουν περισυλλέγη 20 πτώματα από τα συνολικά 26 σύμφωνα με μαρτυρία του επιζόντα που επέβαιναν στην βάρκα…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του lesvospost.com ο 20χρονος επιζών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης…

Το δελτίο τύπου του Λ.Σ
Πρωινές ώρες σήμερα ανευρέθηκαν και περισυλλέγησαν από πλωτά περιπολικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από θαλάσσης και από στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δεκαοκτώ (18) σοροί αλλοδαπών ανδρών, αγνώστου εθνικότητας, στην παραλία Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου.

Οι ανωτέρω σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», ενώ από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή.
Επίσης, από την κατάθεση του διασωθέντος την 14-12-2012 προέκυψε ότι, είκοσι οκτώ (28) συνολικά αλλοδαποί (άνδρες, γυναίκες και παιδιά), επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λευκή λέμβο, η οποία ξεκίνησε πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, από άγνωστη τουρκική ακτή με προορισμό τη Μυτιλήνη. Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο διασωθείς, μετά από μία ώρα πλου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και υψηλού κυματισμού, η λέμβος βυθίστηκε και όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων αγνοούμενων συνεχίζονται από ξηράς και θάλασσας, από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής – Ακτοφυλακής, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη.

Δείτε το βίντεο..

Πηγή: www.lesvospost.com

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Ας βγουν τωρα στους δρομους οι χρυσαυγητες και οι λοιποι φασιστες να ζητοκραυγασουν για το χαρμοσυνο γεγονος. Ειτε αριος ειτε ειτε μαυρος ειτε κιτρινος ειτε ασπρος απο 1 κυτταρο ξεκιναμε και με κανενα φευγουμε ΟΛΟΙ.

  2. Εσύ ρε papa, παλιοκ….., βγήκες πριν δυο μέρες και έλεγες ότι δεν θα κλάψεις κιόλας για το Αμπελικό. Τώρα υποτίθεται πως νοιάζεσαι και λυπάσαι για τους ανθρώπους που πνιγήκανε. Λοιπόν έχω να σου πω αυτό: ακριβώς επειδή ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ήμαστε ίσοι, θα μάθεις να νοιάζεσαι για τους άλλους αν πρώτα μάθεις να νοιάζεσαι για τους διπλανούς σου. Όσο δεν νοιάζεσαι για τους διπλανούς σου, θα χύνεις κροκοδείλια δάκρυα και για όλους τους άλλους κατατρεγμένους.
    Παλιοφλώρε μάθε να τους αγαπάς ΟΛΟΥΣ.

  3. Κι εγω ρε τζιτζιφιογκο για του διπλανους μου νοιαζομαι αλλα σε περιπτωση που και οι ιδιοι θελουν να βοηθησουν τον ευατο τους.Οι μεταναστες που πνιγηκαν προσπαθησαν να βρουν ενα καλυτερο αυριο και σε αυτη την αναζητηση πεθαναν. Οι ΑΜΠΕΛΙΚΙΩΤΕΣ εν αντιθεση ειχαν μια πολυ καλη ευκαιρια να προσπαθησουν για κατι καλυτερο στις εκλογες του ιουνιου και δεν το εκαναν. ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ Γ……. Αν θελησουν να προσπαθησουν για κατι καλυτερο θα ειμαι εκει να τους βοηθησω με ολο μου το ειναι.Μεχρι τοτε να παν στο σαμαρα να γυρεψουν αλληλεγγυη ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. Εγω την δινω σε οποιων μου τη ζηταει και οχι με το στανιο. ΑΝΤΕ Μ……

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here