Home Άρθρα Ξεπέρασαν τα 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Επιβεβαιώνετε από το Κ. Υ. Πλωμαρίου

Ξεπέρασαν τα 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Επιβεβαιώνετε από το Κ. Υ. Πλωμαρίου

417
0

Όπως ανέφερε και προ ημερών το Plomarinews.gr, συγκεκριμένα στις 18/08/12 πολλοί κάτοικοι του Πλωμαρίου αλλά και επισκέπτες προσήχθησαν στο Κ.Υ. Πλωμαρίου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όπως έντονους πόνους στην κοιλιά εμετούς και διάρρεια!! Μάλιστα αρκετοί από τους φέροντες τα συμπτώματα ανέφεραν ότι όλα άρχισαν μετά από επίσκεψη τους στο Μεγαλοχώρι τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για ίωση, η οποία εμφανίζεται πιο έντονα το καλοκαίρι όμως δεν είναι απόλυτοι ότι φταίει άμεσα το πόσιμο νερό.

Η γαστρεντερίτιδα προέρχεται από διάφορους ιούς η βακτήρια τα οποία μπορούν να βρίσκονται και μέσα σε αλλοιωμένα τρόφιμα.

Βακτήρια παράσιτα ή και τροφική δηλητηρίαση μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερίτιδα που μπορεί να εκδηλωθεί και μετά από έξι έως δώδεκα ώρες.

Μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο είτε από την τουαλέτα είτε από βρύσες που πλένουμε τα χέρια μας είτε από πόμολα της πόρτας και γενικότερα από μικρο σταγονίδια από το άτομο που έχει νοσήσει (από εμετό).

Δεν αποκλείεται σε καμία περίπτωση η υδροδότηση, αφού το μολυσμένο νερό μπορεί να είναι και η κύρια εστία των συμπτωμάτων αυτών.

Πολλά και άσχημα τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας όπως εμετός και διάρροια, που μπορεί να κρατήσει από δύο έως και δέκα ημέρες. Ενήλικες ανέφεραν έντονους πόνους στην κοιλιά τις πρώτες ημέρες που συνοδεύονταν από εμετό και διάρροια!

Τα μικρά παιδιά είναι αυτά που την ‘πληρώνουν’ περισσότερο.

Συμπτώματα όπως τα παραπάνω παρουσιάστηκαν σε παιδιά νεαρής ηλικίας, αλλά και υψηλός πυρετός που επιμένει (δεν πέφτει εύκολα με αντιπυρετικά) και φτάνει τους 40 βαθμούς που συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις όπως αναφέρθηκε προέρχεται από βακτηριακή γαστρεντερίτιδα και συνοδεύεται από έντονους πόνους στην κοιλιά και στα περιττώματά τους μπορεί να υπάρχουν ίχνη από αίμα και βλέννες. Όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν μετά από συνομιλίες γονέων και πληροφορίες από το κέντρο υγείας Πλωμαρίου

Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούμε να αντικαταστήσουμε τους γιατρούς ούτε και να σπείρουμε τον πανικό!!!

Αντιθέτως το θέμα ερευνήθηκε μετά από πολλές διαμαρτυρίες και από την έντονη ανησυχία των κατοίκων και θερμή παράκληση τους να τους δοθεί μια απάντηση για την έκταση που έχουν πάρει τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην περιοχή μας.

Για τα παραπάνω μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κ.Υ. Πλωμαρίου (τηλ.22520 32151) αλλά και για το πώς να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας!!!!

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΛ και οι τοπικοί άρχοντες να έκαναν μια ανάλυση του πόσιμου νερού στο χημείο του κράτους και να δώσουν μια υπεύθυνη και σαφή απάντηση στον κόσμο αφού συμπτώματα γαστρεντερίτιδας έχουν ξαναπαρουσιαστεί στο παρελθόν χωρίς κανένας από τους αρμόδιους φορείς να βγει στα τοπικά ΜΜΕ και να δώσει μια υπεύθυνη και σοβαρή απάντηση.

Είναι πλήρη ανευθυνότητα των υπευθύνων, ενώ αναφέρθηκε προ ημερών αυτό το σοβαρό θέμα υγείας των κατοίκων να μην υπάρχει καμιά απολύτως υπεύθυνη απάντηση μέχρι σήμερα από την Δημαρχία η την Δ.Ε. Πλωμαρίου.

Τι πρέπει τελικά να γίνει για να μας δώσετε σημασία! Να μας βαφτίσουν πάλι μπαχαλάκηδες!!!!

Άρθρο: Ερμής Περρής – Plomarionline.blogspot.com

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here