Home Άρθρα Χωρίς ασθενοφόρα Καλλονή – Πολιχνίτος – Πλωμάρι – Κινδυνεύουν ζωές!!!

Χωρίς ασθενοφόρα Καλλονή – Πολιχνίτος – Πλωμάρι – Κινδυνεύουν ζωές!!!

575
0

Έμφραγμα στην υγεία της Λέσβου!!! Οι ζωές των πολιτών του νησιού μας βρίσκονται σε καθημερινή βάση σε άμεσο κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων στις πρωινές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας Καλλονής Πλωμαρίου Πολιχνίτου.

Το πρόβλημα αναδείχηκε σήμερα όταν τέσσερα σοβαρά περιστατικά χρειάστηκαν άμεση μεταφορά ασθενών στα Κέντρα Υγείας για τις Πρώτες Βοήθειες.

ΟΞΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΗ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ 7 ΜΙΛΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πλωμάρι

Ένας 62χρονος τουρίστας που επέβαινε σε σκάφος τύπου ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ενώ έπλεαν 7 μίλια ανοιχτά από το Πλωμάρι.

Ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή η οποία ζήτησε τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου.

Εκεί τέθηκε το πρόβλημα της μη ύπαρξης ασθενοφόρου και προ της κατάστασης αυτής κλήθηκε το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης το οποίο έστειλε αμέσως ασθενοφόρο.

Λίγη ώρα αργότερα γιατρός από το Κ.Υ. Πλωμαρίου επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού και παρέλαβε από το ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ τον ασθενή το οποίο μετέφεραν αρχικά στο ΚΥ Πλωμαρίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και νοσηλεύεται.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το περιστατικό του Πλωμαρίου το ΕΚΑΒ δέχθηκε άλλη κλήση βοηθείας από το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου όπου κι εκεί δεν υπάρχει πρωινή βάρδια ασθενοφόρου.

Ένας 17χρονος είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και χρειαζόταν άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Λίγο αργότερα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη μετέφερε τον 17χρονο στο Νοσοκομείο για τις Πρώτες Βοήθειες.

82ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΣΗΨΑΙΜΙΑ – ΝΕΟΓΝΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την ίδια ώρα το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήταν διαθέσιμο έτρεχε για να μεταφέρει έναν 82χρονο ηλικιωμένο που είχε αρχίσει να προσβάλλεται από σηψαιμία ενώ παράλληλα ένα ακόμα επείγον περιστατικό με ένα νεογνό που ήταν σε θερμοκοιτίδα και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στην Αθήνα περίμενε την επιστροφή κάποιου ασθενοφόρου για να φύγει στον προορισμό του.

Πηγή: www.lesvosnews.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here